28 / 03 / 2024

Bakanlıktan flaş hamle! Hileli ilanlar takibe alındı 300 bin lira ceza gelecek

Bakanlıktan flaş hamle! Hileli ilanlar takibe alındı 300 bin lira ceza gelecek

İkinci el otomobil satışında  6 bin kilometre şartını hülle yoluyla ihlal edenlere  300 bin TL ceza kesilecek. T24 sitesinde yer alan habere göre Ticaret Bakanlığı internet sitelerindeki ilanları tespit edip takibe almaya başladı.



Yapılan düzenlemeye göre, ticari faaliyet kapsamında otomobil ve arazi taşıtlarının satışı ancak ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay geçtikten ve araç  6 bin kilometre ulaştıktan sonra yapılabilecek. Bu şartı sağlanmayan araçların galerilerde doğrudan veya dolaylı olarak 1 Temmuz 2023 tarihine kadar pazarlama ve satış yapılamayacak. Ancak yeni düzenlemenin yürürlüğe girmesi için tanınan sürenin dolmasından hemen sonra (15 Eylül 2022) ilan sitelerinde hileli satış ilanları yayımlanmaya başladı.

Otomobil Yazarı Emre Özpeynirci, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sahibinden.com sitesinde yer alan sıfır otomobil fiyatlarındaki km  hanesinde tüm araçların 6001 kilometre olarak değiştiğine dikkat çekmişti.

Sıfır araçta yeni taktik! Bir gecede yüzlerce araç 6001 km oldu

İkinci el otomobil alacaklar müjde! Fiyatlar gevşemeye başladı

İkinci el araçlarda 135 bin liralık ‘muamma’


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön