24 / 04 / 2024

İBB'den 4 metro hattı için 580 milyon dolarlık Eurobond satışı!

İBB'den 4 metro hattı için 580 milyon dolarlık Eurobond satışı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul içerisinde yürütülen metro inşaatları için  uluslararası sermaye piyasalarına 580 Milyon Dolarlık Eurobond ihraç edildiğini söyledi.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Metro Hattı Tahvil İhracatı Toplantısı'nda yaptığı konuşmasında uluslararası sermaye piyasalarına 580 Milyon Dolarlık Eurobond ihraç edildiğini açıkladı.

Başkan İmamoğlu, bu sayede kent içerisinde devam eden metro inşaatlarının daha hızlı biteceğini ve trafiğin rahatlayacağını belirtti. 

Önceki dönemlerde devasa metroların inşaatlarına finansman sorununun çözülmeden başladığını dile getiren Ekrem İmamoğlu konuşmasında şu açıklamalara yer verdi:

"Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren İstanbul'a yeni başlangıç yapmak ve İstanbul'un yarım kalan metro inşaatları için fon bulmaya çalıştık. İBB’nin kendi bütçesiyle metro inşa etmesi ihtimal dahilinde değilidi. Ekiplerimizin yoğun çabasıyla yurtdışı ziyaretlerinde gerekli fonları bulduk ve bunu sizinle paylaşmıştık. Biliyorsunuz ki İstanbul’da  altı raylı hatta birden çalışmalara başladık. Mahmutbey-Mecidiyeköy metro inşaatını kısa sürede tamamladık ve vatandaşların hizmetine açtık. "

İBB den 4 metro hattı için 580 milyon dolarlık Eurobond satışı!

Alibeyköy-Eminönü tramvay hattının bir kaç hafta içerisinde açılacağını söyleyen İmamoğlu, "2021 yılı içerisinde İkitelli-Bahariye kısmi metro inşaatını ve Cibaliye-Alibeyköy metro inşaatını bitirerek vatandaşların hizmetine açacağız. Çalışmalarını başlattığımız tüm metro inşaatlarını 2021 ve 2023 yıllarında da tamamlayarak İstanbullularla buluşturacağız" dedi.


16 milyon İstanbullunun hayatını kolaylaştırmak için çalışma yaptıklarını söyleyen Ekrem İmamoğlu, bu kapsamda Kaynarca-Pendik, Tuzla-Çekmeköy, Sancaktepe-Sultanbeyli, Kirazlı-Halkalı ve Mahmutbey-Bahçeşehir- Esenyurt metro inşaatları için bankalardan borç almak yerine yeni bir finansman aracı olarak Eurobond için 3 aydır çalışma yürütüldüğünü dile getirdi. Uluslararası bankalar ve uluslararası hukuk büroları ile bir bir görüşmeler yapıldığını söyleyen Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin finansmanının yurt dışına tanıtıldığını dile getirdi. Bu sayede devam eden metro inşaatlarının finansmanı için uluslararası sermaye piyasalarına 5 yıl vadeli 580 Milyon Dolar teminatsız Eurobond ihraç edilmiş oldu.


İstanbullular müjde! Projesi bitti!

 

Cansu Yılmaz/Emlakkulisi.com


Geri Dön