23 / 04 / 2024

hileli satış

hileli satış

İkinci el otomobil satışında  6 bin kilometre şartını hülle yoluyla ihlal edenlere  300 bin TL ceza kesilecek. T24 sitesinde yer alan habere göre Ticaret Bakanlığı internet sitelerindeki ilanları tespit edip takibe almaya başladı.

Altın yatırımcıları dikkat: Altın alırken bu tuzağa düşmeyin! Hileli satışlar için önlemlerinizi hemen alın...

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, altın alırken dikkat edilmesi gereken unsurları peş peşe sıraladı. Peki, Sahte altın nasıl anlaşılır? Altın alırken nelere dikkat edilmeli?

Müteahhitlere eksper seçme hakkı tanınacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yabancıya hileli satışın önüne geçmek için uyguladığı ‘otomatik Eksper atanması’ için yeni düzenleme gerçekleştirecek. 

Hileli şekilde satılan gayrimenkullerde zamanaşımı var mı?

Posta yazarı Tamer Heper, "Dedem vefat ettikten sonra kardeşi dedemin de pay sahibi olduğu bir evi satıyor. Çocukları için ‘adresleri bulunamadı’ şeklinde gazeteye ilan veriyorlar. Ancak adresleri hiç değişmedi. Dava açma şansımız var mı yoksa zamanaşımına uğradı mı?" sorusunu cevapladı.

Yabancıya konut satışında hileli kampanya için harekete geçildi!

Yurtdışında yasa dışı finans sistemleri tarafından yabancıya vatandaşlık hakkı veren 250 bin dolarlık yatırım tutarı şartının, 175 bin dolar olarak gösterildiği hileli kampanya için harekete geçildi.

Yabancıya konut satışında hileli satış yapan firmalar için seferberlik başlatılıyor!

Mars Investment’ın gündeme taşıdığı “Konutta Yasadışı Vatandaşlık” konusu, Ticaret Bakanlığı ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nün takibine alındı.

FETÖ'nün yurtları hileli satışla kiraya verildi!

FETÖ’ye hizmet eden Melek İpek, adına açtığı kız yurtlarını devlet el koymasın diye hileli satışla kiraya verdi. Melek İpek Özel Kız Öğrenci Yurdu'nun da bu şekilde 5 kişiye hileli satıldığı tespit edildi.

Bayrampaşa'daki Pancar Motor Fabrikası arsasının satışı iptal!

Kayseri ve Konya Şeker Fabrikalarının sattığı, Erbakan tarafından kurulan Pancar Motor Fabrikasının bulunduğu arazinin satışı, Yargıtay 1.Hukuk Dairesi tarafından hileli olduğu gerekçesiyle iptal edildi.

Hileli devir davası açmak ne kadar etkili olur?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında kalan mirasta hissenin satılıp hak verilmediğinde hileli devir davası nasıl açılır sorusunu cevaplandırdı. İşte Tamer Heper'in köşe yazısı;

`Tutsat` tutmadı yap-satçılar rölantide

Yap-sat yöntemiyle konut üreten müteahhitler, faizler yeterince inmediği için tutsattan umduğunu bulamayıp bekleme dönemine girerken, TOKİ'nin kendilerine rakip olmalarından yakınmaya başladı.

Eltes Güneşi Evleri`nde de 2. el satış RE/MAX ABC`de

8 yıldır Ağaoğlu'nun teslim ettiği tüm projelerde site içinde ofis açarak hizmet veren RE/MAX ABC Ofisi, Türkiye'nin önemli gayrimenkul projelerinin ikinci el satış ofisi olarak, sektörde yeni bir dönem başlattı.

İzmir Çandarlı‘da satılık arsa

Dikili Çandarlı Belediye Başkanlığı beldede bulunan 11 arsayı satışa çıkardı.

25 milyar dolarlık 2B satışı için düğmeye basılıyor

Hükümet, orman niteliğini yitirmiş arazilerin satışına ilişkin 2B düzenlemesini önümüzdeki yıl başında yapılacak yerel seçimlere yetiştirmek istiyor.

Hastaneyi açtı yalıyı satıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçen cumartesi günü açılan Etiler'deki Dünya Göz Hastanesi'nin sahibi Eray Kapıcıoğlu, Rumelihisarı'ndaki yalısını satışa çıkardı. Kapıcıoğlu'nun 2007'de 7 milyon dolara satın aldığı belirtilen yalı için ne kadar

hileli satış Haberi

hileli satış

İkinci el oto satışında getirilen 6 bin kilometre şartını hülle yoluyla ihlal edenlere verilen ceza kabahatler kanunu kapsamında değerlendiriliyor ve 8 bin lira civarında para cezası öngörülüyordu. Ancak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılacağı 1 Ekim 2002 tarihinden sonra bu konudaki hilelerin önüne geçmek isteyen Ticaret Bakanlığı, söz konusu hileli satışlara 300 bin lira para cezası getirmeyi öngörüyor. Ticaret Bakanlığı  Meclis açılınca yetki talebinde bulunacak.

15 Eylül itibariyle sıfır otomobillerin galerilerde satışını engellemek için 6 ay ve 6 bin kilometre şartı getirilmişti ancak internet sitelerinde kaldırılan ilanlar ertesi gün araçlara 6001 kilometre olarak değiştirilerek yeniden satışa sunulmuştu.  

Yapılan düzenlemeye göre, ticari faaliyet kapsamında otomobil ve arazi taşıtlarının satışı ancak ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay geçtikten ve araç  6 bin kilometre...