16 / 04 / 2024

helal şehir otelleri istanbul

helal şehir otelleri istanbul

Helal turizme ilgi giderek artıyor. Türkiye bu kapsamda helal şehir otellerinin yapımına da hız verdi. Turizm Bakanlığı da sektörün büyümesi için harekete geçerek ‘Helal Turizm Strateji Planı’ hazırlıyor. 

Akfen GYO Ankara ve Eskişehir Ibis otelleri 2020 değerleme raporu!

Akfen GYO'nun portföyünde yer alan Ankara Ibis ve Eskişehir Ibis otelleri ait 31 Aralık 2020 tarihli değerleme raporları yayınlandı.  

Xperia Otelleri'nden Erciyes’e 550 yatak kapasiteli otel!

Xperia Otelleri Erciyes’e yatırım yapmak için düğmeye bastı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, temel atma aşamasına gelen otelin 550 yatak kapasiteli olacağını duyurdu.

Park Dedeman Eskişehir Eylül'de açılacak!

Dedeman Otelleri, Park Dedeman hizmet anlayışını Eskişehir'e taşıyor. Park Dedeman Eskişehir Eylül'de açılacak...

Türkiye'deki helal otel sayısı artacak!

Helal turizme ilgi giderek artıyor. Türkiye bu kapsamda helal şehir otellerinin yapımına da hız verdi. Turizm Bakanlığı da sektörün büyümesi için harekete geçerek ‘Helal Turizm Strateji Planı’ hazırlıyor. 

Deniz Demir: Eskişehir’in kalbi Odunpazarı'nda atacak!

Eskişehir Odunpazarı Turizm İşletmecileri ve Otelleri Derneği Başkanı Deniz Demir, Eskişehir’in kalbinin bundan böyle Odunpazarı’nda atacağını vurguladı.

Elite World, 4 yeni otel açacak!

Adını daha çok şehir otelleri ile duyuran Elite World Oteller Zinciri ilk resort yatırımını Marmaris'te açtı. Şirket, 2018'e kadar 4 otel daha açacak. İşte ayrıntılar...

Etstur'dan butik otellerde 9 taksitlik tatil imkanı!

Etstur; tatil köyleri ve resortlar dışında kalan butik oteller, şehir otelleri ve küçük aile otellerini, işadamları ile gezginlerin erişimine açtı. Bu otellerde konaklayanlar tatil otellerinde olduğu gibi ücreti 9 taksitle ödeyebilecek.

Etstur'dan 9 taksitle butik tatil!

Etstur; tatil köyleri ve resortlar dışında kalan butik oteller, şehir otelleri ve küçük aile otellerini, iş adamlarıyla gezginlerin erişimine açtı. Otellerde ücret 9 taksitle ödenebilecek

Rixos otellerine her şey dahil sistemi geliyor!

Türkiye’nin lüks otel zincirlerinden Rixos, ‘her şey dahil’ sistemine geçti. Rixos Hotels Türkiye Direktörü Cem Uzan, “Şehir otelleri hariç, yurtiçi ve yurtdışı otellerimiz ‘her şey dahil’ sistemiyle çalışacak. Bu sistemi en iyi yapan grup biziz” dedi.

The Green Park Ankara hizmete açıldı!

Türkiye’nin iş ve şehir otelleri standardını sürekli olarak daha yukarılara taşıyan The Green Park, kentin en prestijli bölgelerinden Çankaya Çukurambar’da misafirlerine hizmete başladı..

Kapadokya'da turistler butik otelleri tercih ediyor!

Kapadokya bölgesinin başkenti Nevşehir'in tarihi ve turistik merkezlerini gezip görmeye gelen yerli turistlerde artık butik otelleri tercih ediyor.

İzmir Cumhuriyet Bulvarı'nda oteller artıyor!

Gaziemir'de hizmete girecek yeni fuar alanı ve artan etkinliklerle otel sayısı giderek artıyor. İzmir'e kısa süreli gelenlerin en çok tercih ettiği şehir otelleri özellikle Cumhuriyet Bulvarı'nda arttı.

Er Yatırım Türkiye'de şehir otelleri inşa edecek!

Er Yatırım ve Turizm yeni yılla birlikte yatırım planlarına kiraladıkları yaklaşık 35 bin metrekare hız veren şirketler, yeni rotalarını arazi üzerinde hayata geçirilecek projede belirlemeye başladı.

helal şehir otelleri istanbul Haberi

helal şehir otelleri istanbul

Dünyada toplam 350 helal tatil merkezi varken sadece Türkiye’de bu rakam 160’a ulaştı.  Akşam gazetesinin haberine göre, Tatil ve seyahat sektöründe helal turizme yönelik artan ilgi Türkiye’deki sektör devlerini de harekete geçirdi. Son yıllarda hayata geçirilen tatil köyü ve konsept değiştirerek muhafazakar tatilcilere hizmet veren tesis sayısında artış oldu. 1.7 milyarlık müslüman nüfusa hizmet vermeyi hedefleyen sektörün yıllık parasal büyüklüğünün 5 yıl içinde 200 milyar dolara ulaşması bekleniyor.   

63 milyar dolar harcıyorlar 

Sadece Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt ve İranlı turistlerin yurtdışı tatillerinde yaptıkları harcama tutarı 63 milyar dolar. Türkiye ise Müslüman ülkelerden turist oranının yüzde 13’lük kısmını ağırlıyor. 2023 yılında bunun yüzde 20’yi geçmesi planlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı da ‘Helal Turizm Strateji Planı’ hazırlayarak Türkiye’ye helal...