16 / 04 / 2024

Hisseli tapu ortaklık giderme

Hisseli tapu ortaklık giderme

Birden fazla kişinin hak sahibi olduğu tapuya hisseli tapu deniyor. Hisse sahipleri de hissedar olarak biliniyor. Peki, hisseli tapu nasıl çıkarılır?

Hisseli tapuda ne yazar? Hisseli tapu kimlere devredilir?

Hisseli tapu ile yapılan işlemler diğer tapu türlerine gör farklılık göstermektedir. Yapmak istediğiniz işlemler hakkında diğer hissedarların bilgi sahibi olması gerekir. Peki “Hisseli tapular ile neler yapılabilir?” İşte detaylar!

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? Tapu ayırma işlemleri ne kadar sürer?

Hisseli tapuda malikler gayrimenkulün her kısmında aynı oranlarda paya sahiptirler. Başka bir deyişle mülkün her kısmı için hissedarlar, aynı oranlarda hakka sahiptirler. Peki Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? İşte detaylar!

Hisseli tapu başkasına satılır mı? Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?

Hisseli tapu üzerinden yapılan işlemlerin bir kısmı biliniyorken, bir kısmına dair vatandaşların pek bir bilgisi yoktur. İşte o bilinmeyen ve ısrarla sorulan sorular ve merak edilen yanıtları…

Hisseli tapu nasıl satılır? Miras kalan evin kardeşlerden birine devredilmesi için ne yapılmalıdır?

Hisseli tapu üzerinde gerçekleştirilen işlemler diğer tapu türlerine kıyasla farklıdır. Özellikle “Hisseli tapu nasıl satılır?” sorusu sıklıkla sorulan sorulardan biridir. İşte bu soruların yanıtları!

Hisseli tapu daire tapusuna nasıl çevrilir? İşte detaylar!

Hisseli tapuya sahip olan vatandaşlar, bu konuya dair her detayı bilmek istiyor. Hisseli tapu, diğer tapu türlerinden farklıdır ve bundan dolayı işlemlerde de farklılık meydana gelir. İşte bu konudaki detaylar!

Hisseli tapu başkasına satılır mı? Hisseli tapu alırken nelere dikkat edilmeli? İşte tüm detaylar!

Hisseli tapuya sahip olan ülkemizde pek çok kişi vardır. Onlar diğer tapularda yapılan işlemleri yapamazlar. Hisseli tapu üzerinde yapılan işlemler diğer tapulara göre farklılık gösterir. Peki nedir onlar?

Hisseli tapu başınıza dert olmasın! Hisseli tapu nasıl ayrılır?

Hisseli tapudan dolayı pek çok kişinin yaptırmak istediği işlemler bir süre zarfına yayılmaktadır. Alım ve satım işlemleri de aynı şekilde hisseli tapu için farklılık göstermektedir. İşte hisseli tapuya dair merak edilen ayrıntılar!

Hisseli tapu sorun haline gelmesin! Hisseli tapu ayırma nasıl olur?

Hisseli tapuya dair yapılan işlemler, normal tapu ile yapılan işlemlerden farklılık göstermektedir. Peki Hisseli tapu ayırma nasıl olur? İşte detaylar!

Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi?

Hisseli tapu pek çok kişinin sahip olduğu tapu çeşididir. Hisseli tapu, diğer tapu çeşitlerinden farklıdır. Bu tapuda konusu geçen mülkün sahibi birden fazla kişidir. Bu konu kapsamında, “Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi?” sorusu yanıt arıyor. İşte detaylar!

Hacizli hisseli tapu satışı yapılabilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''hacizli hisseli tapu satışı'' konulu soruyu yanıtladı. İşte, Tamer Heper'in yazısı..

Deniz GYO'dan ortaklık aleyhine dava açıklaması!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda ortaklık aleyhine dava açılması ile ilişkin bilgilerini yayınladı.

Deniz GYO'dan ortaklık davası açıklaması!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda ortaklık aleyhine dava açılmasını veya davaya ilişkin bilgilerini yayınladı.

Yapı Kredi Koray GYO'dan ortaklık davası açıklaması!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamaya göre Yapı Kredi Koray ortaklık davası gelişmesini yayınladı.

Hisseli tapu ortaklık giderme Haberi

Hisseli tapu ortaklık giderme

Hisseli tapu nasıl çıkarılır?

Birden fazla kişinin hak sahibi olduğu tapuya hisseli tapu deniyor.  Hisse sahipleri de hissedar olarak biliniyor. Hisseli tapu, bütün hisse sahipleri tarafından satılabiliyor. 

Bununla birlikte tek hissedarlar da hisse satışı yapabiliyor.


Hisseli bina tapusu satışının gerçekleşebilmesi için diğer hissedarlardan onay alınması gerekiyor. Onay sürecinde diğer hissedarlar önalım hakkını kullanmak isteyebiliyor. Bu hakkın kullanılmaması halinde ise taşınmaz 3. şahsa satılabiliyor.


Gayrimenkul satışı için onay verilmemesi durumunda ortaklığın giderilmesi için dava açılabiliyor. Bu dava diğer hissedarlara karşı açılıyor.


Gayrimenkul sahiplerinden herhangi biri, taşınmazın satılması için “izalei şuyu” davası açabiliyor. İzalei şuyu davası mahkeme tarafından tüm ortakların haberdar edilerek gayrimenkulun bedelinin belirlenmesi ve icra yolu ile gayrimenkulün satılarak ücretin hissedarlar arasında paylaştırılması işlemine deniyor. 


Hisse sahiplerinden sadece biri dahi izalei şuyu davası açmak istese,...