27 / 04 / 2024

Hisseli gayrimenkul hisse satışı

Hisseli gayrimenkul hisse satışı

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde hisseli gayrimenkullerde hisse satışının iptal edilip edilemeyeceğini kaleme aldı.

Hisseli gayrimenkullerdeki hisseler nasıl satılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde hisseli gayrimenkulde hisse satışının nasıl yapılması gerektiğini kaleme aldı.

Hisseli arsaya izinsiz ev yapılabilir mi? Hisse tapulu ev alınır mı?

Hisseli tapu sahiplerinin hakları, diğer tapu sahiplerine göre farklıdır. Nedeni ise hissedar sayısından kaynaklanmaktadır. Peki Hisse tapulu ev alınır mı, alınmaz mı? İşte detaylar!

Hisseli tapuda hisse satışı nasıl yapılır? Hisseli tapu satışı için gerekli evraklar hangileridir?

Hisseli tapuda özellikle satış işlemine dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte hem satış işlemine dair hem de istenilen belgelere dair araştırılan detaylar!

Hisseli tapuda hisse fazla olursa ne olur? Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Hisseli tapu sahipleri bu konunun her ayrıntısını bilmek istiyor. O yüzden “Hisseli tapuda hisse fazla olursa ne olur? Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?” sorularına yanıt aramaktadır. İşte detaylar!

Babamdan kalan ev hissemi satabilir miyim? Hisseli tapuda hisse satışı nasıl yapılır?

Babadan kalan miras pek çok kişinin kafasını kurcalamaktadır. Özellikle satış sürecinde bilinmesi gerekenler vardır. İşte o detaylar!

Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır? Hisseli tapuda hisse devri nasıl yapılır?

Tapu devri kişinin sahip olduğu tapunun başka birinin üzerine geçirilmesi işlemine denir. Bu konuda pek çok soru sorulmaktadır. İşte onlar!

Hisseli tapuda hisse satışı nasıl yapılır? Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu konusunda vatandaşların merak ettiği bazı sorular vardır. Onlardan biri de hisseli tapu satışıdır. İşte bu konuya dair merak edilenler!

Hisseli tapuda hisse satışı nasıl yapılır? Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi?

Hisseli tapuya sahip ülkemizde pek çok kişi bulunmaktadır. Genellikle miras yolu ile geçen bu tapuların üzerinde yapılmak istenen işlemler diğer tapu türlerine göre farklılık gösterir.

Hisseli tapuda yer belli midir?

Hisseli tapu; Bir gayrimenkul üzerinde hak sahibi pay sahiplerinin ayrı ayrı isimlerinin ve oransal hisse sahipliklerini gösteren tapu türüne denir. Peki “Hisseli tapuda yer belli midir, Hisseli tapu noter satışı olur mu? İşte merak edilenler!

Hisse tapulu ev satın alınır mı? İşte detaylar!

Hisse tapulu ev satın alınır mı? sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Peki hisseli tapu nedir? İşte detaylar!

Hisseli gayrimenkul satışı nasıl olur?

Tapuda birden çok kişinin pay sahibi olduğu taşınmazlar, hisseli gayrimenkul olarak ifade ediliyor. Peki, Hisseli gayrimenkul satışı nasıl olur? Hisseli gayrimenkul nedir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Hisseli tapu satışı nasıl olur?

Bir gayrimenkulün ortaklarını gösteren tapu türüne hisseli tapu deniyor. Peki, hisseli tapunun satışı nasıl olur? Hisseli tapu satışına dair tüm merak edilenleri sizler için derledik...

Hisseli konut kira geliri beyannamesi nasıl verilir?

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirler için beyanname dönemi başladı. Peki hisseli konut sahipleri ne yapacak? Hisseli konut kira geliri beyannamesi nasıl verilir?

DAP hisse fiyatı 2022 ne kadar? İşte borsa kodu!

Salgının ardından ‘Sağlıklı Ev’ konsepti ile gayrimenkul sektörünü yeni bir oluşuma taşıyan DAP Gayrimenkul Geliştirme, Garanti BBVA Yatırım’ın önderliğinde halka açılıyor. Peki DAP halka arzın detayları ne oldu? İşte DAP hisse fiyatı ve borsa kodu detayları...

Hisseli gayrimenkul hisse satışı Haberi

Hisseli gayrimenkul hisse satışı

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde hisseli gayrimenkullerde hisse satışının iptal edilip edilemeyeceğini yazdı. Tamer Heper'e bir okuyucusu, "Annemler üç kardeş ve babalarından kalan paylı hisse şeklinde 4 bin 750 metrekarelik bir zeytin tarlası var. Dedemden sonra anneannem de ölünce onun oradaki hissesi de şimdi üç kardeşe kaldı ve kardeşlerden biri de öldü. Öğrendik ki dayım 15 Aralık 2020 itibarıyla zeytin tarlasındaki 1/4 olan hissesini birine satmış ama bize tapudan ya da alan kişiden resmi bir yazı gelmedi. Şimdi biz bu yerin bir yabancıya gitmesine razı değiliz. Bu satışı iptal ettirebilir miyiz, biz alabilir miyiz?" sorusunu yöneltti. 

İşte Tamer Heper'in yanıtı...

***

Ortak gayrimenkullerde, bir ortağın hissesini ortaklar dışında bir üçüncü kişiye satması halinde diğer ortakların eskiden ‘şüf’a...