25 / 04 / 2024

icra dairesinde taksitlendirme

icra dairesinde taksitlendirme

İcra ve iflas kanunu hükümlerine göre icra dairesinde borçlu, alacaklıya olan borcunu eşit taksitler halinde ödeyebiliyor. İşte icra dairesinde borcu taksitlendirme dilekçe örneği bu haberde...

Konkordato sayısı artıyor: Firmalar kamuya icra takibi başlatabilir mi?

Nakit sıkıntısı çeken firmalar konkordato ilan ediyor. Konkordato sürecinde atanan komiserler firmanın finansal tablosunu düzenlerken alacakları da arıyor ve ödeme gününü teyit ediyor. Devletten gününde alacağını alamayan şirket, konkordato sürecinde kamu kurumlarına icra takibi başlatabilir...

Mehmet Koçarslan'dan İBB’ye 930 milyon TL’lik icra takibi!

Hisselerinin büyük çoğunluğu, ünlü işletmeci Mehmet Koçarslan'daki Ün-Yapı A.Ş., Etiler'de 7 bin 272 metrekarelik arazi için İBB’den kazandığı kamulaştırmasız el atma tazminatının tahsili için 930 milyon TL'lik icra takibi başlattı.

Ölen tekstilcinin eşine 20 milyon liralık icra şoku!

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde kalp krizi sonucu hayatını kaybeden tekstil firması sahibi Cahit Ecesoy'un, boşandığı ilk eşi N.B., bir yıl sonra evlendiği ikinci eşi Pervin Ecesoy için 24 yıl boyunca nafakasını alamadığı nedeniyle 20 milyon liralık icra takibi başlattı.

MetroCity'de icra nedeniyle sökülen merdivenler geri döndü!

İstanbul Levent’te bulunan MetroCity AVM’nin yürüyen merdivenlerinin bazılarının paletleri alacaklı firmanın aldırdığı haciz kararından dolayı sökülmüştü. MetroCity'de icra nedeniyle sökülen merdivenler geri döndü.

Alkoçlar Adakule Otel'e icra geldi!

Alkoçlar Adakule Otel'deki icra işlemi nedeniyle yaklaşık 700 yerli ve yabancı turist çevredeki otellere yerleştirildi.

MetroCity AVM'ye icra şoku!

İstanbul Levent'teki MetroCity AVM icra şokuyla sarsıldı. Haciz iddiaya göre, AVM'nin ortaklarından Seda Gengönü'nün Metrocity'yi teminat olarak gösterip faktoring şirketlerinden 5 milyon dolar borç alması üzerine geldi. 

Nevşehir'de köy muhtarlığının arazileri icra yoluyla satışa çıktı!

Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Aktepe köyünde, muhtarlığın gelir getirmesi için açtığı restoranda çalışan 2 işçinin alacakları için açtığı dava sonrasında köy muhtarlığının arazileri icra yoluyla satışa çıktı...

Inside Hotel icra yoluyla tahliye edildi!

İstanbul Şişli’de 245 odalı, 4 yıldızlı otelin işletmecisi Kazım Günkan’ın 200 bin dolar olan kira borcunu ödemediği gerekçesiyle önce icra takibi başlatıldı, ardından tahliye davası açıldı.

İmar barışında taksitlendirme var mı?

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi bedeli 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenebiliyor. Peki, imar barışında taksitlendirme var mı?

Tapu dairesinde kredi kartı geçiyor mu 2018?

Tapu dairesinde yapılacan gayrimenkul alım satım işlemi için çıkan tapu harcı kart ile ödenir mi? Tapu dairesinde kredi kartı geçiyor mu 2018?

Ümit Karan'a icra şoku!

Eski milli futbolcu Ümit Karan Survivor yarışmasına gitti, kapısına icra memurları dayandı.

İcra ve iflas harçları 2018!

İcraya başvuruda bulunan kimselerin belli oranlarda harç ödemeleri gerekiyor. Peki, icraya başvurma harcı 2018 ne kadar oldu? İşte icra ve iflas harçları 2018..

İcra daireleri yoğun çalışıyor!

İş yükü nedeni ile icra dairelerine adım atmak mümkün değil, icra daireleri yoğun çalışıyorlar. 

icra dairesinde taksitlendirme Haberi

icra dairesinde taksitlendirme

İcra dairesinde borcu taksitlendirme!

İcra ve İflas Kanununa göre, borçlu alacaklının satış talebinden evvel borcunu muntazam taksitlerle ödemeği taahüt eder ve birinci taksiti de derhal verirse icra muamelesi durur. 

Şu kadar ki borçlunun kafi miktar malı haczedilmiş bulunması ve her taksitin borcun dörtte biri miktarından aşağı olmaması ve nihayet aydan aya verilmesi ve müddetin üç aydan fazla olmaması şarttır. 


Borçlu ile alacaklının borcun taksitlendirilmesi için icra dairesinde yapacakları sözleşme veya sözleşmelerin devamı süresince 106 ve 150/e maddelerindeki süreler işlemez. Ancak bu sözleşme veya sözleşmelerin toplam süresinin on yılı aşması halinde, aştığı tarihten itibaren süreler kaldığı yerden işlemeye başlar. 


Yukarıda yer alan kanun hükümlerine göre icra dairesinde borçlu, alacaklıya olan borcunu eşit taksitler halinde ödeyebiliyor. İcra dairesinde borcu taksitlendirme dilekçe örneği aşağıda bulunuyor.


İcra dairesinde...