19 / 04 / 2024

Hüseyin Bilgin kentsel dönüşüm

Hüseyin Bilgin kentsel dönüşüm

Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasin Sezer ve Afyon İdare Mahkemesi Başkanı Hüseyin Bilgin ' Kentsel dönüşümde insanların kafası karışık' dedi.

Hüseyin Aslan'dan 8 maddelik kentsel dönüşüm uyarısı!

Ege-Koop Başkanı Hüseyin Aslan son zamanların gündem konusu kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Hüseyin Aslan: Kentsel dönüşüm tercih değil zorunluluktur!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, “Depreme karşı en etkili önlem yeni uydu kentler oluşturmaktır. Covid-19 sürecinde karşılaştığımız sıkıntılarda göz önünde bulundurularak çağdaş dünyanın öngörmüş olduğu en yüksek kentsel standartları Türkiye’ye, kentlerimize getirmeliyiz” diye konuştu.

Hüseyin Avni Aker Dönüşüm Projesi tanıtıldı!

MÜSİAD Trabzon Şubesi tarafından hazırlanan Hüseyin Avni Aker Stadyum Alanı Kentsel Dönüşüm Projesi görücüye çıktı.

Hüseyin Samut: Konutta en şanlı dönem!

4. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi gerçekleşti. Kongre'de konuşan Samut A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Samut, Türkiye'de konut sektörünün en şanslı dönemin yaşandığını söyledi.

Hüseyin Başaran: Kentsel dönüşümde süreç hızlanacak!

Gayrimenkul sektörüne Fikirtepe'de Mina Tovvers projesiyle 3 yıl önce hızlı bir giriş yapan Başaran Holding Başkanı Hüseyin Başaran, bölgenin halen yüzde 60'ında imza aşamasına gelinemediğini belirtti .

Hüseyin Sözlü: Adana’nın 50 yıllık planlamasını yapıyorum!

Adana Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ''Birinci sınıf tarım toprağı olan yerlerde uygulama yapmıyorum. Projelerimizi birinci derece kentin ve kentsel dönüşüm içinde yapıyoruz. Dönüşümü merkezde cazip kılmak için ada bazında teşvikler yapıyorum''dedi.

Hüseyin Çin: Antalya'da bina yenilemesi yapılıyor!

KEMDER üyesi Hüseyin Çin, Antalya'da kentsel dönüşüm projelerinin bodur başladığına dikkati çekerek, 'Antalya'da kentsel dönüşüm değil, bina yenilemesi yapılıyor' dedi.

Hüseyin Sözlü: Kentsel dönüşümde iddialıyız!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Sinanpaşa ve Çukurova İlçesindeki Göl mahallelerinde gerçekleştirecekleri kentsel dönüşüm projeleriyle iddialı olduklarını söyledi.

Hüseyin Aslan'dan kentsel dönüşüm konusunda acil aksiyon çağrısı!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kentsel dönüşüm konusunda acil aksiyon çağrısı yaptı, “İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın Başbakanlığı ile kentimiz için yeni bir dönem başlayacak.

Hüseyin Sözlü'den müteahhitlere dönüşüm çağrısı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, müteahhitlerin ortaklıklar kurarak, kentsel dönüşüme katkı sağlayabilieceğini, böyle projelerle gelenlere Büyükşehir Belediyesi'nin yardımcı olacağını söyledi.

Hüseyin Aslan: İzmir'de kentsel dönüşüm bir an önce başlatılmalı!

EGE Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ve Danışma Kurulu, kentsel dönüşümün bir an önce başlatılması konusunda uyarıda bulundu. Aslan dönüşüm başlatılmadıkça büyük deprem facialarının bilançosundan siyasi iktidarın sorumlu olacağını söyledi.

Hüseyin Sözlü kentsel dönüşümde iddialı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü Kentsel dönüşüme önem veriyor. Çok da iyi yapıyor... Önem vermek de zorunda çünkü Adananın başka çıkış yolu yok .Kentsel dönüşümü çok da geniş kapsamlı oluşturmak zorunda. Neden mi ?...

Hüseyin Sözlü'ye kentsel dönüşüm desteği!

Eski yerleşim bölgelerinde yenileme yapılmasının uygun olduğunu dile getirmeyi sürdüren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana’da kentsel dönüşümü, kent yararına olacak şekilde gerçekleştirme kararlılığından ödün vermiyor.

Hüseyin Bilgin kentsel dönüşüm Haberi

Hüseyin Bilgin kentsel dönüşüm

Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasin Sezer ve Afyon İdare Mahkemesi Başkanı Hüseyin Bilgin, kentsel yenilemenin önündeki engelleri belirlemek amacıyla 2 bin dava dosyası inceleyerek, dönüşümün hızını kesen faktörleri inceledi. Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, "çarpık ve çürük yapılaşma kıskacındaki" biiyükşehirlerin kurtuluş reçetesi olarak görülen kentsel dönüşümde istenen hızın yakalanamaması üzerine hukukçular harekete geçti. 


İNSANLAR HAK KAYBINA UĞRAMAKTAN KORKUYORLAR 


Tarafların yeterli bilgi sahibi olmaması nedeniyle çeşitli endişelerin ve ihtilafların yaşandığını kaydeden Prof. Dr. Sezer, şunları ifade etti: "İnsanların kafası karışık, hak kaybına uğramaktan korkuyorlar ve bu nedenle dönüşüme ya hiç sıcak bakmıyorlar ya da süreç içinde mahkemeye başvuruyorlar. Belediyeler ve inşaat sektörü de bu konuda tam olarak bilgi sahibi değil. Tüm bunlar bir araya gelince, dönüşüm sancılı...