25 / 04 / 2024

ibb dosya incelemesi

ibb dosya incelemesi

İBB tarafından satın alınan birçok gayrimenkul için müfettişler incelemelerde bulundu. Araştırma devam ederken İçişleri Bakanlığı dosyaları aldı. Peki o dosyalar neler?

DASK 6 Şubat depremlerindeki 600 bin dosya için 35 milyar TL ödedi!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Genel Müdürü Selva Eren yaptığı açıklamada asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle 600 bin dosya kapsamında 35 milyar Türk Lirası ödeme yapıldığını söyledi.

Kanal İstanbul'un 4 yıldır süren davasında kriz: İkinci kez bilirkişi incelemesi yapılacak!

Kanal İstanbul projesine için verilen ÇED olumlu kararına karşı açılan davada Danıştay tarafından ikinci defa bilirkişi incelemesi yapılması talep edildi. Dudak uçuklatan bilirkişi ücretlerine tepki geldi. İşte detaylar...

İcradaki dosya sayısı bir haftada 134 bin arttı!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, icra takibinde olan vatandaşların sayısının 3 milyon 830 bin 149’a çıktığını belirterek, icradaki dosya sayısının bir haftada 134 bin arttığını kaydetti.

İBB’den yeni hamle! Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalıları için harekete geçti!

Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarının İBB’nin elinden alınıp Hazine’ye devredilmesinden sonra büyükşehirin başlatmış olduğu hukuki süreçte kapanan dosya yeniden açıldı. İBB’nin başvurusu üzerine yeniden açılan dosyada konu ile ilgili son kararı Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu verecek.

İBB yurt başvuru sonuçları belli oldu: Ücret ne kadar, gerekli belgeler neler?

Başvuru süreci sona eren İstanbul Büyükşehir Belediyesi yurt yerleştirme işlemleri sonuçlandı. 1 Eylül'e dek https://yurt.ibb.istanbul internet sitesi üzerinden online başvurular kabul edildi. İBB'den yapılan son dakika açıklaması ile asil ve yedek adayların listeleri kamuoyu ile paylaşıldı.

İBB'den son dakika duyurusu! 700 kişilik büyük istihdam hamlesi geldi 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nden büyük istihdam adımı geldi. KPSS şartsız 700 personel alımı yapacağını duyurdu. Şartları üzerinde barındıran herkes başvuru yapmak için İBB'nin kariyer.ibb.istanbul internet sitesinde yayınlanan iş ilanları sayfasına bakabilir

Anadolubank'tan dijitale özel kredi faizi! Dosya masrafı da yok

Anadolubank, düşük faizle 100 bin TL'ye kadar ihtiyaç kredisi imkanı sunuyor. Anadolubank'ın yeni ürünü dijital ihtiyaç kredisi, dijitale özel avantajlı faiz oranlı ve dosya masrafsız ve gelire uygun ödeme planı ile müşterilerine sunuluyor. 

Araba alacaklar dikkat! Renault Captur'da dosya masrafsız kredi fırsatı başladı! Captur fiyat listesi 8 Haziran 2022

Yeni Renault Captur'da Haziran ayı fırsatı başladı. Başlatılan kampanya kapsamında dosya masrafsız kredi fırsatı sunuluyor. Peki Yeni Renault Captur fiyatları ne kadar? İşte Captur fiyat listesi 8 Haziran 2022...

Konut kredisi dosya masrafı iadesi 2022 nasıl olur?

Konut kredilerinde tüketiciden açık bir şekilde belirtilmeden talep edilen dosya masrafları iade alınabiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iadesi 2022 nasıl olur?

Süleyman Soylu'dan incelenen İBB dosyalarına ilişkin açıklama!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "İstanbul’daki 24-25 dosya ne oldu?" sorusuna yanıt verdi. Soylu, İstanbul'da 34 dosya bulunduğunu belirterek, araştırma raporu düzenlendiğini dile getirdi.

İBB'nin aldığı araziler için incelemeyi Bakanlık müfettişleri yapacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Teftiş Kurulu, geçmiş dönemde İBB’nin AKP’li ilçe belediyelerinden aldığı 13 adet parselin alınma sebebini araştırmak için harekete geçmişti. Bu amaçla 13 dosya açılmıştı, o dosyalar bakanlık müfettişleri tarafından incelenecek. 

Konut kredisi dosya masrafı dilekçesi 2021!

Konut sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler, yaptıkları masrafların iadesini isteyerek parasını geri alabiliyorlar. Peki konut kredisi dosya masrafı iade dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte konut kredisi dosya masrafı dilekçesi 2021...

Kanal İstanbul davasında 10 bin TL'lik bilirkişi incelemesi!

Halkın Kurtuluş Partisi'nin (HKP) Kanal İstanbul projesine karşı açmış olduğu davada, mahkeme keşif ve bilirkişi incelemesi için 10 bin TL fiyat istedi.

ibb dosya incelemesi Haberi

ibb dosya incelemesi

İBB tarafından satın alınan birçok arsa için müfettişler incelemelerde bulundu. Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre; gayrimenkullerin alınma sebepleri belli değil. Araştırma devam ederken İçişleri Bakanlığı dosyaları aldı. 

İBB Teftiş Kurulu tarafından, İBB'nin AKP dönemiyle ilgili gerçekleştirdiği incelemelerde, başkanlar tarafından yönetilen ilçe belediyelerinden satın alınan gayrimenkullerin önemli bir yeri bulunuyor. Bu satın almalarla ilgili, teftiş kurulunun, araştırma ve inceleme onayı aldığı fakat İçişleri Bakanlığı'nca alınan toplam 13 dosya mevcut. Toplam 350 milyon 650 bin 702 TL 8 kuruş ödeme yapılan bu gayrimenkullerin hangi ihtiyaç gerekçesiyle ve neden alındığı bilinmiyor. İşte o 13 dosya: 

1 - Tuzla Belediyesi mülkiyetinde bulunan Aydınlı mevkii 6070 ada, 1 parselde yer alan, ilköğretim tesis alanı niteliğine sahip 2 bin 962 metrekarelik arazinin hepsi ile Aydınlı mevkii...