25 / 04 / 2024

haziran 2020de konut satışları arttı mı

haziran 2020de konut satışları arttı mı

AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, “Düşük konut faizi etkisini gösterdi, konut satışında rekor geldi” dedi. Erkurtoğlu, konut satışlarına ilişkin konuştu. 

İstanbul'da ev fiyatlarında son durum!  İlçe ilçe rakamlar belli oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ağustos ayında haziran ayı konut fiyat endeksini ilan etti. Buna göre Türkiye genelinde yıllık konut fiyat artışı yüzde 160.6 iken yeni konut fiyat artışı ise yüzde 164.8 oldu. İşte haberin detayları..

Konut fiyatları düşecek mi? İşte konut fiyatları ile ilgili son gelişmeler!

Haziran ayı Konut Fiyat Endeksi verisi belli oldu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası merakla beklenen verileri açıkladı. İşte detaylar!

Haziran ayında yabancıya 4 bin 748 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; Haziran'da yabancıya 4 bin 748 konut satıldı.

Haziran ayı konut satışları sektöre umut verdi!

TÜİK tarafından açıklanan Haziran ayı konut satış rakamları, sektöre umut oldu...

Yabancıya konut satışı 6 ayda yüzde 43,7 arttı!

TÜİK Haziran ayı konut satışlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; 6  aylık konut satışlarında yabancıya yapılan satışların arttığı gözlemlendi. 

Konut kredisi faizlerinde indirim yapılacak mı?

Ev alacak vatandaşlar genellikle konut kredisi kullanıyor. Geçen sene Haziran'da konut kredisi faizlerinde kampanya yapılmıştı. Faizlerde bu sene de indirim olacak mı? 

Konut almak için şimdi doğru zaman!

Kamu bankalarının Haziran'da konut kredisi faiz oranlarını düşürmesiyle birlikte konuta olan talep arttı. Konuttaki talep artışı fiyat artışını da beraberinde getirdi. Peki konut almak için şimdi doğru zaman mı?

Ev alacaklar dikkat! Konut fiyatları ne olacak?

2020 Haziran'da konut satışları 190 bini aştı. Konut kredisi faizlerinin düşürülmesi satışların patlamasına sebep oldu. Peki konut fiyatları artmaya devam edecek mi? 

Konut satışlarındaki artış fiyatları nasıl etkileyecek?

2020 Haziran'da konut satışları 190 bini geçti. Satışları etkileyen ana unsur kredi faiz oranları olurken, satışların artması da fiyatları etkiledi. Haziran'da konut fiyatlarındaki artışın daha da fazla olacağı öngörülüyor...

Altan Elmas: İlk defa yüzde 60’a yakın konut kredili alım gerçekleşti!

Z. Altan Elmas, Haziran ayı konut satışlarına ilişkin,"Normalleşmeye “V” şeklinde başladık diyebiliriz" dedi ve ilk defa yüzde 60’a yakın konut kredili alım gerçekleştiğini, sektörün canlandığını belirtti.

Haziran'daki konut satışları bu yılın en iyisi olabilir!

Geçen yılın haziran ayında 61 bin 335 konut satılmıştı ve bu 9 günlük bayram tatilinin de etkisiyle 2019’un en düşük konut satışı olarak kaydedilmişti. Bu Haziran'da ise konut satışlarının yılın en iyi verisi olması bekleniyor...

Haziran'da konut satışlarında rekor bekleniyor!

Mayıs’ta 50 bin 936 konut satıldı. Normalleşme adımları, düşük faizli destek kredileri ve kampanyaların etkisiyle Haziran’da konut satışında rekor bekleniyor. 

İstanbul'da konut fiyatları yüzde 13.5 arttı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul İstatistik Ofisi, İstanbul’daki konut piyasasının analiz edildiği Haziran 2020 Konut Piyasası İstanbul Ekonomi Bülteni’ni yayınladı. 

haziran 2020de konut satışları arttı mı Haberi

haziran 2020de konut satışları arttı mı

AYİDER (Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği) Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, Haziran ayı konut satışları istatistiklerine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Mimar Ahmet Erkurtoğlu, şunları kaydetti: 

"Pandemi sürecinde hükümetin konut satışlarını hızlanması için atmış olduğu adımla faizlerin yüzde 0,69 ve 0,74’e inmesi durağan geçen ve artık konut stoklarının başladığı sektörümüz için can suyu oldu. Hem vadelerin 15 yıla yayılması hem de peşin ödemelerin minimumda tutulması, ilk 12 ay ödemenin yapılmaması gibi faktörler, vatandaşı kiracılıktan çıkarıp mülk sahibi olmasını sağladı. İnşaattaki bu hareketlilik beslediği 200 sektör için de can suyu oldu. Sektör temsilcilerimizle yaptığımız görüşmeler sonucunda kendi sektörlerinde de hareketlilik olduğunu söylüyorlar. Haziran ayında geçtiğimiz yılın aynı ayına göre gerçekleşen yüzde 209,7’lik artış ve yine geçen aya göre yaklaşık 4 katlık artış, aslında vatandaşımızın...