25 / 04 / 2024

hisseli arsada ortaklığın giderilmesi

hisseli arsada ortaklığın giderilmesi

Hissedarlar, paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça, kanunen malın paylaşılmasını isteyebiliyor. Peki, hisseli arsada izale-i şuyu davası nasıl açılır? İşte hisseli arsa izale-i şuyu davaları...

Ortaklığın giderilmesi davası hangi durumlarda açılabilir?

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında ortaklığın giderilmesi davasını kaleme aldı. Peki ortaklığın giderilmesi davası kime açılabilir? İşte Tamer Heper'in konu ile ilgili o yazısı...

Hisseli arsada imar affı var mı?

Bir gayrimenkulün birden çok ortaklarını gösteren resmi belgeler hisseli tapu olarak adlandırılıyor. Hisseli arsa sahibi olanlar "Hisseli arsada imar affı var mı?" sorusuna yanıt arıyor. İşte hisseli tapulara ilişkin merak edilenler...

Tapusu olan herkesi ilgilendiriyor! Aniden hisseli tapu ortağınız değişebilir, piyasanın yarı fiyatına kayar gider!

Hisseli tapusu olan vatandaşların dikkat etmesi gerek bazı maddeler bulunuyor. Bilindiği üzere her hissedar, mülkiyete sahip olma ve üzerinde tasarrufta bulunma hakkına sahip oluyor. 

İzale-i şüyu ne demek? Ortaklığın giderilmesi için ne yapılmalı?

İzaile-i şüyu, Türkçe karşılığı ortaklığın giderilmesi olarak ifade edilir. Taşınır veya taşınmaz mallarda ortaklığın sona erdirilmesi izale-i şüyu davası ile hukuken gerçekleşir. Kişisel mülkiyete geçişin sağlanmasına yarayan bu davanın resmen bazı kuralları vardır. 

Hisseli tapu alınır mı? Hisseli tapu almak mantıklı mı?

Birden fazla kişinin sahibi olduğu hisseli arsa alınıp alınmayacağı kişiden kişiye değişir. Bu arsayı almadan önce avantajlarını ve dezavantajlarını değerlendirmek gerekir. Peki hisseli tapu almak mantıklı mı, avantajları ve dezavantajları neler? İşte hisseli tapu ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Atalardan mirası kalanlar bunu yapmanız şart! Hisseli tapuda bakın ne değişti!

Miras kalanlar dikkat. Özellikle size kalan miras ev ise elinizi hızlı tutmanız gerekiyor. Hisseli tapu satışında problem yaşanmaması için adımların hızla atılması gerekiyor. 

İşte Sony ve Honda ortaklığının ilk otomobili! Şimdiden sipariş kuyruğu oluştu!

Sony ve Honda ortaklığıyla üretilen Afeela ilk elektrikli otomobil modelini CES 2023 fuarında tanıttı. Merak edilen otomobil için şimdiden sipariş araştırmaları yapılırken Afeela’nın ne zaman sipariş alacağı da duyuruldu. İşte ayrıntılar…

Outdoor Factory ve L3DFX ortaklıklarını açıkladı!

İstanbul, Şikago, Münih, Cenova ve Taşkent'teki ofisleriyle temalı eğlence sektöründe dünya çapında başarılara imza atan Outdoor Factory, Disney Company, Universal Parks and Resorts, Jurassic World gibi ünlü eğlence markalarına kreatif stüdyo alanında hizmet veren L3DFX ile ortaklığını duyurdu.

Netflix'te kripto para dönemi! İşte WhiteBIT-Netflix ortaklığının detayları

Avrupa’nın en popüler kripto para borsalarından biri olan Ukrayna merkezli WhiteBIT,  abone sayısı ile dikkat çeken ve ikonik bir marka haline gelen Netflix ile bir ortaklık anlaşması imzaladı. Avrupa’daki kulanıcılar Netflix'e kripto para ile ödeme yaparak abone olabilecek!.

Ortaklığın Giderilmesi Davası nedir? Ortaklığın Giderilmesi Davası nasıl açılır?

Ortaklığın Giderilmesi Davası, ülkemizde genellikle miras hukuku bağlamında mirasçılar arasında sıklıkla karşılaşılan bir dava türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Ortaklığın Giderilmesi Davası nedir? Ortaklığın Giderilmesi Davası nasıl açılır?

Uber, Rus Teknoloji Şirketi Yandex ile Ortaklığını Bitiriyor!

Uber, Yandex Taxi'deki pay satışını hızlandırma kararı alarak, ortaklığı sonlandıracaklarını açıkladı...

Miras bırakılan gayrimenkul için ortaklığın giderilmesi davası açılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras bırakılan gayrimenkullerde ortaklığın giderilmesi davası açılıp açılamayacağını kaleme aldı.

Ortaklığın giderilmesi davasında nasıl anlaşma yapılmalı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde ortaklığın giderilmesi davasında anlaşma yapılmasını kaleme aldı.

hisseli arsada ortaklığın giderilmesi Haberi

hisseli arsada ortaklığın giderilmesi

Hisseli arsada izale-i şuyu davası nasıl açılır?

Hisseli arsa, bir taşınmaz mala birden fazla kimsenin sahip olması durumunda ortaya çıkıyor. Hissedarlar, paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça, kanunen malın paylaşılmasını isteyebiliyor. 


Bu hakkını kullanmak isteyen paydaşların izale-i şuyu davası açması gerekiyor. Peki, hisseli arsada izale-i şuyu davası nasıl açılır?


İzale-i şuyu davası sulh hukuk mahkemelerinde açılıyor. İzale-i şuyu davasında yetki; Hakkında paydaşlığın giderilmesi davası açılacak olan taşınmaz hangi il ya da ilçe sınırlarında ise o yer sulh hukuk mahkemesinde oluyor.


İzale-i şuyu davası açmak isteyen paydaşın bir dilekçe ile bu mahkemeye müracaat etmesi gerekiyor.


Taşınmazlarda paylı mülkiyetin devamına ilişkin sözleşmeler, resmî şekle bağlıdır ve tapu kütüğüne şerh verilebiliyor.


Medeni Kanun gereğince paylaşma biçiminde uyuşma sağlanmadığı takdirde paydaşlardan birinin istemi üzerine hâkim, malın aynen bölünerek paylaştırılmasına,...