19 / 04 / 2024

Hobi bahçeleri yasaklandı mı

Hobi bahçeleri yasaklandı mı

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada yaptırımların sadece hobi bahçelerini alanlarla sınırlı kalmayacağını vurgulayarak, "Bu işin bir de arz tarafı var, bu işin arz tarafını yapanlarla alakalı da çalışmamız yürüyor. Bazı yaptırımlar getirmeyi düşünüyoruz" dedi.

Hobi bahçesini kiralayana para cezası geliyor!

Koronavirüs süreci boyunca rekor talep artışının yaşandığı hobi bahçeleri hakkında yeni bir ceza daha geliyor. Tarım arazilerini hobi bahçesine dönüştürerek pazarlayanlara 5 ya da 10 katı para cezası verilecek.

İğneada Yaşam Bahçeleri 500 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışta!

Arsago güvencesi ile Demirköy İğneada’da hayata geçirilen Yaşam Bahçeleri 500 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışta! İşte İğneada Yaşam Bahçeleri ile ilgili ayrıntılar...

Milli Emlak'tan 17 bin T'ye arsa, 18 bin TL'ye hobi bahçesi almak mümkün! Hem de tam 43 ilde!

Milli Emlak, atıl durumda bulunan hazine arazilerini ekonomiye kazandırmak için 43 ilde yer alan arsaları ve hobi bahçelerini satışa çıkardı. Mülkiyeti hazine adına kayıtlı olan bu arsalar, metrekare fiyatı dahil olmak üzere sadece 17 bin TL'ye, hobi bahçesi ve bağ bahçe olarak kullanılabilecek arsa

İzmir Torbalı'daki hobi bahçelerinde yıkım başladı!

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım arazilerini korumak için hayata geçirdiği uygulama dahilinde İzmir Torbalı'da hobi bahçelerinde yer alan yapılar ortadan kaldırılıyor. 

Satılan hobi bahçeleri yıkılacak!

Tarım arazilerinin bölünerek satışının engellenmesi için geçen aylarda Meclis'te de onaylanan düzenlemeyle hobi bahçelerinin satışı yasaklanırken, yasal düzenlemeye karşın online platformlarda çıkılan yüzlerce ilanla bu alanda yapılan satışlar sürüyor.

Ruhsatsız hobi bahçelerine dikkat!

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde hobi bahçelerine de ilgi arttı. Fiyatları merak edilen hobi bahçeleri 50 bin TL ile 350 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa çıkıyor.

Mersin Mezitli'de hobi bahçesi açıldı!

Mersin Mezitli Belediyesi, ilçe genelinde vatandaşları toprakla bulaştırmaya devam ediyor. Belediye son olarak ilçede yeni hobi bahçesinin açılışını gerçekleştirdi.

Hobi bahçesi sahipleri 'yapı kayıt belgesi' mağduru!

Sincan’da hobi bahçesi sahipleri, yapı kayıt mağduru olduklarını iddia ediyor. Yıkım tebligatının elden teslim edilmediğini ifade eden mağdurlar, belediyenin yazdığı cezaları ödemekten dertli...

Hobi bahçesi sahipleri yıkımlarla ilgili ne diyor?

Dünya gazetesi yazarı Ali Ekber Yıldırım bugünkü yazısında hobi bahçelerini kaleme aldı. İşte Yıldırım'ın "Hobi bahçelerini yıkmak neyi çözecek" başlıklı o yazısı...

İzmir'deki hobi bahçelerine Kovid-19 akını!

Buca’ya yaklaşık 15 kilometre, şehir merkezine ise 30 kilometre mesafedeki kırsal Kırklar Mahallesi, hobi bahçesi kuranların sıklıkla yöneldiği yerlerden oldu.

Ankara Sincan'da hobi bahçeleri yıkıldı!

Tarım arazilerinin birtakım aracılar tarafından hobi bahçeleri şeklinde bölünüp satılmasının engellenmesi için geçen yıl Ekim'de meclisten geçen Torba Yasa'da bulunan  düzenleme sonrası mağdur olan hobi bahçesi sahiplerinin evleri ve bahçeleri yıkıldı. 

İzmir Menderes'te hobi bahçeleri yıkılıyor!

İzmir Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, kent genelinde bulunan hobi bahçesi için yıkım yapılacağını dile getirdi.

Lüleburgaz'da hobi bahçeleri için kuralar çekildi! 

Lüleburgaz'da Atakan Yavuz Parkı'nda yer alan  57 hobi bahçesinin sahibi kura çekimiyle belirlendi. 

Millet bahçeleri projelerinin maliyeti ne olacak?

2021 yılın üç belediye millet bahçesi projeleri için 14 milyon 425 bin TL ödeme yapacak. Bunun yanı sıra TOKİ de  millet bahçeleri için 59 milyon TL'lik sözleşme imzaladı.

Hobi bahçeleri yasaklandı mı Haberi

Hobi bahçeleri yasaklandı mı

2021 Yılı bütçesinin Meclis Plan Bütçe Komisyonunda 24 Kasım Salı gününe kadar devam edecek görüşmeleri bu hafta başlıyor. 27 Ekim Salı günü Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ile 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin geneli ve Sayıştay raporları görüşülecek. Milletvekilleri 2021 yılı bütçesini değerlendirecek, gelen soru ve eleştiriler Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanacak. 28 Ekim Çarşamba günü Türkiye Büyük Millet Meclisi, Kamu Denetçiliği Kurumu ve Sayıştay'ın bütçeleri değerlendirilecek.

Dünya Gazetesi'nden Canan Sakarya'nın haberine göre; Meclis Genel Kurulu'nda ise Salı günü tarım arazileri üzerine kurulan hobi bahçelerine dönük düzenlemeleri kapsayan yasa teklifinin görüşmeleri  sürdürülecek. Bu hafta kanunlaştırılması planlanan teklifin görüşmeleri sırasında tarım arazilerini parçalayarak hobi bahçesi olarak pazarlayanlara dönük cezaların önergelerle yasa teklifine...