26 / 04 / 2024

hosab istihdam

hosab istihdam

Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi, üretim alanını bu yıl sonunda yüzde 40 oranında artıracak. Hasanağa OSB, ülke ekonomisine katkısını da yaklaşık 400 milyon dolara çıkaracak...

Şanlıurfa HOSAB 2017'de hizmete girecek!

Hazırgiyim sektörü Şanlıurfa’da devletin verdiği teşvikleri değerlendirerek çağdaş ve model bir üretim üssü kuruyor. 2017’nin sonunda devreye girecek olan Şanlıurfa Hazırgiyim Organize Sanayi Bölgesi (HOSAB), 5 binin üzerinde istihdam sağlayacak.

Düzce Gümüşova Islah OSB 4 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Düzce Gümüşova Islah OSB’nin kuruluş işlemleri tamamlandı. OSB’nin tam kapasiteyle faaliyete geçmesiyle birlikte yaklaşık 4 bin kişiye istihdam imkanı ortaya çıkacak.

ANKAmall AVM en az 5 bin kişiye istihdam sağlıyor!

ANKAmall AVM, çalışan sayısı ile bakanlıkları geçti. Son bir yıl içerisinde 5 binden fazla işsize istihdam sağlayan ANKAmall Başbakanlık'tan bile daha fazla iş gücü ile çok sayıda bakanlığı geride bıraktı.

Gayrimenkul sektöründe istihdam 18'e katlandı!

GAYRİMENKUL satışlarında son yıllarda yaşanan artış ve sektördeki hızlı büyüme, bu faaliyetlerde çalışan sayısını da ciddi biçimde artırdı. Buna göre istihdam 5 yılda istihdam 18'e katlandı.

Gayrimenkulde istihdam 18 kat arttı!

Gayrimenkul satışlarında son yıllarda yaşanan artış ve sektördeki hızlı büyüme, bu faaliyetlerde çalışan sayısını da ciddi biçimde artırdı. Gayrimenkulde istihdam 5 yılda 18 kat artış gösterdi.

Gayrimenkul sektöründe istihdam 5 yılda 18'e katlandı!

Konut ve iş yeri sayısında yaşanan artış, bunların satış ve kiralanmasına yönelik faaliyetlerin yoğunlaşmasıyla gayrimenkul faaliyetlerindeki istihdam 5 yılda 18'e katlandı.

Sincan sanayi, istihdam ve kültür merkezi olacak!

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, ilçenin gelecek 10 yıl içinde Ankara'nın sanayi, istihdam ve kültür merkezi olacağını belirterek, "El birliğinden güç doğar, bereket doğar. Hep birlikte Sincan'ı çok güzel yarınlara taşıyacağız" dedi.

OSB'lerde istihdam 2,2 milyona çıkacak!

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, organize sanayi bölgelerindeki (OSB) 47 bin 996 sanayi parselinde üretime geçildiğini ve yaklaşık 1 milyon 530 bin kişiye istihdam sağlandığını söyledi.

OSB’lerde istihdam 2.2 milyona çıkacak!

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, organize sanayi bölgelerindeki (OSB) 47 bin 996 sanayi parselinde üretime geçildiğini ve yaklaşık 1 milyon 530 bin kişiye istihdam sağlandığını belirtti.

Konaklamada istihdam artışı yavaşladı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Biriminin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerinden derlediği verilere göre, turizmde düşen yabancı ziyaretçi sayısı, turizm istihdamına da yansıdı.

Konaklama sektörü istihdamı yüzde 12 büyüdü!

AKTOB Araştırma Geliştirme (AR-GE) Birimi'nin derlediği verilere göre, geçen yıllarda ortalama yüzde 10-12 aralığında büyüyen konaklama sektörü istihdamı, 2015 yılının ilk yarısında ancak yüzde 3,8 artabildi.

Turizm sektöründe istihdam artışı yavaşladı!

Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Biriminin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerinden derlediği verilere göre, turizmde düşen yabancı ziyaretçi sayısı, turizm istihdamına da yansıdı.

İnşaat sektöründe istihdam oranı yüzde 7.2!

TÜİK nisan dönemi işsizlik verilerini açıkladı. TÜİK verilerine göre işsiz sayısı nisanda geçen yıla oranla 242 bin kişilik daha artarak 2 milyon 821 bin kişiye yükseldi. İnşaat sektöründe istihdam, yüzde 7,2 olarak gerçekleşti.

hosab istihdam Haberi

hosab istihdam

Bursalı üreticinin yeni gözdesi Ha­sanağa Organize Sanayi Bölgesi (HOSAB), bu yıl sonunda 111 hek­tar olan alanını, yüzde 40 oranında artışla, 155 hektara çıkaracak. 70 milyon doları ihracat olmak üzere Türkiye ekonomisine yıllık 200 milyon dolar katkı sağlayan bölge, Islah OSB düzenlemesi çerçeve­sinde Karsan, Delphi ve Cansan Alüminyum firmalarını da bölgeye dahil edecek. 2008’de 42 olan faal firma sayısı bugün 95’e ulaşan HO­SAB, bu 3 büyük fabrikanın katılı­mıyla istihdamını 4 binden yakla­şık 8 bine yükseltecek. HOSAB’ın ülke ekonomisine katkısı da 200 milyon dolardan yaklaşık 400 milyon dolara çıkacak.


HİD adını HOSABSİAD olarak değiştiriyor

HOSAB Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Hasanağa İşverenler Derneği (HİD) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Korun, “OSB'lerin kurulmasında söz konusu olan üç modelden birisi de müteşebbis heyetle kurulan ve...