19 / 04 / 2024

hazineye ait arsa satışı

hazineye ait arsa satışı

Hükümet, 2B taşınmazları ve Hazine'ye ait tarım arazilerinin kiralanması, satışına ilişkin barışla yaklaşık 20 milyar liralık gelir gelmesi hedefleniyor. 

Hazine arsa satışı nasıl olur?

Hazine arsa satışı yasal olarak 2012 tarihinde yürürlüğe giren Kanun kapsamında açıklanıyor. Hazineye ait arsaların satış süreci il defterdarlıkları tarafından takip ediliyor. Peki, hazine arsa satışı nasıl olur?

10 bin TL'ye arsa sahibi olmak mümkün! Kocaeli, Ankara, Manisa ve Alanya'da satışa çıkarılan araziler!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, yeni bir liste ile hazineye ait arazilerin ve arsaların satışını açıkladı. Buna göre, yatırımcılar için büyük fırsatlar sunuyor ve uygun fiyatlar ile de alıcılara sunuluyor. 

Hazineye ait 1,3 milyar metrekare tarım arazisi 80 bin çiftçiye kiraladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Hazine'ye ait 1,3 milyar metrekare tarım arazisinin 10 yıl süreyle 80 bin çiftçiye kiralandığını duyurdu.

İl Özel İdaresi'nden satılık arsa ve arazi!

Kastamonu İl Özel İdaresi'ne ait arsa ve arazi satışa çıkarıldı. Söz konusu gayrimenkullerin satış ihalesi 12 Aralık 2023 tarihinde saat 11.00'de yapılacak.

O ilde 29 adet konut, 2 arazi ve 1 arsa satılıyor! 24 ay taksit fırsatıyla!

Nevşehir'de Hazineye ait 29 adet kamu konutu, 1 adet 6 Katlı Betonarme Lojman Binası ve Arsası ve 2 adet arazi satılıyor. İşte fiyatları ve tüm ayrıntılar...

Arsa alacaklar dikkat! İzmir'de uygun fiyata saltık arsa! Hemen bakın...

İzmir Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nden Foca ve Urla'da yer alan 2 adet hazineye ait arsa ve zeytinlik satışa sunuldu. İşte detaylar...

Ulus Emlak Müdürlüğü'nden Ankara'da hazineye ait 1 adet arsa satılık!

Ulus Emlak Müdürlüğü tarafından, Ankara ili, Çankaya ilçesi, Karşıyaka mahallesinde bir adet hazineye ait arsa ihale ile satılacak.

2021'de satışı yapılan Hazine'ye ait taşınmazlar TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2021 yılında satışı yapılan Hazineye ait taşınmazlara ilişkin soru önergesi verdi. 

Ankara'da 69 milyon 825 bin TL'ye satılık 6 arsa!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, mülkiyeti hazineye ait 6 adet arsa için satış kararı aldı. Arsaların muhammen bedeli 69 milyon 825 bin TL olarak belirlendi.

2003-2021 yılları arasında satılan Hazine'ye ait taşınmazlar meclis gündeminde!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, 2003-2021 yılları arasında satışı yapılan Hazineye ait taşınmazlara ilişkin soru önergesi verdi. 

Özelleştirme İdaresi, Hazineye ait 7 ildeki 19 taşınmazı özelleştirecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Hazineye ait 7 şehirde yer alan toplam 19 taşınmazı özelleştirecek.

Mersin Mezitli'de anaokulu yapımı için arsa bağışı!

Mersin Mezitli Belediyesi'nce Akdeniz Mahallesi'nde bulunan belediyeye ait arsa üzerine anaokulu inşaatı için arsa bağışlandı.

Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

6292 Sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Hazine'ye ait arazilerde hasat heyecanı!

Hazineye ait arazilerin çiftçilerin kullanımına sunulduğu 7 pilot ilden biri olan Erzurum'da üreticiler, devlet desteğiyle atıl arazileri değerlendirip üretime kazandırmanın mutluluğunu yaşıyor.

hazineye ait arsa satışı Haberi

hazineye ait arsa satışı

Hükümet, 2B taşınmazları ve Hazine'ye ait tarım arazilerinin kiralanması, satışına ilişkin barışla yaklaşık 20 milyar liralık gelir gelmesi hedefleniyor. Kırsalda yaşayan 600 bin vatandaşın da ektiği tarlaya, araziye sahip olması için fırsat kapısı açıyor.

Geçen yıl itibarıyla yaklaşık 700 bin hak sahibine 480 binin üzerinde taşınmaz satışı gerçekleştirildi. Yılın başında satışların toplam değeri 10 milyar liraya ulaştı. Bunların yaklaşık 7 milyar kısmı 2B satışlarından, diğer kısmı da Hazine'ye ait tarım arazilerinin satış işlemlerinden elde edildi. 

Sabah Gazetesi'nden Hazal Ateş'in haberine göre Meclis'e sunulan ikinci torba yasa tasarısı ile 2B arazileri için verilen süre 30 Kasım 2018'e kadar uzatılıyor. 

Ekonomi paketiyle Hazine'ye ait tarım arazileri kiralanabilecek. Yasanın yürürlük tarihinden itibaren 6 ay içinde bu arazileri doğrudan kiralamak için başvuruda bulunanlara, ecrimisil borçları bulunmaması...