25 / 04 / 2024

hükümetin gayrimenkul harcamaları ne kadar tuttu

hükümetin gayrimenkul harcamaları ne kadar tuttu

Maliye Bakanlığı’na bağlı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü'nüm yayınladığı 2015 yılı bütçe ayrıntılarına göre, geçen yıl gayrimenkuller için 2 katı artışla 5.3 milyar TL harcayan hükümet, tören, çiçek ve yemeğe ise 439 milyon lira ödedi.

Hükümet yeni konut kredisi kampanyası uygularsa ne olur? 

Sosyal Medya Platformu X'de Murat Ali Calman @calmanmuratali hükümetin yeni bir konut kredisi duyuracağı ile ilgili iddiaları hakkında bir gönderi paylaştı. İşte detaylar...

Biden, beklenen imzayı attı, hükümetin kapanması önlendi!

ABD Başkanı Joe Biden, hükümetin kapanmasını önleyecek geçici bütçe tasarısını imzaladı. Biden, “Milyonlarca çalışkan Amerikalıya gereksiz acı verecek gereksiz bir krizi önlemiş olduk” ifadesini kullandı.

ABD hükümeti kapanırsa ne olur? Hükümetin kapanması ne demek?

ABD hükümetinin kapanması, bütçe tasarısının onaylanmaması veya benzeri nedenlerle meydana gelebilir. Bu tür kapanmalar genellikle geçici bir süre için olur ve hükümet işlemleri tamamen durdurulmaz. Ancak etkileri ciddi olabilir. İşte detaylar...

Hükümet açıkladı: Emekli ve memur zam oranları yine yükseldi! OVP ile zam yüzde 50'ye dayandı! Şimdi maaşlara bakın

Emekli ve memur Ocak 2024 zammı kapsamında yeni bir ipucu daha geldi. Hükümetin OVP açıklamasının ardından emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranları yine yükseldi. İşte kalem kalem yeni maaşlar...

Aylık yüzde 1,20 faizli ve 15 yıl vadeli konut kredi kampanyası gelecek mi, şartları neler olacak? 

Son dönemde hükümetin konut satışlarına ilişkin aldığı kararlar emlak piyasasında büyük yankı uyandırdı. Mars Gayrimenkul'den Samet Hızalan konut sektöründeki son gelişmelere ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. 

Gayrimenkul PR şirketi: Konut kredisi çıkarsa ev fiyatları bir günde yüzde 30 artar!

Gayrimenkul PR şirketi, hükümetin yeni bir konut kredisi kampanyası başlatmasının konut fiyatlarının bir gecede yüzde 30 oranında artmasına neden olacağına öne sürdü. İşte detaylar. 

Hüseyin Bayraktar Gayrimenkul İnşaat Antikacılık Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Hüseyin Bayraktar Gayrimenkul İnşaat Antikacılık Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Şile'de 4 milyon TL sermaye bedeli ile Fatih Hüseyin Bayraktar tarafından kuruldu.

Memur ve emekli memur zammında kritik viraj: Hükümet teklifini açıklayabilir

Yaklaşık 4 milyon memur ile 2,5 milyon memur emeklisini kapsayan 7'nci Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri devam ediyor. Hükümetin yarın kamunun zam teklifini açıklaması bekleniyor.

Mbway Sağlık Turizm Gayrimenkul Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mbway Sağlık Turizm Gayrimenkul Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile M.H.A.H.Ahmed Masood tarafından kuruldu.

Fitch Ratings: Gelecek hükümetin ilk işi döviz piyasası!

Fitch Ratings, Türkiye'de seçimden sonra göreve gelecek hükümetin ilk işinin döviz piyasası risklerini yönetmek olacağını açıkladı.

Galatasaray, Metin Oktay Tesisleri’ni resmen genişletiyor! 95 dönümlük alandaki gayrimenkul projesi için onay bekleniyor

Galatasaray Kulübü, Florya arazisini birleştirmek için harekete geçmişti. Galatasaray, Metin Oktay Tesisleri’ni resmen genişletiyor! 95 dönümlük alandaki gayrimenkul projesi için onay bekleniyor! 

Tapuda rayiç bedellerine hükümet el attı! Nebati, ‘Alıcı da satıcı da dikkat etsin!” uyarısı yaptı!

Tapu işlemlerinde rayiç bedellerin düşük gösterilmesi hükümetin gündemine geldi. Dün yapılan Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Bakan Nebati, tapu kayıtlarında rayiç bedellerin düşük gösterildiğini vurgulayarak, bu konuyla ilgili çok ciddi bir çalışma yaptıklarını bildirdi.

EYT’de artık nefesler tutulmuşken, patronlardan hükümete uyarı geldi!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda hükümetin yaptığı düzenlemeyle ilgili son açıklama için nefesler tutulmuşken, bu konuda, İstanbul Sanayi Odası’ndan da bir uyarı geldi.

hükümetin gayrimenkul harcamaları ne kadar tuttu Haberi

hükümetin gayrimenkul harcamaları ne kadar tuttu

Geçen yıl, ayağını yorganına göre uzatamayan merkezi yönetim, bütçede 22 milyarlık TL’lik açık verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geçen yılın ortasında kendilerine ayrılan ödeneklerin tamamını kullanması, örtülü ödeneklerden yapılan rekor harcamalar, bütçedeki gediğin sinyallerini vermişti.  Ancak harcamaların alt giderlerine bakıldığında ise, bu iki kurum dışında, ‘Gayrimenkul alımları ve Kamulaştırılması’ ile ‘Temsil ve Tanıtma’ giderlerinde dikkat çekici yükselişler söz konusu. Geçen yılki bütçede yaklaşık 2.5 milyar TL’lik ödenek ayrılan gayrimenkul alımları ödeneği, 2’ye katlanarak 5.3 milyar TL’ye çıktı. Devletin tüm kademelerinde yapılan tören, çiçek gönderimi, yemek organizasyonu gibi etkinliklerin faturası ise 251 milyon TL’lik bütçeyi aşarak 439 milyon TL’ye ulaştı.


3 SEÇİM FATURAYI ARTIRDI


Maliye Bakanlığı’na bağlı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 2015 yılı bütçe ayrıntılarına göre,...