26 / 04 / 2024

ibb meydan oylaması

ibb meydan oylaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Taksim meydanının yeni tasarımı için oylama başlattı. İstanbulluların söz sahibi olacağı proje için tartışmalar başladı.

İstanbul'da meydanların yeni tasarımları için oylama başladı!

Çalışmalarına devam eden İBB ve İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) ortak çalışmasıyla yarışmaya açılan Taksim, Bakırköy Meydanı ve Salacak kıyı bandı tasarımlarının ödül kazanan projelerin hayata geçirileceği süreçte, bugünden itibaren artık İstanbullular da söz sahibi oluyor.

İBB, meydan tasarım yarışmalarının birincilerini açıklıyor!

İBB ve İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) ortak çalışmasıyla yapılan meydan tasarımları yarışmasında, ödüller sahiplerini buluyor.

Uzmanlar uyardı: Taksim Meydanı için acele edilmemeli!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) geçtiğimiz günlerde Taksim Meydanı tasarımı için üç projeyi halk oylamasına sunmuştu. Çok tartışılan oylama için uzmanlar, Taksim Meydanı projesi için acele edilmemesi gerektiğini söylüyor.

Taksim Meydanı projesi için halk oylaması 19 Ekim'de başlıyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun vaatlerinden biri olan Taksim Meydanı projesinde yarışma kısmı tamamlandı. 146 proje arasından 3 proje finale kaldı. İstanbul halkı 19 Ekim-12 Kasım arasında Taksim Meydanı için oy kullanacak. Halk beğendiği projeyi seçecek, kazanan proje 16 Kasım haftasında duyurulaca

İBB’nin Taksim Meydanı tasarım yarışmasının sonuçları belli oldu!

İBB, 142 projenin değerlendirildiği Taksim ve çevresi için gerçekleştirilen tasarım yarışmasının sonuçlarını açıkladı. Kazanan 3 projenin yakında halk oylamasına sunulacağı açıklandı. İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat, "Taksim'i hak ettiği şekilde şehre tekrar kazandıracağız" dedi.

İBB Bakırköy Özgürlük Meydanı için tasarım yarışması açtı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı için 100 bin TL ödüllü kentsel tasarım yarışması açtı.

Bucak'ta kent meydanı projesi halka soruldu!

Burdur'un Bucak ilçesinde uygulamaya konulmak istenen Kent Meydanı Yayalaştırma Kentsel Tasarım Projesi için halkın görüşü alındı. Belediye tarafından yapılan halk oylamasında vatandaşların yüzde 72'si evet oyu kullandı.

Balıkesir Zağnos Meydanı projesi için tercih yapıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Zağnos Paşa Camii Meydan Projesi’nde halk oylaması sonucu en çok oyu alan 3. projeyi uygulayacaklarını söyledi. Uğur, ''Vatandaşlar 3 alternatif proje arasından 3.'sünü yüzde 42 oyla seçti''dedi.

Balıkesir Zağnos Paşa Kent Meydanı için 3 alternatif proje!

Zağnos Paşa Kent Meydanı ile ilgili 3 alternatifli projeyi basına tanıtıldı.Uygulanacak olan tek projeye halk oylaması sonucunda karar verilecek.

İBB'nin hazırladığı Meydan Yönetim Sistemi nedir?

İBB tarafından hazırlanan "Meydan Yönetim Sistemi" ile meydanlar daha etkin kullanılacak, reklam uygulamaları tek merkezden yönetilecek.

İBB meydan, yeşil alan, sahil düzenleme danışmanlık işini ihaleye çıkarıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul genelinde cadde, meydan, yeşil alan ve sahil düzenlemelerinin proje hazırlık işini 12 Mart 2015 tarihinde saat 10.00'da ihaleye çıkarıyor.

İBB Çekmeköy meydan düzenleme ihalesi 24 Haziran'da!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çekmeköy meydan düzenleme yapım işini ihaleye sunuyor. İhale tarihi 24 Haziran olarak belirtildi...

Avcılar Spor Tesisleri ve Meydan düzenleme ihalesi 13 Aralık'ta!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avcılar Spor Tesisleri ve meydan düzenlemesi inşaatı işinin ihalesini 13 Aralık'ta yapıyor...

Kernek Meydan Düzenleme Projesi'yle alanlar yenileniyor!

Kernek Meydan Düzenleme Projesi doğrultusunda başlatılan çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor

ibb meydan oylaması Haberi

ibb meydan oylaması

İBB ve İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) ortak çalışmasıyla yarışmaya açılan Taksim meydanı tasarımı için son söz İstanbul halkının olacak. Henüz oylamada olan tasarım projesi şimdiden tartışma yarattı. Sabah Gazetesi yazarlarından Mevlüt Tazel bugünkü yazısında söz konusu projeyi kaleme aldı. 

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi (İBB), Taksim meydanını değiştirmeyi kafasına koymuş ve güya halk seçsin diye üç projeyi oyluyor. Üç proje de yeniden yıkım, inşaat, toz toprak ve büyük masraf demek. Mantık hep aynı; sağlam kaldırımı rant için yeniden yapmak!

Üç proje de Taksim Meydanı'nı meydan olmaktan çıkarıp parka çevirmiş. Taksim denince akla Gezi, Gezi gelince de akla ağaçlar geliyor ve bu yüzden üç projede de Ressam Bob gibi "Hadi şuraya biraz yeşillik ekleyelim" mantığıyla hareket edilmiş. Üç proje de Taksim Meydanı'nı Gezi...