19 / 04 / 2024

hisseli tapu önalım hakkı

hisseli tapu önalım hakkı

Paylı mülkiyette bir paydaşın taşınmaz üzerindeki payım tamamen veya kısmen üçüncü kişiye sarması halinde, diğer paydaşlar önalım hakkım kullanabiliyor. Peki, hisseli tapu şufa hakkı davası nasıl açılır?

Hisseli tapuda şufa hakkı süresi!

Hisseli tapular, gayrimenkule birden fazla kimsenin sahip olması halinde söz konusu oluyor. Peki, hisseli tapuda şufa hakkı süresi ne kadardır?

Hisseli tapuda önalım hakkı nedir?

Kanunen paylı mülkiyette bir paydaşın taşınmaz üzerindeki payını tamamen veya kısmen üçüncü kişiye satması hâlinde, diğer paydaşlar önalım hakkını kullanabilirler. Peki, hisseli tapuda önalım hakkı nedir? Nasıl kullanılır?

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?

Hisseli tapu, birden çok kişinin gayrimenkulde hakkı olduğunu belirten bir tapu türüdür. Bu tür tapuda, herkesin hissesi bellidir. Hisseli tapuya sahip olan bazı kişiler başka birine satışının olup olmadığını merak ediyor. Peki hisseli tapu dışarıdan birine satılabilir mi?

Hisseli tapu alınır mı? Hisseli tapu almak mantıklı mı?

Birden fazla kişinin sahibi olduğu hisseli arsa alınıp alınmayacağı kişiden kişiye değişir. Bu arsayı almadan önce avantajlarını ve dezavantajlarını değerlendirmek gerekir. Peki hisseli tapu almak mantıklı mı, avantajları ve dezavantajları neler? İşte hisseli tapu ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Hisseli tapu nasıl alınır? Hisseli tapu nasıl bölüştürülür? 

Hisseli tapular, birden fazla hisseye sahip olan taşınmazlara verilen belirli bir tapu türüdür. Hisseli tapularda, mülkiyet payları farklı kişilere ait olduğundan, yönetim ve satış süreçlerinde bazı zorluklar ortaya çıkabilir. Hisseli tapu nedir ve nasıl bölünür, işte tüm cevapları…

Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?

Hisseli tapu, mülkiyeti birden fazla kişiye ait olan bir gayrimenkulün belgesidir. Peki, hisseli tapuda habersiz satış yapılır mı? Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?  İşte ayrıntılar...

Hisseli tapu habersiz satılabilir mi?

Hisseli tapu, birden çok kişinin mal sahibi olduğunu gösteren bir belgedir. Hisseli tapu sahipleri, "Hisseli tapu habersiz satılabilir mi, hissedar kendi payını satabilir mi?" gibi sorulara yanıt oluyor. Peki, hisseli tapuda habersiz satış yapılır mı? İşte ayrıntılar...

Hisseli tapu paylı mülkiyet midir? Hisseli ev icra yoluyla satılabilir mi?

Hisseli tapuya sahip olan vatandaşların bazı soruları bulunuyor. Bu sorulardan bazıları da hisseli mülkiyet üzerinden yapılabilecek işlemler olmaktadır. İşte bu ve diğer soruların yanıtları…

Noterden tapu hisse devri için gerekli evraklar nelerdir? Hisseli tapu nasıl üzerine alınır?

Tapu sahipleri özellikle hisseli tapu sahipleri alım ve satım işlemlerine dair her detayı bilmek istiyor. Hangi evrakların gerekli olduğu ve hangi koşullarda hangi işlemlerin yapılabileceği merakla araştırılıyor. İşte o detaylar!

Hisseli tapulu ev satılır mı? Hisseli tapu arsaya prefabrik ev yapılır mı?

Hisseli tapuya sahip pek çok kişi bulunmaktadır. Bu tapular ile hissedarlar istedikleri işlemleri kolay bir şekilde yapamazlar. Bundan dolayı da hisseli tapu üzerine pek çok soru sorulmaktadır. İşte o sorulardan bazıları…

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?

Hisseli tapular belirsiz bir tapu türü olarak görülebilir. Bu tapularda kimin ne kadar pay oranına sahip olduğu bilinir ama her malik aynı orana sahiptir. Peki “Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?” İşte detaylar!

Hisseli tapu paylaşımı nasıl yapılır? Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu birden çok kişiye ait olan bir tapu türüdür. Bu yüzden bazen pay sahipleri arasında bir huzursuz çıktığında bu durum sorun haline gelebiliyor. Hisseli tapu devredilebilir mi, kardeşler arasında nasıl devredilir? İşte detaylar!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden hisseli tapu sahipleri için çok önemli uyarı! Hemen bakın!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden hisseli tapu sahipleri için çok önemli uyarı geldi. Hisseli tapu sahipleri hemen bu habere bakın...

Hisseli tapu bir başkasına satılır mı? Hisseli tapuda ne yazar?

Hisseli tapu sahiplerinin akıllarını kurcalayan pek çok soru bulunmaktadır. Onlardan çoğu satış konusunda dair olan sorulardır. İşte hisseli tapu hakkında merak edilip sorulan sorular ve yanıtları!

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? Tapu ayırma işlemleri ne kadar sürer?

Hisseli tapuda malikler gayrimenkulün her kısmında aynı oranlarda paya sahiptirler. Başka bir deyişle mülkün her kısmı için hissedarlar, aynı oranlarda hakka sahiptirler. Peki Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? İşte detaylar!

hisseli tapu önalım hakkı Haberi

hisseli tapu önalım hakkı

Hisseli tapu şufa hakkı davası nasıl açılır?

Bir mülkiyetin sahibi olan ortakların isimlerinin ve sayılarının belirtildiği belgeye hisseli tapu deniyor. Hisseli tapularda gayrimenkulün sahiplerinin isimleri açık bir şekilde belirtiliyor.


Hisseli tapularda, gayrimenkulün hangi bölgesinin kime ait olduğu belirtilmiyor. Hisseli tapu senetleri sadece gayrimenkul ortaklarının isimlerinin belirtildiği bir belge niteliği taşıyor.


Paylı mülkiyette bir paydaşın taşınmaz üzerindeki payım tamamen veya kısmen üçüncü kişiye sarması halinde, diğer paydaşlar önalım hakkım kullanabiliyor. Peki, hisseli tapu şufa hakkı davası nasıl açılır?


Türk Medeni Kanunu, 734 üncü maddesinin 1 inci fıkrasında şufa hakkı davasını şu şekilde tanımlanıyor: Önalım hakkı, alıcıya karşı dava açılarak kullanılıyor. 


Önalım hakkı sahibi, payın tescili gerçekleşmeden önce satış bedeli ile alıcıya düşen tapu giderlerini, hâkim tarafından belirlenen süre içinde hakimin belirleyeceği yere yatırılması gerekiyor. Bu...