18 / 04 / 2024

hisseli arsada yer tespiti nasıl yapılır

hisseli arsada yer tespiti nasıl yapılır

Bir arsaya birden fazla kimse sahip ise, bu durumda arsa sahipleri hissedar veya paydaş olarak nitelendiriliyor. Peki, hissedarlar taşınmazın neresine sahip olurlar? Hisseli arsada yer tespiti nasıl yapılır?

TCMB kiraları düşürmek için ek vergiyi önermedi: e-Devlet sözleşmeleri, hisseli kiracılık, boş ev vergisi...

TCMB, Enflasyon Raporu'nda konut sorununun çözülmesi amacıyla bir dizi önerilerini paylaştı. Söz konusu öneriler arasında kiralık konut arzının artırılması, sosyal konut uygulaması, hisseli kiracılık, konut sayısına göre kademeli vergilendirme ve boş konut vergisi yer alıyor. İşte ayrıntılar..

Hisseli arsada imar affı var mı?

Bir gayrimenkulün birden çok ortaklarını gösteren resmi belgeler hisseli tapu olarak adlandırılıyor. Hisseli arsa sahibi olanlar "Hisseli arsada imar affı var mı?" sorusuna yanıt arıyor. İşte hisseli tapulara ilişkin merak edilenler...

Hisseli tapuda yer belli midir?

Hisseli tapu; Bir gayrimenkul üzerinde hak sahibi pay sahiplerinin ayrı ayrı isimlerinin ve oransal hisse sahipliklerini gösteren tapu türüne denir. Peki “Hisseli tapuda yer belli midir, Hisseli tapu noter satışı olur mu? İşte merak edilenler!

Hisseli tapu nasıl bölünür?

Hisseli tapu konusunda pek çok kişinin tereddütleri ve soruları yer alıyor. Özellikle Hisseli tapu nasıl bölünür? sorusu sıklıkla sorulmaktadır. İşte hisseli tapuya dair bilinmesi gerekenler!

Hisseli tapu nedir? Hisseli tapu başkasına satılır mı?

Hisseli tapu nedir? Hisseli tapu başkasına satılır mı? soruları tapu konusunda merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte sorulan soruların yanıtları!

Hisseli tapuya kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar ödenir?

Kentsel dönüşüm kapsamında sağlanan finansal destekler arasında kira yardımı da yer alıyor. Peki, hisseli tapuya kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar ödenir?

Miras kalan hisseli arsada hissedar payını satabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda babasından miras kalan arsa hissedarının emlakçıyla 1.350 TL'den anlaştığını ve kendilerinin de satış yapmaları için bilgi verdiğini aktaran okuyucu, emlakçının satış ilanını 1.581 TL'den verdiğini; satış yapmak zorunda olup olmadığını sordu.

Reysaş GYO Kocaeli Çayırova'daki deposunu kiraya verdi!

Reysaş GYO tarafından, şirket portföyünde yer alan Kocaeli İli Çayırova İlçesi Akse Mahallesi 2080 Ada 1 Parsel üzerinde konumlanan 23.188,45 metrekare büyüklükteki arsada yer alan 57.387 metrekarelik deponun 200 metrekarelik depolama alanı "Kodego Yazılım ve Lojistik A.Ş."ye 2 seneliğine kiraladı.

Meram Belediyesi'nden 10 yıllığına kiralık akaryakıt istasyonu!

Meram Belediyesi tarafından Pirebi Mahallesi Larende Caddesi üzerindeki arsada yer alan akaryakıt ve LPG istasyonu 10 yıllığına kiraya veriliyor..

Hisseli arsada yer belirleme nasıl yapılır?

Hisseli arsalar, tapu üzerinde birden fazla sahibi olan taşınmaz mallar olarak karşımıza çıkıyor. Herkesin kendi payı üzerinde istediği işlemi yapması için yerlerin belirlenmesi gerekiyor. Peki, hisseli arsada yer belirleme nasıl yapılır?

Hisseli tapulu arsaya ev yapmak mümkün mü?

Hisseli olan bir arsaya ev yapılması mümkün olabiliyor. Ancak hisseli arsada hangi kısmın hangi hissedara ait olduğunun tespit edilmemesi halinde ne olur? Hisseli tapulu arsaya ev yapmak mümkün mü?

Hisseli arsamı nasıl satarım?

Bir arsaya birden fazla kimse sahipse arsa, hisseli arsa olarak nitelendiriliyor. Hisseli arsada herkes eşit hakka sahip oluyor. Peki, satış nasıl yapılır? "Hisseli arsamı nasıl satarım?" diyorsanız işte yanıtı..

Hisseli arsamı satabilir miyim?

Birden fazla sahibi olan arsalar, hisseli arsa olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bir arsanızın miras olarak kaldığını ve bu arsada birden fazla hissedarın olduğunu düşünelim. "Hisseli arsamı satabilir miyim?" diyorsanız işte yanıtı..

hisseli arsada yer tespiti nasıl yapılır Haberi

hisseli arsada yer tespiti nasıl yapılır

Hisseli arsada yer tespiti!

Bir arsaya birden fazla kimse sahip ise, bu durumda arsa sahipleri hissedar veya paydaş olarak nitelendiriliyor. 


Hisseli arsa iştirak halinde mülkiyet veya müşterek halinde mülkiyet olabiliyor. Elbirliği olarak da bilinen iştirak halinde mülkiyet, miras yolu ile kalan malları ifade ediyor. İştirak halinde mülkiyette, hissedarlar gayrimenkulün her alanında eşit hakka sahip oluyor.


Müşterek mülkiyette ise, herkesin ne kadar payının olduğu ayrı ayrı gösteriliyor. Peki, hisseli arsada yer tespiti nasıl yapılır?


Hisseli arsada yer tespiti yapmak..

Arsa ve arazi sahiplerinin sahip oldukları alanın yerini veya sınırlarını öğrenmeleri için arsanın/arazinin bulunduğu yerdeki kadastro müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor. Ayrıca lisanslı harita kadastro bürosu olan yerlerde ise bu bürolara başvurulabiliyor.


Hisseli taşınmazlarda her bir hissedara isabet eden yerin gösterilmesi imkan bulunmamak ile birlikte ancak ilgili taşınmazın sadece...