25 / 04 / 2024

ibb metro inşaatları

ibb metro inşaatları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, devam eden metro inşaatları için 52 milyon euro dış borçlanma talebinde bulunacak.

İstanbul'da raylı sistem atağı! Metro inşaatları tam gaz!

Posta Gazetesi köşe yazarı Hakan Çelik, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun İstanbul'daki metro çalışmalarına ilişkin açıklamalarını kaleme aldı. İşte Hakan Çelik'in 'İstanbul'da raylı ulaşım hamlesi' başlıklı yazısı...

Murat Ongun'dan 'İBB metro inşaatına beton döktü' iddialarına yanıt!

'İBB Metro inşaatına beton döktü' şeklinde basında çıkan haberlere İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan yanıt geldi. Ongun, "O metro hattı değil bir çukur. Metro hattı nedir diye öğrenmek isterseniz eğitim verebiliriz" diye konuştu.

İstanbul'daki metro inşaatlarında son durum ne?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ulaşım problemini ortadan kaldırmak için metro inşaatlarına aralıksız devam ediyor. Peki İstanbul'un hangi bölgelerinde metro projeleri hayata geçiriliyor. İşte detaylar...

İBB metro inşaatları için dış borçlanma talebinde bulanacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, devam eden metro inşaatları için 52 milyon euro dış borçlanma talebinde bulunacak.

İstanbul'da devam eden metro inşaatları ve açılış tarihleri!

İBB, ulaşıma çare olabilmek için metro inşaatlarına devam ediyor. İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yapımı devam eden metro inşaatları hakkında bilgi paylaşıyor.

İBB'den 4 metro hattı için 580 milyon dolarlık Eurobond satışı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul içerisinde yürütülen metro inşaatları için  uluslararası sermaye piyasalarına 580 Milyon Dolarlık Eurobond ihraç edildiğini söyledi.

İstanbul'daki duran metro inşaatları için nasıl kredi alındı?

Gazeteci Fatih Altaylı İstanbul'da duran metro inşaatlarının devam etmesi için alınan kredi meselesini tüm boyutları ile aktardı..

Ekrem İmamoğlu: Metro inşaatları hızlanacak!

CHP İstanbul büyükşehir belediye başkanı adayı Ekrem İmamoğlu, metro inşaatlarına hız kazandıracaklarına hız vereceklerini söyledi. Yeşil alan sayısını artıracaklarını söyleyen İmamoğlu, ''Yapılaşmanın önüne geçilmeli” dedi.

Selim Akyıldız metro inşaatları için uyardı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, ihalesi yapılan 6 metro projesini iptal etmişti. Metro inşaatlarının durdurulmasının ciddi sorunlara yol açabileceği tartışılıyor.

Antalya Kapıçay ve Adrasan Gölet inşaatları ne durumda?

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Kapıçay ve Adrasan gölet inşaatlarını inceledi. Turkay Özgür, “Bugün teknik ekibimiz ile birlikte Kumluca Adrasan ve Finike Kapıçay Gölet inşaatlarımızda inceleme de bulunduk. " dedi.

Kozan'da inşaatlar yeniden başladı!

Adana'nın Kozan ilçesinde 2014 yerel seçimlerinden bu yana 18 aydır verilemeyen inşaat izinleri yeniden verildi. Kent merkezini de kapsayan 6 mahallede inşaatlar başladı, sektör canlandı.

Tarihi Yarımada'da yapılan inşaatlar meclis gündemine taşınıyor!

Meclis'e taşındı Tarihi Yarımada Fatih'te SİT alanlarına yapılan inşaatlar Meclis gündemine taşınıyor. CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Sultanahmet'te inşaatı süren bir otelin temel kazısında çıkan tarihi kalıntıları İçişleri Bakanlığı'na sordu Sit derecesi

Mamak'ta yapılan yeni inşaatlar istihdamı artırdı!

Yapılan yatırımlar sayesinde hızlı ve planlı olarak gelişen Ankara Mamak'ta yeni inşaatlar ve konutların yükselmesi istihdamın ve nüfusun artmasını beraberinde getiriyor.

ibb metro inşaatları Haberi

ibb metro inşaatları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi Şubat ayı ilk toplantısı Kovid-19 tedbirleri kapsamında bugün Avrasya Gösteri Merkezi'nde saat 14.00'da gerçekleşecek. Sabah'tan Barış Savaş'ın haberine göre; toplantıda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından ilgili komisyonlarına havale edilmek üzere meclis gündemine 113 adet madde eklendi.

Meclis gündeminde İBB yönetiminin 2021 yılı içerisine dış borçlanma maddeleri konuşulacak. Gelen maddeler arasında İBB yönetimi 1 milyar TL iç borçlanma talep edecekken, Kirazlı-Halkalı metro hattı için 272 adet metro aracı temini ve işletmeye alma işi için 300 milyon Euro dış borçlanma talebinde bulunacak. Ayrıca Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metrosu inşaat ve elektromekanik sistemler temin, montaj ve işletmeye alma işleri için de 225 milyon Euro dış borçlanma talebinde bulunacağı belirtildi. 

 
İBB'ye 6 metro hattı için 437 milyon avro...