29 / 03 / 2024

Bakanlıktan flaş hamle! Hileli ilanlar takibe alındı 300 bin lira ceza gelecek

Bakanlıktan flaş hamle! Hileli ilanlar takibe alındı 300 bin lira ceza gelecek

İkinci el otomobil satışında  6 bin kilometre şartını hülle yoluyla ihlal edenlere  300 bin TL ceza kesilecek. T24 sitesinde yer alan habere göre Ticaret Bakanlığı internet sitelerindeki ilanları tespit edip takibe almaya başladı.



İkinci el oto satışında getirilen 6 bin kilometre şartını hülle yoluyla ihlal edenlere verilen ceza kabahatler kanunu kapsamında değerlendiriliyor ve 8 bin lira civarında para cezası öngörülüyordu. Ancak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılacağı 1 Ekim 2002 tarihinden sonra bu konudaki hilelerin önüne geçmek isteyen Ticaret Bakanlığı, söz konusu hileli satışlara 300 bin lira para cezası getirmeyi öngörüyor. Ticaret Bakanlığı  Meclis açılınca yetki talebinde bulunacak.

15 Eylül itibariyle sıfır otomobillerin galerilerde satışını engellemek için 6 ay ve 6 bin kilometre şartı getirilmişti ancak internet sitelerinde kaldırılan ilanlar ertesi gün araçlara 6001 kilometre olarak değiştirilerek yeniden satışa sunulmuştu.  


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön