23 / 04 / 2024

hes yapılamayacak mı

hes yapılamayacak mı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının aldığı ilke kararlarına göre, bölgesel, ulusal veya dünya ölçeğinde olağanüstü ekosistem ve türleri bulunduran doğal SİT alanlarında HES yapımına izin verilmeyecek.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü duyurdu! İstanbullular dikkat! Bazı vapur seferleri bugün yapılamayacak!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından  Üsküdar ve Çengelköy iskelelerinde bazı vapur seferlerinin yapılamayacağına dair açıklama geldi. Peki hangi saat aralığında seferler yapılamayacak? İşte detaylar... 

Bursa Nabi Ergin Özel Ormanı'na inşaat yapılamayacak!

Bursa Nabi Ergin Özel Ormanı'nın 460 dönümlük kısmında inşaat yapılamayacak. Peki bu karar nasıl alındı? Özel Orman Mesul Müdürü Hüseyin Cihangir Dönmez, anlattı...

Fransa'da yalıtımı olmayan eve kira artışı yapılamayacak!

Fransa'da yürürlüğe giren yasa ile yalıtım seviyesi F ve G olan evlerde kira artışı yapılamayacak. 

Genç Arslan İnşaat Yapı Ve Müteahhitlik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Genç Arslan İnşaat Yapı Ve Müteahhitlik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Bağcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Barzan Arslan tarafından kuruldu.

Semon Yapı Tasarım Limited Şirketi kuruldu!

Semon Yapı Tasarım Limited Şirketi Sultangazi'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Sema Kabakkaya taarfından kuruldu.

Yapımees Mühendislik Anonim Şirketi kuruldu!

Yapımees Mühendislik Anonim Şirketi Pendik'te 400 bin TL sermaye bedeli ile Mesut Sakallı ve Erkan Keleş ortaklığında kuruldu.

Yapımees Mühendislik Anonim Şirketi kuruldu!

Yapımees Mühendislik Anonim Şirketi bugün Pendik'te 400 bin TL sermaye bedeli ile Mesut Sakallı ve Erkan Keleş ortaklığında kuruldu.

Almi Yapı Tasarım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Almi Yapı Tasarım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hakim Güngör ve Veli Ayık tarafından kuruldu.

Murat Kurum: Kaçak yapıyla mücadeleyi belediyelerimizle birlikte yürüteceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  Muğla'da 18 projede 499 kaçak yapının yıkıldığını belirtti ve "Kaçak yapıyla mücadeleyi belediyelerimizle birlikte yürüteceğiz" dedi...

OSB’lerde arsa satışı dövizle yapılamayacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Bölgesi Uygulama Yönetmeliği'nde değişikliğe gidildi. Buna göre, artık OSB’lerde arsa satışı dövizle yapılamayacak.

Ev kirasını ödeyemeyene işlem yapılabilir mi?

Koronavirüsü salgınının yarattığı sıkıntılı süreç sebebiyle konut kirasını ödeyemeyen kiracıya icra daireleri kapalı olduğu için 30 Nisan tarihine kadar işlem yapılamayacak. Mücbir sebep nedeniyle herhangi bir kira artışı da yok.

Aidatlarda indirim yapılacak mı?

Sitelerde ortak alanlardaki ihtiyaçların giderilmesi için aidat alınıyor. Koronavirüs salgını sebebiyle birçok konut projesinde sosyal ve ortak alanların faaliyetleri durduruldu. Peki site aidatlarında indirim yapılacak mı? İşte detaylar...

Soulart Yapı Tasarım Mimarlık Ve İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Soulart Yapı Tasarım Mimarlık Ve İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Abdullah Onaç tarafından kuruldu.

hes yapılamayacak mı Haberi

hes yapılamayacak mı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı HES projelerine yönelik yeni ilke kararları aldı. Bakanlığın, Doğal SİT Alanlarında Planlanan Hidroelektrik Santralleri (HES) Projelerinin Gerçekleştirilmesine Yönelik İlke Kararları, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.


Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Raporu sonucunda belirlenen 5 kriterden en az birini bünyesinde bulunduran doğal sit alanlarında HES yapımına izin verilmeyecek.


Doğal SİT alanlarında yapılacak HES Projelerine ilişkin Bölge Komisyonlarına gelen başvuruların değerlendirilmesinde bilimsel temele dayalı karar alma bütünlüğünü sağlamak amacıyla Merkez Komisyonu İlke Kararı alınmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi.


Bu amaçla, şu düzenlemeler gerçekleştirildi: 


"1 - Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Raporu sonucunda şu kriterlerden en az birini bünyesinde bulunduran doğal SİT alanlarında HES yapımına izin verilmeyecek:


- Bölgesel, ulusal veya dünya ölçeğinde olağanüstü ekosistemleri ve türleri bulunduran,


- Özgün ekosistem yapısına...