25 / 04 / 2024

her yıl emlak vergisi ödenir mi

her yıl emlak vergisi ödenir mi

Gayrimenkul sahiplerinin ödemek ile yükümlü olduğu emlak vergisi yıl içinde iki taksit halinde ödenebiliyor. Peki, emlak vergisi her yıl ödenir mi? Emlak vergisi hangi aylarda tarh olunur?

Yatırımcılar dikkat! İşte son 10 senede her yıl temettü dağıtan 9 şirket!

Borsa yatırımcıları temettü dağıtan şirketler ile ilgili araştırmalar yaparken, Borsa Filozofu da resmi sosyal medya hesabı üzerinden son 10 senede her yıl temettü dağıtan 9 şirketi açıkladı. İşte o paylaşım...

Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Son zamanlarda ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar arttı. Kira sözleşmeleri de anlaşmazlıkların yaşandığı durumlardan oluyor. Peki her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Maaşlara her yıl seyyanen zam yapılacak mı?  Seyyanen zam nedir? 

Milyonlarca memurun beklediği maaş zammı düzenlemesi Meclis'ten geçti. Bu kapsamda en düşük memur maaşı 22 bin TL oldu. Peki, Maaşlara her yıl seyyanen zam yapılacak mı?  Seyyanen zam nedir? İşte detaylar..

Gıda enflasyonu bu nedenden dolayı her yıl yüzde 3 artabilir!

Küresel ısınmayla ilgili korkutucu bir öngörü geldi. Küresel ısınmanın gıda enflasyonunu 2035 yılına kadar dünyada her sene yüzde 3 oranında ve manşet enflasyonu ise yüzde 1'in üzerinde artırabileceği açıklandı.

Deprem bölgesinde bu yıl emlak vergisi alınacak mı?

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde evleri yıkılan ya da ağır hasar alan hak sahipleri emlak vergisi alınıp alınmayacağını sorguluyor. Peki, Deprem bölgesinde bu yıl emlak vergisi alınacak mı? İşte detaylar...

Tapu sahipleri dikkat! 2023 yılı Emlak Vergisi hangi değer üzerinden ödenecek?

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren emlak vergisinin ilk taksiti mart ayından mayıs sonuna kadar ödenebiliyor. Peki 2023 yılı Emlak Vergisi hangi değer üzerinden ödenecek?

Türkiye’de her yıl yaklaşık 1.4 milyon konut satılıyor! Erişilebilir konuta ihtiyaç artıyor!

Türkiye’de her yıl yaklaşık 1.4 milyon konut satıldığını söyleyen EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, hala erişilebilir konut ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Tapu sahipleri dikkat! Her yıl ödenen bu parayı ödemek zorunda değilsiniz! Hemen bakın!

Tapu sahipleri dikkat! Her yıl ödenen bu parayı ödemek zorunda değilsiniz... Siz de emlak vergisinden muaf olabilirsiniz... Hemen bakın...

Konut kredisinde hayat sigortası her yıl zorunlu mu?

Konut kredisi kullanırken başvuru sahiplerine hayat sigortası da kullandırılıyor. Peki, konut kredisinde hayat sigortası her yıl zorunlu mu?

Her yıl düğün sezonunda 110 bin konut alınıyor!

Düğün sezonu başladığında her yıl yaklaşık 550-600 bin çift evleniyor ve 110 bin çift konut satın alıyor...

Her yıl 10 bin inşaat mühendisi mezun oluyor! 

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, Türkiye'de 150 bin inşaat mühendisinin olduğunu, üniversitelerden her yıl 10 bin inşaat mühendisinin mezun olduğunu belirtti.

Hedefimiz her yıl 300 bin konut dönüştürmek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Hedefimiz her yıl 300 bin konut dönüştürerek, 5 yılda acil öncelikli 1 buçuk milyon konutun dönüşümünü sağlamaktır" dedi.

Gayrimenkul sahipleri dikkat! 2020 yılı emlak vergi değerleri!

İş yeri ve konut sahipleri için emlak vergisi ödemeleri başladı. 2020 yılı emlak vergi değerleri, 2019’da yılındaki emlak rayici üzerine yeniden değerleme oranının yarısı uygulanarak hesaplanıyor. İşte tüm merak edilenler...

her yıl emlak vergisi ödenir mi Haberi

her yıl emlak vergisi ödenir mi

Emlak vergisi her yıl ödenir mi?

Gayrimenkul sahiplerinin ödemek ile yükümlü olduğu emlak vergisi yıl içinde iki taksit halinde ödenebiliyor. Peki emlak vergisi her yıl ödenir mi?


Emlak vergisi her sene devlete ödenen vergi türlerinin arasında yer alıyor. Emlak vergisi her yıl hangi aylarda tarh olunur?


İki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi için taksit ödeme tarihleri şu şekilde sıralanıyor;


1. taksit ödemeleri: Mart, Nisan ve Mayıs

2. taksit ödemeleri: Kasım ayı.


Emlak vergisi bilindiği üzere belediyelere ödeniyor. Ne kadar vergi ödeyeceğinizi ilgili belediyeden öğrenebileceniz gibi, kendiniz de hesaplayabiliyorsunuz.


Emlak vergisi için ödenecek bedel, rayiç bedel üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. 2014 yılına ait emlak vergisi oranları:


Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1  ...