25 / 04 / 2024

Hasanağa OSB yüzde 40 büyüyerek istihdamını 2 kat arttıracak!

Hasanağa OSB yüzde 40 büyüyerek istihdamını 2 kat arttıracak!

Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi, üretim alanını bu yıl sonunda yüzde 40 oranında artıracak. Hasanağa OSB, ülke ekonomisine katkısını da yaklaşık 400 milyon dolara çıkaracak...



Bursalı üreticinin yeni gözdesi Ha­sanağa Organize Sanayi Bölgesi (HOSAB), bu yıl sonunda 111 hek­tar olan alanını, yüzde 40 oranında artışla, 155 hektara çıkaracak. 70 milyon doları ihracat olmak üzere Türkiye ekonomisine yıllık 200 milyon dolar katkı sağlayan bölge, Islah OSB düzenlemesi çerçeve­sinde Karsan, Delphi ve Cansan Alüminyum firmalarını da bölgeye dahil edecek. 2008’de 42 olan faal firma sayısı bugün 95’e ulaşan HO­SAB, bu 3 büyük fabrikanın katılı­mıyla istihdamını 4 binden yakla­şık 8 bine yükseltecek. HOSAB’ın ülke ekonomisine katkısı da 200 milyon dolardan yaklaşık 400 milyon dolara çıkacak.


HİD adını HOSABSİAD olarak değiştiriyor

HOSAB Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Hasanağa İşverenler Derneği (HİD) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Korun, “OSB'lerin kurulmasında söz konusu olan üç modelden birisi de müteşebbis heyetle kurulan ve yönetilen bölgelerdir. HOSAB bu kapsama giriyor. Yani daha önce sanayi bölgesi ilan edilen bölgede, sanayiciler bir dernek çatısı altında toplanmış ve ilgili mevzuat çerçevesinde başvurularını yaparak, sanayi bölgelerini OSB konumuna taşımıştır. HOSAB, HİD'in en büyük başarısıdır, özellikle son 5 yıl içinde bölgemizde büyük bir ilerleme ve gelişme sağlandı. Çok yakında Islah OSB düzenlemesi çerçevesinde Karsan, Delphi ve Cansan Alüminyum firmalarını da bölgemize dahil edilecek.

Bu 3 büyük fabrikanın katılımıyla bölgemizde istihdam sayısı 4 binden yaklaşık 8 bine yükseltecek.


Dünya Gazetesi


Geri Dön