26 / 04 / 2024

ibb restorasyon

ibb restorasyon

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy Moda'da bulunan iskeleyi kültür mekanı haline getirmek için çalışmalara başladı. İskelede yakın zaman içerisinde çalışmalar başlayacak. 

İBB'nin Cibalıkapı surlarındaki restorasyon çalışmalarına tepki!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Cibalikapı surlarında yapılan restorasyon, Mimari Restorasyon Kültür Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı Serhat Şahin tarafından tepki gördü.

İBB'den Galata Kulesi'ndeki restorasyon çalışmalarına suç duyurusu!

İBB, Galata Kulesi'nde devam eden restorasyon çalışmalarıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

İBB ahşap yapılar için restorasyon eğitimi veriyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı Koruma Uygulama ve Denetim Müdürlüğü (KUDEB) mimar ve mühendislere yönelik olarak, "Geleneksel Ahşap Yapılarda Restorasyon Uygulamaları Atölye Çalışması"nın 10’uncusunu düzenliyor.  

İBB'den Cendere'ye ezber bozacak ekolojik restorasyon projesi!

Cendere ekolojik restorasyon projesinde çalışmalar başlıyor. İki etapta tamamlanacak olan proje ile İstanbul yeni bir yaşam alanına daha kavuşmuş olacak.

Arsen İnşaat Taahhüt Restorasyon ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arsen İnşaat Taahhüt Restorasyon ve Dış Ticaret Limited Şirketi, İsmail Arda, Selcen Zeliha Özkök Arda tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 5 Mart'ta kuruldu.

Anadolu Restorasyon İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anadolu Restorasyon İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Zeynep Kızıldeli tarafından 100 bin TL'lik sermaye bedeli ile 27 Şubat'ta Bahçelievler, Kocasinan Merkez Mahallesi 'nde kuruldu.

İzmir Kuş Cenneti'ndeki Kuluçka Adası'nın restorasyon çalışmaları tamamlandı!

İzmir Kuş Cenneti yavru flamingolara hazır. Flamingoların Türkiye'deki iki üreme sahasından biri olan İzmir Kuş Cenneti'ndeki yaklaşık 6,5 dönümlük kuluçka adası, yapılan restorasyon çalışmasıyla üreme sezonuna hazır hale getirildi

Edrine Enerji İnşaat Taahhüt Mühendislik Turizm Temizlik Restorasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Edrine Enerji İnşaat Taahhüt Mühendislik Turizm Temizlik Restorasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mücahit Sezer tarafından 80 bin TL'lik sermaye bedeli ile 20 Şubat'ta kuruldu.

Tralleis Antik Kenti'nde restorasyon çalışmaları devam ediyor!

Antik çağın Batı Anadolu'daki önemli kentlerinden Tralleis'te büyük depremlerden zarar gören tarihi yapılar restorasyon ve çevre düzeni planları ile ayağa kaldırılırken, çok sayıda yerli ve yabancı turistin ağırlanması hedefleniyor

Ahsen Vakfı'nın restorasyon çalışmaları sürüyor!

Sahabe ve evliya türbelerini restore ederek inanç turizmine önemli katkılar sağlayan Dini, Tarihi ve Kültürel Önem Taşıyan Mekanları Araştırma, Tanıtma ve Yaşatma (Ahsen} Vakfı, restorasyon projelerine devam ediyor.

Şehitler Abidesi'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Şehitler Abidesi'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı. Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı' nda Çanakkale şehitleri anısına yaptırılan Şehitler Abidesi' nin, restorasyon ve de iyileştirme çalışmaları kapsamında ışıklandırma sistemi de yenilendi...

Mihrimah Sultan'nın restorasyon çalışmaları 2014'te bitecek!

Fatih’te bulunan 559 yıllık Mihrimah Sultan Camii’nin iç kısmı yenilenerek ibadete açılmıştı. Caminin avlusunda bulunan şadırvan, medrese, sübyan mektebi ve tuvalet kısımlarında ise restorasyon devam ediyor.

Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden restorasyon karşılığı kiralama işi!

Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü Mersin Akdeniz ilçesi Nusratiye Mahallesi 'nde restorasyon karşılığı kiralama işi ihale edecek. İhale 17 Şubat 2014 tarihinde saat 14:00 'de Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilecek...

ibb restorasyon Haberi

ibb restorasyon

istanbul'un en eski iskelelerinden biri olan Vedat Tek tarafından yapılan  Kadıköye Moda iskelenin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından restore edilecek. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; restore iskelenin sonrasında kültür ve sanat mekâr olarak hizmet vereceği açıklandı.

Açıklama İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sosyal medya hesaplarından yapıldı. İmamoğlu açıklamasında Rüzgâra, dalgalara direndi; kötü restorasyona uğradı. Şimdi aslina uygun hale getirilerek İstanbullulara hizmet edecek. Tarihi Moda iskelesi yeni bir kültür sanat mekânı olarak hayata dönüyor” ifadelerini kullandı. İskelede kütüphanenin de yer alacağı belirtildi.

Moda'daki tarihi köşk 16.5 milyon TL'ye...