07 / 12 / 2025

hüseyin aslan Kentsel Dönüşüm son açıklama

hüseyin aslan Kentsel Dönüşüm son açıklama

Kentsel dönüşümün büyük kentler için her geçen gün büyüyen bir yara olduğunu ifade eden Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, sektördeki sorunları, kentsel dönüşümü ve İzmir’de kentsel dönüşüm adı altında yapılan rantı anlattı.

İzmir'de kentsel dönüşüm bir an önce tamamlanmalı!

Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir’in afetlere yönelik karakteristiği, kaçak ve denetimsiz yapılarının oranı, denetimli yapı stokunun fiziksel (yaş) ve yapısal (depreme dayanıklı) özelliklerine bakıldığında, nitelikli kentsel dönüşüm uygulamalarının kent için kaçınılmaz olduğunu kaydetti. 

Hüseyin Aslan: Kentsel dönüşüm tercih değil zorunluluktur!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, “Depreme karşı en etkili önlem yeni uydu kentler oluşturmaktır. Covid-19 sürecinde karşılaştığımız sıkıntılarda göz önünde bulundurularak çağdaş dünyanın öngörmüş olduğu en yüksek kentsel standartları Türkiye’ye, kentlerimize getirmeliyiz” diye konuştu.

Hüseyin Aslan: Kentsel dönüşüm geleceğe yön verir!

Yerel seçimlerin bölgenin geleceğine yön verdiğini vurgulayan Aslan, “Aynı şekilde kentsel dönüşüm de bir kentin geleceğine yön verir'' diye konuştu. 

Hüseyin Avni Aker Dönüşüm Projesi tanıtıldı!

MÜSİAD Trabzon Şubesi tarafından hazırlanan Hüseyin Avni Aker Stadyum Alanı Kentsel Dönüşüm Projesi görücüye çıktı.

Hüseyin Samut: Konutta en şanlı dönem!

4. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi gerçekleşti. Kongre'de konuşan Samut A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Samut, Türkiye'de konut sektörünün en şanslı dönemin yaşandığını söyledi.

Kentsel dönüşümde 1 gün bile kaybedilmemeli!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kentsel dönüşüm uygulamalarının geniş çaplı bir şekilde başlaması gerektiğini belirtti. Aslan, ''İzmir'de dönüşüm için zaman kaybedilmemeli'' dedi.

İzmir'deki kentsel dönüşümde zaman kaybedilmemeli!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir'de kentsel dönüşüm için artık zaman kaybedilememesi gerektiğini söyledi!

İzmir'de kentsel dönüşüm tam gaz!

Habertürk Egeli Gazetesi'nde Hüseyin Aslan'ın bugünki yazısında İzmir'de kentsel dönüşümü kaleme aldı.

Hüseyin Başaran: Kentsel dönüşümde süreç hızlanacak!

Gayrimenkul sektörüne Fikirtepe'de Mina Tovvers projesiyle 3 yıl önce hızlı bir giriş yapan Başaran Holding Başkanı Hüseyin Başaran, bölgenin halen yüzde 60'ında imza aşamasına gelinemediğini belirtti .

İzmir Körfez Evleri 13. onur projemiz!

Ege-Koop'un Başkanı Hüseyin Aslan, kentsel dönüşüm projelerinden, politikadaki duruşuna, sosyal hayatından bugüne kadar kente kazandırıdıklarına ve yapımı devam eden onur projesi İzmir Körfez Evleri'ni anlattı..

Hüseyin Sözlü: Adana’nın 50 yıllık planlamasını yapıyorum!

Adana Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ''Birinci sınıf tarım toprağı olan yerlerde uygulama yapmıyorum. Projelerimizi birinci derece kentin ve kentsel dönüşüm içinde yapıyoruz. Dönüşümü merkezde cazip kılmak için ada bazında teşvikler yapıyorum''dedi.

Hüseyin Çin: Antalya'da bina yenilemesi yapılıyor!

KEMDER üyesi Hüseyin Çin, Antalya'da kentsel dönüşüm projelerinin bodur başladığına dikkati çekerek, 'Antalya'da kentsel dönüşüm değil, bina yenilemesi yapılıyor' dedi.

Hüseyin Sözlü: Kentsel dönüşümde iddialıyız!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Sinanpaşa ve Çukurova İlçesindeki Göl mahallelerinde gerçekleştirecekleri kentsel dönüşüm projeleriyle iddialı olduklarını söyledi.

hüseyin aslan Kentsel Dönüşüm son açıklama Haberi

hüseyin aslan Kentsel Dönüşüm son açıklama

Kentsel dönüşüm hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, büyüyen kentleşme ile ortaya çıkan gecekondulaşmanın büyük kentler için büyük yara olduğunu söyledi. Büyük şehirler için yara haline gelen kentsel dönüşümün belirsizliğini koruduğunu ifade eden Aslan, şöyle konuştu: “Bu yaranın tedavisi için çıkarılan bir yasa olan 6306 yasası İzmir ölçeğinde baktığımızda amacına uygun kullanılmadığını görüyoruz. Kentsel dönüşümü İzmir ölçeğinde ele aldığımızda, rantın yüksek olduğu yerlerde yapıldığı görülüyor. Rantı yüksek yerlerde yaşayan vatandaşlara daha lüks konut yapmak için ve kentsel dönüşüm yasasının sağladığı avantajlarda orada kullanılarak bir anlamda rant için kullanılan bir pozisyona gelindi. Oysa kentsel dönüşüm afet riski altındaki alanların dönüştürülmesidir. Blokların, şehir merkezindeki apartmanların yenilenmesi başka bir şeye giriyor. Ama şuanda yapılan şey rantı yüksek olan şehir...