20 / 04 / 2024

Hudutsuz Ürün Köy Projesi nedir

Hudutsuz Ürün Köy Projesi nedir

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan " Hudutsuz Ürün-Köy Projesi "yle, dünyayla rekabet edebilen ürünler yetiştirileceğini söyledi.

Depremler konut sektörünü kökten değiştirdi! Kentsel dönüşüm hız kazandı!

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri konut sektörünü kökten değiştirdi. Depremler, özellikle kentsel dönüşümün önemini bir kez daha gözler önüne serdi. 

İnşaat sektörünü 2024'te zor günler bekliyor!

Özel tüketimi azaltmaya yönelik atılan adımlar ve maliyet artışları inşaat sektörünü olumsuz yönde etkiledi. 2024 yılında da inşaat sektörünü zor günlerin beklendiği belirtildi.

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Y kuşağı konut sektörünün kurtarıcısı oldu! Sektörün çöküşünü Y kuşağı engelledi!

ABD konut piyasası Fed’in faiz artırımıyla beraber sıcaklığını kaybetti. Uzun zamandır zorda olan konut piyasasında bir çöküş yaşanmamasının ise Y kuşağı nedeniyle olduğu iddia ediliyor.

Vakko'dan İstanbul Boğazı’nın kıyısına yepyeni bir otel... Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geliyor!

Vakko, ikinci oteli için düğmeye bastı. Dev şirket İstanbul Boğazı’nın kıyısına Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geleceğini ilan etti. 

Fitch’den Türkiye’ye güzel haber! Türkiye’nin kredi notu görünümü yükseldi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit etti. Ayrıca, not görünümünü iki senenin ardından "negatif"ten "durağan"a yükseltti.

Altın şaha kalktı! Kıyıda köşede, yastık altında 1 gramı bile olan yaşadı! 23 Ağustos Çarşamba altın fiyatları

Son günlerde aşağı yönlü hareket eden altın fiyatları bugün şaha kalktı. 1900 doların altına kadar gerileyen ons altın bugün 1903 dolardan işlem görüyor. Kıyıda köşede, yastık altında 1 gramı bile olan yaşadı! Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 23 Ağustos Çarşamba altın fiyatları.

Satışı 27 TL ama yüzde 70 verim veriyor... Ondan kilosu 100 TL olan ürün çıkıyor. Hemen alın

Salça döneminin gelmesinin ardından vatandaşlar hangi ürünün daha verimli olduğunu merak etmeye başladı. Şu anda salça konusunda en verimli biberin kapya biber olduğu ifade ediliyor. Yüzde 70 verim sağlayan biberin kilosu 25 TL.

Büyük deprem sonrasında İskenderun’da kıyı şeridi tam 1 metre çökmüş!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin Hatay'ın kıyı şeridinde yol açtığı yıkıntı, su altı kameralarıyla kaydedildi. İskenderun, Arsuz ve Samandağ ilçelerinde yapılan çekimlerde fay hattının denizaltındaki tahribatı görüntülendi.

Euro yükselir mi, elimizdeki euroları bozduralım mı? Net yanıt geldi! Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar acil bakın!

Avrupa Merkez Bankası bu hafta faizleri 50 baz puan artırdı. Kararın hemen ardından euro kuru yükselişe geçti. Yatırımcılar ise ''euro yükselir mi, elimizdeki euroları bozduralım mı? sorusunun yanıtını araştırıyor. Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar acil bakın! Net yanıt geldi...

Dijitsu Md10 20 Lt Mikrodalga Fırın'da yüzde 12 indirim fırsatı! İşte Dijitsu 13 Mart 2023 fiyat listesi

Mikrodalga fırın arayışında olanlar Dijitsu MD10 20 lt Dokunmatik Mikrodalga Fırını'na indirimle sahip olabilirsiniz. İşte Dijutsu 13 Mart 2023 fiyat listesi

Beko BFE 400 B Ocaklı Fırın kaç TL, özellikleri ne? 12 Mart 2023 fiyat listesi...

Börek pişirme ve yoğurt yapma fonksiyonlarına sahip Beko BFE 400 B Ocaklı Fırın, buhar yöntemiyle kolayca temizlenir. Verimli ocak gözleri sayesinde mutfakta geçirilen zaman kısalır. Peki, Beko BFE 400 B Ocaklı Fırın en ucuz nereden alınır? İşte detaylar...

Simfer Turbo Fırın en uygun fiyata nerede satılıyor? Özellikleri neler? 18 Şubat 2023 fiyat listesi

Simfer Tubo fırın farklı pişirme modları ve sahip olduğu tasarımı sayesinde mutfaklarda yerini alıyor. Yemeklerin pratik ve kolay şekilde pişmesini sağlayan fırın ısıyı eşit derecede dağıtan bir sistem sayesinde bunu başarıyor. Peki fırının diğer özellikleri neler?

Hudutsuz Ürün Köy Projesi nedir Haberi

Hudutsuz Ürün Köy Projesi nedir


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan "Hudutsuz Ürün-Köy Projesi"yle, dünyayla rekabet edebilen ürünler yetiştirileceğini söyledi.


 Mirmahmutoğulları, proje kapsamından pilot bölge seçilen Aşağı Yıldızlı köyünde ekim yapılan alanlarda incelemelerde bulundu.


 "Hudutsuz Ürün-Köy Projesi" hakkında bilgi veren Mirmahmutoğulları, Sivas'ın çok geniş tarım alanlarına sahip olması dolayısıyla pilot il seçildiğini bildirdi.


 Mirmahmutoğulları, projeyle mevcut tarımsal üretim sahalarında tarımsal alanlar arası tarla sınırlarından ve parçalılıktan oluşan üretim ve verim kayıplarının önüne geçilmesinin, köylerin üretim bakımından tek bir kurumsal yapıya dönüştürülmesinin amaçlandığını belirtti.


Miras kanunu nedeniyle tarım arazilerinin parçalandığını, ölçek büyüklüğünü yitirdiğini ve geçimlik ihtiyacı karşılamayacak düzeye gelerek terk edildiğini belirten Mirmahmutoğulları, "Arazi bölündüğünde bu arazinin tarımda kullanılması karlı bir faaliyet olmuyor. Çiftçi zarar ediyor, zarar ettiği için de...