28 / 03 / 2024

İBB Meclis Şubat Ayı Toplantıları

İBB Meclis Şubat Ayı Toplantıları

İBB Meclis Şubat Ayı Toplantıları başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever’i ziyaret eden İl Başkanı Murat Karayalçın ve Milletvekili Umut Oran meclis haftasında meclis üyelerine başarılar diledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden 8 ilçede yer alan bazı parsel ve hisselerin satışına onay çıktı...

İBB Meclis'inde, Eyüpsultan, Maltepe, Kağıthane, Üsküdar, Kadıköy, Pendik, Beykoz ve Kağıthane'de mülkiyeti İBB'ye ait parsel ve hisselerin satışına onay verildiği açıklandı. İşte haberin detayları...

Büyükçekmece Tepecik'te imar planı krizi: Tepecik’in, Türkoba’nın, Kumburgaz’ın imar planları çıkmalı!

Büyükçekmece Tepecik'te İBB Meclis'inde görüşülmeyen imar planları tepkiye neden oldu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, konuyu değerlendirdi ve "Tepecik’in, Türkoba’nın, Kumburgaz’ın imar planları çıkmalı" dedi. 

Meclis EYT gündemi ile toplanıyor! Deprem sonrası ne karar çıkacak! EYT ertelenecek mi?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Meclis çalışmalarına ara vermişti. EYT son durum için gözler TBMM'nin açılacağı 28 Şubat tarihine çevrildi. İşte 21 Şubat 2023 EYT gelişmeleri...

TOKİ'nin İstanbul'daki 50 bin sosyal konutu Kanal İstanbul çevresinde yapılacak iddiası! 

CHP’li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, İstanbul’da inşa edilecek 50 bin sosyal konutun 20 bininin Kanal İstanbul’un etrafında kurulacak Yenişehir sınırları içinde olduğuna dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

KYK yurdanda bir dilim karpuzun fiyatı dudak uçuklattı

İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Taylan Yıldız, Mimar Sinan KYK Yurdu'nda öğrencilere verilen bir dilim karpuzun fiyatını paylaştı.

Çanakkale Köprüsü geçiş garantisi ne kadar? Çanakkale Köprüsü için ne kadar ödenecek?

Yap-işlet devret modeliyle yapılarak Çanakkale Zaferi’nin 107’inci yıl dönümünde hizmete açılan Çanakkale Köprüsü’nün geçiş garantisi ortaya çıktı. İBB Meclis Üyesi Sarı, feribot işletmecisinin günlük 10 bin kadar araç taşıdığını anımsatarak, köprü için verilen geçiş garantisini çok buldu.

Nadir Ataman'dan Kanal İstanbul'un güzergahındaki arazilere ilişkin açıklama!

CHP'li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, Kanal İstanbul’un imar planlarında ayrımcılık yapılacağını ileri sürdü. Ataman, İBB'nin ve CHP’li belediyelerin arazilerine düşük imar verileceğini belirtti.

Suat Sarı'dan İstanbul Havalimanı Metrosu açıklaması!

İYİ Partili İBB Meclis Üyesi ve ulaşım uzmanı Dr. Suat Sarı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın İstanbul’da yeni havalimanı için inşa ettiği metro hatlarının yaklaşık 1.5 milyar dolarlık israfa neden olduğunu ileri sürdü. 

Nadir Ataman'dan Kanal İstanbul tepkisi!

İBB Meclis üyesi Nadir Ataman, TOKİ'nin Kanal İstanbul projesi kapsamında bulunan Sazlıbosna Mahallesi’nde 970 bin 300 metrekare büyüklüğünde mera ve tarla alanlarını ihaleye çıkarmasına tepki gösterdi.

Suat Sarı'dan dikkat çeken Kanal İstanbul açıklaması!

İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Trafik ve Ulaşım Komisyonu Üyesi Dr. Suat Sarı, Kanal İstanbul projesiyle ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti'den Kanal İstanbul anketi için sahte oy kullanıldı iddiası!

Sosyal medyada Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik anket paylaşan İBB Meclis üyesi İYİ Partili Taylan Yıldız 250 bin sahte evet oyu kullanıldığını dile belirtti. 

Niğde 5 Şubat Stadı'nın yerine yapılacak yeni stadyum meclis gündeminde!

Niğde'de bulunan 5 Şubat Stadı'nın yerine yapılacağı duyurulan yeni stadyum projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya'da iş yerini kapatan esnaflar meclis gündeminde!

Antalya ilinde Mart 2020-Şubat 2021 tarihleri arasında iş yerini kapatan esnaflar meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İBB Meclis Şubat Ayı Toplantıları Haberi

İBB Meclis Şubat Ayı Toplantıları


İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı toplantıları 9 Şubat 2015 tarihinde başladı. Meclis toplantıları öncesinde partilerin grup toplantıları da yapılıyor. CHP Grubunda da CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ve İstanbul Milletvekili Umut Oran ziyaretleri vardı. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever’i ziyaret eden İl Başkanı Murat Karayalçın ve Milletvekili Umut Oran meclis haftasında meclis üyelerine başarılar diledi. Büyükşehir Belediye Meclis toplantılarına en çok katılan belediye başkanlarından bir tanesi olan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara da meclis çalışmaları hakkında bilgi verdi. 



Çatalca...