28 / 03 / 2024

ibb Onaltı Dokuz inceleme

ibb Onaltı Dokuz inceleme

İstanbul'un siluetine hançer gibi saplanan Zeytinburnu'ndaki 16:9 gökdelenleri için verilen yıkım kararının uygulanmaması üzerine İBB inceleme başlattı..

Astay Gayrimenkul'den OnaltıDokuz İstanbul açıklaması!

Astay Gayrimenkul, OnaltıDokuz İstanbul projes ile ilgili açılan davalara ilişkin açıklama yaptı. 

Onaltı Dokuz siluet davasında mahkeme kararı: Ruhsatlar geçerli!

Mahkeme kararı ile Onaltı Dokuz İstanbul projesinin imar ve yapı ruhsatının geçerliliği tescil edildi.

TAY Group Bodrum'a 1 milyar dolarlık otel inşa edecek!

Astay Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Toprak yeniden sahalara döndü. Academia Apartments ile Onaltı Dokuz projelerini inşa eden işadamı Mesut Toprak şimdi Bodrum'da 1 milyar dolarlık otel inşa edecek.

Uşak Dokuz Sele Deresi kentsel dönüşümle değişecek!

UŞAK'ta şehir merkezinden doğarak Büyük Menderes Havzası ve ardından Ege Denizi'ne kadar uzanan Dokuz Sele Deresi, kentsel dönüşüm ve ıslah çalışmaları kapsamında güzel bir görünüme kavuşacak.

Dokuz Tuğ Kompozit Turizm İnşaat Seyahat Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dokuz Tuğ Kompozit Turizm İnşaat Seyahat Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Aslan Turan tarafından 100 bin TL sermaye ile 8 Mart'ta Bahçelievler, Bahçelievler Mahallesi, Ömür Sokak'ta kuruldu.

Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksek Okulu'nun inşaatı tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Selçuk Belediyesi'nin ortak hizmet protokolü kapsamında inşaatı tamamlanan Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksek Okulu öğrencilerini bekliyor.

İki Design Group'a International Property Awards'tan dokuz ödül!

Şimdiye kadar aldığı ödüllerle gerek Türkiye, gerek Avrupa’da tanınmış mimarlık şirketleri arasına giren iki design group, European Property Awards’tan yine ödülle döndü. Murat Kader ve ekibi aldıkları dokuz ödülle geceye damgasını vurdu.

Dokuz Turizm İnşaat Mimarlık Otomotiv Ve Eğitim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dokuz Turizm İnşaat Mimarlık Otomotiv Ve Eğitim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Sabri Turan tarafından 2 milyon TL sermaye ile 1 Temmuz 2015 tarihinde Bahçelievler'de kuruldu.

Dokuz Eylül Üniversitesi'ne yeni bina!

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin (DEÜ) yapımını tamamladığı Fen Bilimleri Enstitüsü yeni binası törenle hizmete açıldı. Yeni binada iki çalışma salonu ve 21 çalışma ofisi ve 50 kişilik toplantı salonu bulunuyor.

1997 yılında Dokuz Palmiye'de 475.000 dolara daire!

1997 yılında Kartal Sahilyolu'nda inşa edilen Dokuz Palmiye Konutları'nda bulunan 70 metrekarelik daireler 90 bin dolardan, 335 metrekarelik teras katları ise 475 bin dolardan (66.5 milyar lira) alıcı bekliyormuş.

1997 yılında Dokuz Palmiye'de 90.000 dolara daire!

1997 yılında Bostancı ile Kartal arasında inşa edilen Dokuz Palmiye Sitesi'nde bulunan zemin kattaki daireler 90 bin dolar ile 190 bin dolara, diğer daireler ise 310 bin ile 340 bin dolara satılıyormuş.

1996 yılında Dokuz Palmiye 75.000 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulmuş!

1996 yılında Bostancı ile Kartal arasında 31 bin metrekare alanda inşa edilen Dokuz Palmiye Sitesi'ndeki daireler 75 bin dolardan (yaklaşık 6 milyar lira) başlayan fiyatlarla satışa sunulmuş.

Onaltı Dokuz gökdelenlerinde son durum!

Tarihi yarımadanın silüetine hançer gibi saplanan 16:9 gökdelenleri için verilen traşlama kararını uygulamayan Zeytinburnu Belediyesi yetkilileri hakkında soruşturma açılmasına izin çıkmadı..

ibb Onaltı Dokuz inceleme Haberi

ibb Onaltı Dokuz inceleme

Tarihi Yarımada'nın eşsiz siluetine bıçak gibi saplanan 16:9 gökdelenleri hakkında verilen "tıraşlama" kararının uygulanmaması nedeniyle İstanbul Valiliği'nin oluru ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ön inceleme başlattı. İBB müfettişi, yıkım kararını uygulamayan Zeytinburnu Belediyesi yetkilileri hakkında aralık 2014'te başlattığı inceleme kapsamında konuyla ilgili şikâyette bulunanların ifadelerine başvurdu. İstanbul 4. İdare Mahkemesi, Zeytinburnu Kazlıçeşme Mahallesi 89 pafta, 771 ada, 12 sayılı parselde yükselen 16:9 inşaatının mühürlenerek durdurulmasına ve İstanbul'un Tarihi Yarımada silüetini bozan kısmının yıkılmasına karar vermişti. Danıştay 14. Dairesi kararı onamıştı. Ancak yargı kararları uygulanmamış ve siluete harçer gibi saplanan binalar tıraşlanmamıştı. Bunun üzerine C.B isimli yurttaş, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına 24 Ekim 2014'te başvurarak mahkeme kararının uygulanmaması ve yıkım için ihaleye çıkılarak karar uygulanmış gibi yapılması nedeniyle Zeytinburnu Belediye Başkanlığı...