18 / 04 / 2024

Hüseyin Avni Aker Dönüşüm Projesi tanıtıldı!

Hüseyin Avni Aker Dönüşüm Projesi tanıtıldı!

MÜSİAD Trabzon Şubesi tarafından hazırlanan Hüseyin Avni Aker Stadyum Alanı Kentsel Dönüşüm Projesi görücüye çıktı.



 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Trabzon Şubesi tarafından hazırlanan Hüseyin Avni Aker Stadyum Alanı Kentsel Dönüşüm Projesi görücüye çıktı.

Trabzon'da bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısını MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan, Başkan Yardımcısı Celil Hekimoğlu ve Genç MÜSİAD üyesi Muhammet Kalkışım yaptı.

Projeyi hazırlayan Muhammet Kalkışım, yaptığı sunumda, "Projemiz 62 dönüm üzerine kuruldu. Hüseyin Avni Aker'i yaşatmak adına bir stadyum var spor merkezi var, 2 basketbol sahası, bir tane tenis kortu koyduk. İçinde kültür merkezi, 500 kişilik tiyatro salonumuz bulunuyor. Spor müzesini de buraya entegre etmeye çalıştık. Bir tane de sanat merkezi koyduk." diye konuştu.

MÜSİAD Trabzon Şube Başkan Yardımcı Celil Hekimoğlu ise Trabzon için güzel bir proje ile karşı karşıya olduklarını belirterek şu şekilde konuştu:

"Biz burada top oynadık, burada kulüp başkanı olduk. Dışarıda hazırlanan projeler bunu hissedilmeden yapılırsa doğrusu yapılmaz. Biz yaşıyoruz hissediyoruz bu yüzden bunu hazırladık. Biz bu noktada katkı verebiliriz diye düşünüyorum. O zaman daha doğru bir proje hayata geçirelim. Sadece yeşil park bizi kurtarmaz. Biz 5 bin kişilik bir stadyum dedik. Düşünülen projede yeşil alan saha var. Tribün anlamında eksikler var diye düşünüyorum. Biz bu proje yapılsın demiyoruz ama katkı sunalım diyoruz. Buradan da bir şeyler alınır da daha güzelleşirse Avni Aker, mutlu oluruz diye düşünüyoruz. Konferans salonu ekledik projeye. Her taraf apartman yığını. Merkezde 62 dönüm arazi daha bulamayız. Bu projeyi İyi değerlendirmeliyiz. Bin araçlık otopark yapılmasını düşündük. Stadyumun altında yer alacak bu otopark."

Trabzon'da 5 profesyonel kulübün olduğunu söyleyen Hekimoğlu, şöyle konuştu:

"Trabzon'da spor sahası kalmıyor. Biz diyoruz ki Trabzon'a yakışır bir stadyum yapalım. Tribünden gelen biri söylüyorum, hiçbir stadyum Yavuz Selim’in yerini tutmuyor. Orada sporcu daha motive olur. Oradaki maçlar en az 5 bin taraftarla tıklım tıklım oynanır."

MÜSİAD Trabzon Şubesi Başkanı Ali Kaan da projeyi hazırlayan Genç MÜSİAD üyelerine teşekkürlerini sunarak, "Biz bu projeyi yaparken Trabzon adına yaptık." dedi.


Geri Dön