25 / 04 / 2024

ibb gelirleri

ibb gelirleri

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin borçlarına ve gelirlerine ilişkin soru önergesi hazırladı.

Kira gelirleri maliyenin kıskacında!

Kira gelir vergisi için geri sayım başlarken bu sene kiracılara gönderilecek olan “bildirim formunun” devreye girmesiyle beraber kira gelirleri de maliyenin kıskacına girdi...

İBB yurt başvuru sonuçları belli oldu: Ücret ne kadar, gerekli belgeler neler?

Başvuru süreci sona eren İstanbul Büyükşehir Belediyesi yurt yerleştirme işlemleri sonuçlandı. 1 Eylül'e dek https://yurt.ibb.istanbul internet sitesi üzerinden online başvurular kabul edildi. İBB'den yapılan son dakika açıklaması ile asil ve yedek adayların listeleri kamuoyu ile paylaşıldı.

Hazinenin gelirleri 2023'te ilk kez giderlerini geçti!

Hazine'nin gelirleri 2023 yılında ilk defa  giderlerini geçti. Hazine; ocak ayında 54,3 milyar TL, şubatta 171,4 milyar TL, martta 32,1 milyar TL, nisanda ise 159 milyar TL açık vermişti.

İBB'den son dakika duyurusu! 700 kişilik büyük istihdam hamlesi geldi 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nden büyük istihdam adımı geldi. KPSS şartsız 700 personel alımı yapacağını duyurdu. Şartları üzerinde barındıran herkes başvuru yapmak için İBB'nin kariyer.ibb.istanbul internet sitesinde yayınlanan iş ilanları sayfasına bakabilir

Youtube'a TikTok şoku! Reklam gelirleri ve izlenme oranları düştü!

Alpahabet'in hazırladığı rapora göre video izleme platformu Youtube'un gelirleri seneler sonra ilk kez düştü!

ABD'li bankaların gelirleri düştü: Kıyamete hazırlanıyorlar

ABD ekonomisinde yaşanan resesyon endişesi, FED'in faiz artırımı için Temmuz ve Eylül'de adım atacağını açıklaması ve beraberindeki gelişmelere paralel olarak ABD'nin önde gelen bankalarının gelirleri düştü. Bankalar olabilecek her şeye karşı hazır oldukları mesajını verdi.

Akfen GYO'nun kira gelirleri 2022'nin ilk 5 ayında yüzde 200 arttı!

Akfen GYO'nun kira gelirleri, 2021'in aynı dönemine göre TL kapsamında yüzde 200, Euro bazında yüzde 55 arttı. 

Deniz GYO'nun kira gelirleri azaldı mı?

Deniz GYO gayrimenkullerinden 2021'de ne kadar kira geliri elde etti? Deniz GYO'nun kira gelirleri azaldı mı? İşte ayrıntılar...

Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği Seri No:54!

Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği Seri No:54 bugünkü 31696 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Akfen GYO'nun kira gelirleri ilk yarıda yüzde 267 arttı!

Akfen GYO'nun kira gelirleri geçen senenin ilk 7 aylık dönemine göre EUR bazında yüzde 171, TL bazında yüzde 267 arttı. 

Akfen GYO'nun kira gelirleri ilk yarıda yüzde 302 arttı!

Akfen Gayrimenkul Ortaklığı’nın (Akfen GYO) gelirleri 2021'in ilk yarısında geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 182 arttı. 2021'de 21 otel, 2 öğrenci yurdu, 1 ofis binasından meydana gelen portföyün Euro bazında toplam kira geliri, Haziran 2021'de yüzde 302 oranında arttı.

TOKİ'ye aktarılan yurt dışı çıkış harcı gelirleri mecliste!

2007-2021 yılları arasında TOKİ'ye aktarılan yurt dışı çıkış harcı gelirleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Akfen GYO'nun Mart ayı gelirleri yüzde 226 arttı!

Akfen GYO’nun aylık kira gelirleri Mart 2020'de bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 226 artışla 14.9 milyon TL’ye yükselirken, TL bazında 2021’in Ocak-Mart dönemini kapsayan ilk çeyreğindeki gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 74 oranında artışla 33,2 milyon TL oldu. 

ibb gelirleri Haberi

ibb gelirleri



CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin borçlarına ve gelirlerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Yedekci sorularının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Yedekci önergesinde "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin borçlanma miktarında önceki yıllara göre ciddi bir artış meydana geldiği bilinmektedir. Belediyecilik faaliyetlerini şirketler üzerinden yürütüldüğü bu sistemle İstanbul Büyükşehir Belediyesi 26 iştiraki ile denetlenemez bir duruma gelmiştir." diyerek 8 soru sordu.


Yedekci'nin soruları

1. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 ve 2016 yıllarındaki bütçesi kaç liraydı? Bu yıllarda gider bütçesi ne olmuştur? Gelir bütçesi ne olmuştur?


2. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2017 yılı bütçesi kaç liradır?


3. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 ve 2016 yılları itibariyle borcu ne kadardır?


4. 2017 yılı bütçesinde İBB'nin bünyesinde bulunan birimlere ayrılan bütçe dağılımı nedir?


5. İBB'nin yurtdışı borçlanma tutarı ne kadardır?


6....