26 / 04 / 2024

İBB arazi tahsisi

İBB arazi tahsisi

İBB'ye ait içinde kültür merkezi binalarının ve İsmek binalarının da bulunduğu binlerce metrekarelik arazi ve üzerindeki binaların AKP'li ilçe belediyelerine bedelsiz tahsisi tekrar gündemde...

İBB'nin arazi ve bina tahsisleri TBMM gündeminde!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan arazi ve bina tahsisleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Sezgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İBB'ye tahsis edilen arazi ve binalar TBMM gündeminde!

İstanbul Büyükşehir Belediyesince yapılan arazi ve bina tahsisleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

MHP'li üyeler itiraz etti, arazi tahsisi iptal edildi!

Elazığ İl Özel İdaresine ait olan 54 bin 540 metrekare alanın 5 bin 100 metrekarelik kısmının, ‘hizmet alanı’ ismi altında Elazığ Belediyesi'ne tahsis edildiği ortaya çıkmıştı. MHP’nin itirazları sonrasında arazi tahsisi iptal edildi.

İş insanı Zeynel Abidin Erdem’e ait Beşiktaş Bebek'teki 11 bin 424 metrekarelik arazi imara açıldı!

Boğaziçi’nde iş insanı Zeynel Abidin Erdem’e ait olan oldukça değerlia arazi, İBB devre dışı bırakıldı ve Cumhurbaşkanı imzasıyla imara açıldı. İşte ayrıntılar...

Türkiye Otobüsçüler Konseyi'nden arazi tahsisi açıklaması!

Türkiye Otobüsçüler Konseyi, sektörün İstanbul Anadolu Yakası'ndaki otogar ihtiyacını karşılayacak çözüme yaklaşıldığını dile getirdi. 

Van Erciş'te OSB yer tahsisi için kuralar çekildi! 

Van'ın Erciş ilçesinde 517 dönüm arazi üzerine kurulan OSB'de yer tahsisi için kura çekilişi yapıldı. 

İBB'nin Sancaktepe'deki arazi satışı araştırmasını İçişleri Bakanlığı devraldı!

İBB yönetimi, AKP dönemindeki 41.2 milyon TL'lik arazi satışında kamu zararını araştırıyordu. Dosyayı İçişleri Bakanlığı devraldı.

Maxicells İlaç'a İstanbul Silivri'de arazi tahsisi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Maxicells İlaç şirketi için Silivri'de yer tahsisi gerçekleştirildi.

Selimpaşa'da heyelan riski taşıyan arazi konut alanı oldu!

Silivri Selimpaşa’da heyelan bölgesinde kalan ve imar planlarında “ağaçlandırılacak alan” olarak belirlenmiş 4 dönümlük arazi, İBB Meclisi’nde AKP ve MHP’nin oyları ile “konut” alanı oldu. Parsel üzerinde havuz, müştemilat ve bir yapı yer alıyor.

Asya’nın Türkiye’ye yatırım iştahı artıyor!

yerliaracom Sözcüsü Dr. Arzu Aydın, "Yerli teknoloji şirketlerine pozitif ayrımcılık, ihracat desteği, küresel stratejik işbirlikleri, vergi indirimi, yatırım teşviki, arazi tahsisi, gümrük muafiyeti gibi birçok farklı araçlarla yatırımlar teşvik edilmeli." dedi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Beyoğlu Belediyesi'ne arazi tahsisi açıklaması! 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kurumun TÜRGEV'den geri aldığı Beyoğlu'ndaki binanın Beyoğlu Belediyesi'ne tahsis edilmesiyle ilgili bazı açıklamalar yaptı. 

Beyoğlu Belediyesi'nden 'arazi tahsisi' açıklaması! 

Beyoğlu Belediyesi'nden, İBB arazisinin Beyoğlu Belediyesine usulsüz tahsis edildiği yönündeki haberlere ilişkin açıklama yapıldı. Beyoğlu Belediyesi, haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti...

TÜRGEV’den alınan arazi Beyoğlu Belediyesi’ne bedelsiz tahsis edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun TÜRGEV’e tahsisini engellediği arazi İBB Meclisi’nde Beyoğlu Belediyesi’ne tahsis edildi.

Ankara İncek'e Birleşmiş Milletler kampüsü geliyor!

Ankara İncek'teki Diplomatik Yerleşkede BM Binaları İçin Arazi Tahsisi, Tasarımı ve İnşasına İlişkin Protokol”ün onaylanması uygun bulundu.

İzmir'de kereste fabrikası için arazi tahsisi iptal edildi!

İzmir’de yaşayan Levent İsmail Şentürk’ün inşaat halindeki kereste fabrikası için İTOB yöneticileri arsa tahsisinin iptal edilmesi kararını verdi. İTOB yöneticileri Mustafa Sivridağ ve Caner Keşoğlu; “Taahhütler zamanında yerine getirilmediği için karar alınmıştır.”açıklamasında bulundu.

İBB arazi tahsisi Haberi

İBB arazi tahsisi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait binlerce metrekarelik arazi ve üzerindeki binaların AKP’li ilçe belediyelerine bedelsiz tahsisi tekrar gündemde. İstanbul'da seçim döneminde çok tartışılan arazi devir ve tahsisleri tekrar konuşuluyor. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Tarık Balyalı, tahsis taleplerine tepki gösterdi ve “Yangından mal kaçırır gibi İBB’nin mülkiyetlerini tahsis etmeye çalışmanın hiçbir dayanağı yok. Biz öncesinde parti grupları olarak oturup konuşup değerlendirsek daha makul olurdu. Ama arkadaşlar nedense bu konuda uzattığımız eli bile itmek niyetindeler” diye konuştu.

İstanbul'da seçim döneminde çok tartışılan arazi devir ve tahsisleri tekrar gündeme geldi. Daha önce İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bilgisi dahilinde ilçe belediyelerinin İBB'den istediği arazi tahsisi taleplerini değerlendirmek üzere oluşturulan komisyon 4 aylık çalışmasını 2019 yılının Kasım ayında bitirmişti.

Ve...