23 / 04 / 2024

ibb kamu davası

ibb kamu davası

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Merter'deki ek hizmet binasının kaçak olduğu ve hakkında yıkım kararı bulunduğu ortaya çıktı. CHP'li İBB Meclis üyesi Dr. Hakkı Sağlam da konuyu yargıya taşıdı..

İBB resmen açıkladı! İŞKUR üzerinden 160 kamu personeli alınacak! Başvurular başladı! Hemen başvurun!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İŞKUR üzerinden toplam 160 kamu personeli alımı yapıyor. Başvuru tarih ve kadrolar açıklandı. Fırsatı kaçırmayın, hemen başvurun! İşte İBB başvuru detayları...

İsmail Çataklı'dan İBB'deki kamu zararı iddiasına ilişkin açıklama!

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki kamu zararı iddiası ile ilgili açıklama yaptı. İşte Çataklı'nın o açıklaması..

İzmir depremi soruşturmasında 29 kişi hakkında dava açıldı!

Egenin incisi İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde yerle bir aolan binalarla ilgili yürütülen soruşturma dahilinde toplam 29 şüpheli hakkında bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verdikleri iddiasıyla kamu davası açıldı.

Artık imar davalarından harç alınmayacak!

TBMM'ye sunulan Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile imar uygulamaları konularında açılacak davaların kamu davası sayılması ve bu davalardan harç alınmaması amaçlanıyor.

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile imar uygulamaları konularında açılacak davaların kamu davası sayılması ve bu davalardan harç alınmaması amaçlanıyor.

Ortaklığın giderilmesi davası ne zaman açılır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Dededen kalma tarla bir kamu işlemi ile şuyulandırıldı. Şimdi biz o kişinin akrabalarına “Hakkınızı bize satın” diyoruz. Bu kişiler izaleyi şuyu davası açarsa ön alım hakkı çoğunluk olduğumuz için bize mi, onlara mı verilir? ' sorusunu yanıtladı.

İhlas Gayrimenkul'ün sahtecilik davası devam ediyor!

İhlas Holding'in adına sahte senet düzenlemek suçundan sahtecilik ve  dolandırıcılık suçu nedeni ile daha önce Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca iddianame düzenlenmiş olup, nitelikli sahtecilik ve dolandırıcılık suçlaması ile Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesinde kamu davası devam ediyor. 

İBB'nin sosyal tesis inşaatına iptal davası!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesis inşaatı Cihangir Roma Bahçesi’nde devam ediyor. Mahalle sakinleri kamu yararı bulunmadığı gerekçesiyle yürütmenin durdurulması istedi.

Kamu arazilerinin satılma konusu İBB Meclisi'ne taşındı!

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu İstanbul Büyükşehir Meclisi’nde yaptığı konuşmada tüm meclis üyelerini kamu arazilerinin satılmasına karşı mücadeleye çağırarak “kamunun ihtiyacı olan arazilerin satışına göz yumarsak bizi kim affedecek” diye sordu.

Yapı Kredi Koray GYO'dan Ankara -Ankara Projesi tüketici davası açıklaması!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformua yapılan açıklamaya göre Ankara -Ankara Projesi tüketici davasında son durum bildirildi.

Doğuş GYO'dan Kocaeli nazım imar planına iptal davası!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'na yapılan yazılı açıklamaya göre,Doğuş GYO Kocaeli nazım imar planına iptal davası açtı.

Doğuş GYO Sarıyer imar planı davası sürüyor!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'na yapılan yazılı açıklamaya göre, Sarıyer İlçesi, Maslak ve Çevresi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı davası sürüyor.

TURYAP İBB'nin 2 alacak davasını kazandı!

Metro istasyonlarını AVM'ye çevirecek proje için birlikte çalışırken, alacak davası nedeniyle mahkemelik olan TURYAP ile Büyükşehir arasında sular durulmuyor.

ibb kamu davası Haberi

ibb kamu davası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Merter'deki ek hizmet binasının kaçak olduğu ve hakkında yıkım kararı bulunduğu ortaya çıktı. 


9 katlı binanın 3 katı kaçak olarak inşa edildiği için Bakırköy ve Güngören belediyeleri tarafından 2 kez yıkım ve para cezası kararı verildi. Ancak kararlar uygulanmadı. Ruhsatına aykırı olarak yapılan binanın kaçak bölümlerini yıkmak yerine kiralayan İBB Başkanı Kadir Topbaş hakkında görevi kötüye kullanma, kamuyu zarara uğratma ve imar yasasına muhalefet gerekçesiyle suç duyurusu yapıldı. 


Güngören M. Nezihi Özmen Mahallesi Kasım Sokak'ta bulunan bina hakkında ilk yıkım kararı 1988 yılında o dönem bağlı olduğu Bakırköy Belediyesi'nce verildi. 30 Eylül 1988 tarihli encümen kararında Kadir Aydın ve hissedarlarına ait binanın tasdikli projesine aykırı olduğu tespit edildi. 


Kaçak kısımların yıkılarak ruhsat ve projesine uygun hale getirilmesi için yapı...