19 / 04 / 2024

hükmen ipotek

hükmen ipotek

İpotek, temin edilen bir kredi veya doğması muhtemel bir borca güvence olarak bir gayrimenkulün gösterilmesi ile ilgili bir işlemdir. Peki hükmen ipotek nedir, detayları...

Hükmen ipotek ne demektir?

İpotek ile ilgili bir kavram olan hükmen ipotek ne demektir, hükmen ipotek ile ilgili detaylar haberimizde...

Garame Anlaşması nedir?

İpotek ile ilgili bir anlaşma olan Garame Anlaşması ile ilgili ayrıntıları haberimizde inceleyebilirsiniz. Garame Anlaşması nedir, detayları....

Mirasın hükmen reddi davası nedir?

Reddi miras murisin ölümünden sonra kalan mirasın tamamının kanuni mirasçılar veya atanmış mirasçılar tarafından reddi anlamına geliyor. Peki, Mirasın hükmen reddi davası nedir? İşte tüm detaylar...

Mirasın hükmen reddi nedir, nasıl yapılır? Mirasın hükmen reddi şartları nelerdir?

Reddi miras; bir kimsenin ölümünden sonra kalan mirasın tamamının kanuni mirasçılar ya da atanmış mirasçılar tarafından reddini ifade ediyor. Peki, Mirasın hükmen reddi nedir, nasıl yapılır? Mirasın hükmen reddi şartları nelerdir? İşte tüm merak edilenler..

Mirasın hükmen reddi dava dilekçesi 2021!

Kanuni ve atanmış mirasçılar mirasın hükmen reddi davası açabiliyor. Peki mirasın hükmen reddi dava dilekçesi 2021 nasıl hazırlanıyor? İşte mirasın hükmen reddi dava dilekçesi 2021 örneği...

Molva İnşaat Metal Hırdavat Ve Demir Çelik Plastik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Molva İnşaat Metal Hırdavat Ve Demir Çelik Plastik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 400 bin TL sermaye bedeli ile Nurullah Gökmen tarafından kuruldu.

Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi 2018'de tamamlanacak!

200 milyon lira yatırım bedeline sahip Bursa Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi'nde çalışmalar hızla devam ediyor. GUHEM'in 2018 yılı içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Hazine taşınmazlarında yeni düzenleme!

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik gereğince hükmen Devletin hüküm ve tasarrufu altında bırakılan yerlerde yatırımcılar lehine kırkdokuz yıla kadar doğrudan kullanma izni verilebilecek..

Eş onayı olmadan eve konulan ipotek geçerli sayılır mı?

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eş rızası alınmadan aile konutu üzerine yaptırılan ipoteğin geçersiz sayılacağına hükmetti. Kararda,konutun sahibi eşin, evdeki yaşantıyı güçlüğe sokacak biçimde, gayrimenkulu ipotek ettiremeyeceği kaydedildi.

İpotek vekaletnamesi örneği!

Hâlen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınabiliyor. İpotek, bir başkasına vekaletname verilerek de yapılabiliyor. İşte ipotek vekaletnamesi örneği..

Mirasın hükmen reddi davasında görevli mahkeme!

Mirasın hükmen reddi davası, mirasçılar tarafından açılabiliyor. Bunun için mirasın borca batık olduğunun ispatlanması gerekiyor. Peki, mirasın hükmen reddi davası nerede açılır? Mirasın hükmen reddi davasında görevli mahkeme hangisidir?

Mirasın hükmen reddi davası dilekçe örneği!

Yasal ve atanmış mirasçıların Medeni Kanun gereğince mirası reddetme süresi 3 ay olarak tespit ediliyor. Bu sürenin kaçırılması halinde miras hükmen reddediliyor. İşte mirasın hükmen reddi davası dilekçe örneği..

Mirasın hükmen reddi davası!

Medeni Kanun gereğince yasal ve atanmış mirasçılar mirası 3 ay içerisinde reddedebiliyor. Yasal süre içinde mirası reddetmeyen mirasçı, mirası kayıtsız şartsız kazanmış oluyor. Peki, mirasın hükmen reddi davası ile miras reddedilebilir mi?

Florida'da ev sahibi olmak isteyen Türkler hüsrana uğradı!

Amerika’nın Florida Eyaletinde yatırım amaçlı ev sahibi olmayı umut eden Türkler hüsrana uğradı. Satın aldıkları evlerin üzerinde ipotek olduğunu öğrenen kişiler Türkiye ve Amerika’da savcılıkların yolunu tuttu.

İpotek tesisi nasıl yapılır?

İpotek ile, hâlen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak güvence altına alınabiliyor. Peki, ipotek tesisi nasıl yapılır? Neler gerekir?

hükmen ipotek Haberi

hükmen ipotek

Hükmen ipotek nedir?

Hükmen ipotek nedir, tanımı; Malikin rızasına tabi olmadan mahkeme kararıyla kurulabilen ipotek demektir. Bu tanım doğrultusunda ipotek hususuna da değinelim.


İpotek, temin edilen bir kredi veya doğması muhtemel bir borca güvence olarak bir gayrimenkulün gösterilmesi halinde borç miktarı kadar alacağın, varsa faizi ile beraber taşınmasın tapu kütüğünün ilgili sütununa tescili işlemidir.


Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu Madde 96’da hükmen ipotek ile ilgili husus şu şekildedir;


Madde 96 – Bir davada verilecek teminat mahkemenin takdir edeceği nakit veya mahkemece kabul olunacak sehim ve tahvil veya gayrimenkul rehin veyahut muteber bir banka kefaleti veya katibi adilden musaddak senetle kefil iradesi suretiyle yapılır. İki taraf teminatın nevi ve şeklini mukavelenamelerinde tasrih etmişlerse teminat ona göre tayin olunur. Kanunun başka şekilde teminat gösterilmesine müsaade ettiği...