26 / 04 / 2024

Helal turizm nedir

Helal turizm nedir

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı'nda seyahat eden 69 milyon müslüman turistin 70 milyar dolar harcayarak oluşturduğu "helal turizm" pazarı masaya yatıracak

UTESAV, Helal turizm konusunu ele aldı!

UTESAV Başkanı Kuralay: "Türkiye'de 4-5 yıldır, İslami usullere uygun tatil için helal turizm, helal otelcilik, helal acentecilik gibi kavramlar kullanılmaya başlandı. Dünyada helal turizm pazarı gün geçtikçe hızla büyüyor" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alım başvurusu nasıl yapılır? Kütüphaneci alımı şartları nedir?

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alım ilanını yayınladı. Bakanlık tarafından yayınlanan ilana göre sözlü sınav sonuçlarına göre kütüphaneci pozisyonuna toplamda 465 sözleşmeli personel alımı yapılacak. İşte tüm detaylar...

Kültür ve Turizm Bakanlığı 465 personel alacak! Başvuru şartları nedir?

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından personel alım ilanı yayınlandı. Yayınlanan ilan kapsamında 465 kütüphaneci alımı yapılacağı duyuruldu. Bu duyurunun hemen ardından başvuru şartları nedir? Kimler başvuru yapabilir? gibi soruların yanıtları araştırılmaya başlandı. İşte tüm detaylar...

Turizm beldelerinde imar barışı fırsatçılığı!

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden olan Antalya'nın Kaş ilçesi imar barışı fırsatçılarına rant kapısı oldu. Heyelan bölgesinde inşaat yapan fırsatçılar bunları 'helal', 'korunaklı' veya 'balayı' vilaları diyerek kiralıyor.

Türkiye'deki helal otel sayısı artacak!

Helal turizme ilgi giderek artıyor. Türkiye bu kapsamda helal şehir otellerinin yapımına da hız verdi. Turizm Bakanlığı da sektörün büyümesi için harekete geçerek ‘Helal Turizm Strateji Planı’ hazırlıyor. 

Türkiye'de 350 tesettür otel var!

2016’ya kötü başlayan turizm sektörü için “helal turizm” umut oldu. Arap turizmciler, “Türkiye’den vazgeçmeyiz” mesajı verdi.Arap turizmciler, “Türkiye bizim için çok önemli bir pazar." dedi.

Turizm sektörü için helal turizm umut oldu!

2016’ya kötü başlayan turizm sektörü için “helal turizm” umut oldu. Arap turizmciler, “Türkiye’den vazgeçmeyiz” mesajı verdi.

Adenya Hotel helal turizm konseptiyle dikkat çekiyor!

Antalya Alanya'da “Helal Turizm” konseptiyle hizmet veren Adenya Resort Hotels & Spa tatil merkezleri arasında dikkat çekiyor.

Köy imarı nedir?

Bir arsanın yapılanma koşulları imar çalışmaları ile belirleniyor. Yapılan çalışmalara göre arsalar, konut imarlı, ticaret ve turizm imarlı olabiliyor. Peki, köy imarı nedir?

Dünyadaki 300 helal otelin yarısı Türkiye’de bulunuyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Çokcevik, dünya genelinde 300’e yakın helal konseptli otel olduğunu, bunun yarısının Türkiye’de bulunduğunu söyledi.

MG Grup Turizm İnşaat Emlak Reklam İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

MG Grup Turizm İnşaat Emlak Reklam İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Ömer Buğu ve M.Helal Khalıl Abdalla ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 2 Kasım'da Eyüp'de kuruldu.

Helal turizm konseptine 160 milyar dolarlık yatırım!

Tarihi eser ve doğa harikalarına sahip olan Türkiye'nin 2023 turizm hedeflerinde, helal turizm konsepti önemli yer kaplayacak. 200 milyar dolar hacme sahip olması beklenen konsept ile Türkiye turist akınına uğrayacak.

İmarlı imarsız arsa nedir?

Arsalar kullanım alanlarına göre ; Konut alanı, Ticaret alanı, Ticaret+Konut, Turizm+Ticaret, Turizm+Ticaret+Konut gibi kategorilere ayrılıyor. Peki, imarlı imarsız arsa nedir?

Bera Ankara'ya Yılın Turizm Yatırımı Birinciliği

Bera Ankaıa'ya bir ödül daha. Ekovitrin Dergisinin gerçekleştirdiği "Yılın Starları Anketi"'nde, 'Yılın Turizm Yatırımı' dalında birinciliği Kombassan Holding bünyesinde "HELAL HİZMET' anlayışıyla faaliyet gösteren Bera Ankara kazandı.

Helal turizm nedir Haberi

Helal turizm nedir


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı'nda "Dünyada Yükselen Değer Helal Turizm" konulu panel düzenleyecek. 


MÜSİAD açıklamasına göre, Hizmet Sektör Kurulu tarafından organize edilen "Dünyada Yükselen Değer Helal Turizm" panelinde, Türkiye'nin 2023 turizm hedeflerine katkı sağlayabilecek, dünyada turizm endüstrisinin yüzde 7'sini kapsayan ve seyahat eden 69 milyon müslüman turistin 70 milyar dolar harcayarak oluşturduğu "helal turizm" pazarı masaya yatırılacak. 


Açılış konuşmalarını Uluslararası İş Forumu (IBF) Genel Başkanı Erol Yarar ve MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak'ın yapacağı panelde, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Müdür Yardımcısı Murat Kalkan, Evra Turizm Genel Müdürü Cüneyt Çetin ve Balıkesir Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu sunum gerçekleştirecek. 


"Dünyada Yükselen Değer Helal Turizm" paneli, yarın saat 15.00'te CNR Expo Hall 7'deki Bosphprus-1 salonunda...