26 / 04 / 2024

hindistan nükleersantral

hindistan nükleersantral

Hindistan’ın güneyindeki Tamil Nadu eyaletinin enerji potansiyeli önemli ölçüde güçlendi. Hindistan’da Rus projeleri kapsamında inşa edilen Kudankulam NGS’nin ilk 1000 MW’lik ünitesi bu haftadan itibaren tam kapasiteyle çalışmaya başladı.

Şimdi de pirince zam geldi! Küresel pirinç krizi mi çıkıyor?

Dünyanın en büyük pirinç üreticisi Hindistan’ın pirinç ihracatına yeni kısıtlamalar getirmesi, fiyatları tırmandırdı. Amerika ve Kanada’daki Hint marketlerinden “raflara hücum” fotoğrafları gelirken; “Global bir pirinç krizi çıkar mı?” tartışmaları başladı.

Ticaret Bakanı Bolat resmen açıkladı! Suudi Arabistan’la ticarette iş birliği!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Tek Dünya, Tek Aile, Tek Gelecek” temasıyla Hindistan’ın ev sahipliğinde düzenlenen G20 Zirvesi’ne katıldı. Bakan Bolat, Ticaret ve Yatırım Bakanları Toplantısı’nda diğer ülkelerden mevkidaşları ile görüşmeler yaptı.

Sermaye çıkışı en çok Çin, Hindistan ve İngiltere'den oluyor!

Bloomberg HT yayınına katılan Henley&Partners Türkiye Direktörü Burak Demirel 100 ülkeden vatandaşlık alındığını belirterek, en çok çıkışın Çin, Hindistan ve İngiltere'den olduğunu, Türklerin Portekiz, Yunanistan, İspanya ve İtalya'yı tercih ettiğini açıkladı.

Korkutan açıklama! 2023’ün ikinci yarısı fiyatlar resmen fırlayacak!

IEF Genel Sekreteri Joseph McMonigle, Çin ve Hindistan'dan gelen talep arttıkça petrol piyasalarının 'ciddi problemlerle karşı karşıya kalacağını ifade etti. McMonigle, petrol fiyatlarının 2023’ün ikinci yarısı yükseleceğini söyledi.

Hindistan'dan basmati olmayan beyaz pirinç ihracatına yasak: Fiyatlar yükselecek mi? 

Hindistan Tüketici İşleri ve Gıda Bakanlığı'nca yapılan son dakika açıklamasında, basmati olmayan beyaz pirinçte yurt içi fiyat artışını önlemek amacıyla ihracatın yasaklandığına dikkat çekildi. Peki gıda fiyatları yükselek mi? Uzmanlar açıkladı...

ABD’li Goldman Sachs: Hindistan ekonomisi ABD’yi geçecek

ABD’nin büyük bankalarından Goldman Sachs, Hindistan ekonomisine yönelik bir rapor yayımladı. Rapora göre, Hindistan 2075 yılında ABD, Almanya ve Japonya’yı geride bırakarak dünyanın en büyük 2’nci ekonomisi olacak.

Mahindra Türkiye’de satışa sunuluyor! İşte fiyatı ve özellikleri

Boyutu ve teknik özellikleri ile popülerleşen Hindistan’ın en önemli otomobil markalarından biri olan Mahindra KUV100 NXT, Türkiye'de satışa sunulacak. Avrupa'nın ardından Asya otomobil üreticileri de Hindistan’ın en popülerlerinden olan Mahindra ile Türkiye pazarında yer edinmeye çalışacak.

POCO yaptı yapacağını! Bu kadar ucuza telefon kalmadı sanıyorduk! POCO C51 sahneye çıktı! 

Bugün, Hindistan'da gerçekleştirilen bir lansmanda Poco, yeni modeli olan Poco C51'i tanıttı. Poco C51'in özellikleri ve fiyatı ise şöyle...

Çelik üretimi ve ihracatı Ekim ayında sert düştü

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği'nden yapılan açıklamada yüksek enerji maliyetleri ve resesyondaki Avrupa pazarı nedeniyle çelik ihracatında daralmanın devam ettiği belirtilirken Hindistan'ın ise hem iç pazarda hem de yurtdışı pazarlarda etkinliğini artırdığı ifade edildi.

Altın takısı olanları yakından ilgilendiriyor! Altın takıların cazibesi kayboluyor

Yılın ilk yarısında Türkiye, Çin ve Hindistan gibi önemli altın takı pazarlarında satışlar düşüşe geçti. Yılın tamamında küresel satışların yüzde 3 azalışla 1.765 tona gerilemesi bekleniyor.

Yok böyle hamle! Büyük adım Türkiye'den geldi! Çılgınlar gibi altın topluyorlar  

Son zamanlarda Çin ve Hindistan gibi altın ithalatını sürdüren Türkiye yeni dünya düzeninde güçlü adımlarını devam ettiriyor. Türkiye, adeta çılgınlar gibi altın topluyor. İşte ayrıntılar...

Apple o fabrikasını taşıma kararı aldı!

Apple’ın cihaz üretimlerinin bir kısmını Hindistan’a taşımaya hazırlanıyor.

Platin pazarı yılın ikinci çeyreğinde harekete geçti!

Hindistan, Japonya ve ABD'deki platin mücevher satışları yılın ikinci çeyreğinde iyileşmeye devam ediyor. Bu artışları pandemi sonrasındaki yeni pazarlama programının tetiklediği ortaya çıktı.

hindistan nükleersantral Haberi

hindistan nükleersantral

İlk kez ünite 22 Ekim 2013 tarihinde işletmeye alınmıştı. Bu yılın Mayıs ayından beri Kudankulam NGS yüzde 90 kapasitesiyle çalışıyordu. Şu an NGS’de bir ay sürecek test çalışmalar yapılıyor.


Tamil Nadu Elektrik Düzenleme Komisyonu, bu test çalışmalarının sonuçlarını göz önünde bulundurarak ünitenin devreye alınması ile ilgili nihai kararı verecek. Enerji ve Güvenlik Merkezi Müdürü Anton Hlopkov, bu dönemin Hindistan’da olumlu imaja sahip olan Rus atom enerji sektörü için çok önemli olduğunu kaydederek şunu söyledi:


‘İkinci ünitenin inşaatı neredeyse tamamlandı. Üçüncü ve dördüncü ünite yapımı için ilk sıradaki tasarım çalışmalarına yönelik sözleşmenin imzalanması tamamlanmak üzere. Santralin ikinci aşamasındaki inşaat çalışmaları için Ana Çerçeve Anlaşması'nın onaylanması da son aşamada. Bu bağlamda şu an yürütülen test çalışmalarının başarıyla sonuçlanması çok önemlidir tabii. Şunu söylemek...