26 / 04 / 2024

icra memurları evden eşya alamayacak

icra memurları evden eşya alamayacak

Vatandaşlar açısından büyük bir drama dönüşen ev eşyalarına haciz devri bitiyor. İcra memurları artık evlerden TV, koltuk, buzdolabı alamayacak

Thodex mağdurları avukatından açıklama! 

Thodex mağdurları, avukatlarıyla beraber icra memurlarını alarak şirketin Kadıköy'de ofisine gitti. Thodex mağduru avukatı açıklamasında ofiste coinlerin saklandığı bir sistem odasının bulunduğunu dile getirdi. 

Defne Samyeli'nin icra davasında yeni gelişme! Evden taşınmayacak!

İki yıldır kira borcunu ödemediği iddiasıyla İstanbul Kemerburgaz’da oturduğu evden tahliyesine karar verilen oyuncu ve şarkıcı Defne Samyeli ile ev sahibi olan iş insanı Yusuf Araz arasında süren davada yeni bir gelişme yaşandı.

Antalya Serik'te kirayı ödeyemeyen kiracıya icra!

Antalya Serik’te Kovid-19 sebebiyle işleri kötüye giden esnaf Ramazan Çınar’ın mal sahibi Belek Mahallesi imamı Süleyman Yıldırım tarafından kirasını ödeyemediği için icra memurları eşliğinde dışarı atıldığı ileri sürüldü. 

Demet Akalın icra memurlarına dava açtı!

‘Eşyalarıma kasten zarar verildi’ diyerek evine gelen icra memurlarından şikayetçi olan Demet Akalın, şimdi de hacizden sonra evini su bastığı iddiasıyla dava açtı. 

Şeyma Subaşı’dan icra açıklaması!

Şeyma Subaşı, Bebek'teki kafesinde icra memurlarını görünce şok yaşadı. Subaşı, icra konusunda, “Bizimle alakası yok, bizden eski olan mal sahibiyle alakalı bir durum" dedi.

Ümit Karan'a icra şoku!

Eski milli futbolcu Ümit Karan Survivor yarışmasına gitti, kapısına icra memurları dayandı.

Öner Akgün'ün evine haciz geldi!

Tekstilci işadamı Öner Akgün, borcunu ödemeyince evine haciz geldi. Evde olan eşi Aslı Kunter ise takılarını almak isteyen icra memurlarına hakaret edip evden kovdu.

41 Burda AVM'deki Bursa Kebap Evi kapandı!

Ocak ayında açılan 41 Burda AVM'de yer alan Bursa Kebap Evi kapandı. İddialara göre önceki gün Bursa Kebap Evi'ne icra memurları geldi. Bir süredir maddi sıkıntılar yaşayan restoran kapanma kararı aldı.

Yağmur Atacan icralık oldu!

Oyunculuk kariyerinin ardından iş yaşamına atılan Yağmur Atacan, ortağına olan borcunu ödeyemeyince evine icra memurları geldi.

Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılır?

Mesken ve işyeri kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Peki, kira sözleşmesi hangi durumlarda feshedilir? Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılır? İşte kira sözleşmesi fesih koşulları..

Kira kontratı bitmeden evden çıkmak istiyorum çıkabilir miyim?

Mesken ve işyerleri için kira sözleşmesi imzalayan kiracılar bazı hak ve sorumlululara sahip oluyor. Peki kiracılar sözleşmeyi feshedebilir mi? Kira kontratı bitmeden evden çıkmak istiyorum çıkabilir miyim?" diyorsanız işte yanıtı..

Haciz talebi nasıl açılır?

Alacaklı borcun tahsilini yapamadığı durumlarda borcun tahsili için icra talebinde bulunulabiliyor. İcra talebi doğrultusunda icra memurları haciz işlemi için eve gelebiliyor. Peki, haciz talebi nasıl açılır?

Kiracı sözleşme bitmeden nasıl evden çıkabilir?

Evin kiraya verilmesi durumunda, kiracı ile resmi bir sözleşme imzalanması ve yapılan anlaşmanın tüm şartları bu sözleşmede belirtilmesi gerekiyor. Peki, kiracı sözleşme bitmeden nasıl evden çıkabilir?

icra memurları evden eşya alamayacak Haberi

icra memurları evden eşya alamayacak

Borç yüzünden eve haciz gelmesi ve ev eşyalarının haczedilmesi artık tarihe karışacak. Vatandaşlar için drama dönüşen ev eşyalarını haczetme olayına son verecek uygulama İcra İflas Yasa Taslağı'ndaki değişiklikle hayata geçirilecek. Adalet Bakanlığı'nın uzun süre önce hazırlayıp kurumların görüşe açtığı İcra İflas Yasa Taslağı'nda bazı değişiklikler yapılarak Bakanlar Kurulu'na sunulur hale geldi. Paket kapsamında 8 milyon civarında dosyanın düşmesi sağlanarak hem yargının yükü azaltılacak, hem de evlerine icra gelecek korkusu yaşayanlar rahatlayacak. İlk Bakanlar Kurulu'nda ya da en kısa zamanda ele alınıp Meclis'e sevkedilmesi beklenen paket kapsamında, İcra İflas Yasası'nın 30 maddesi değiştirilecek.

7 MİLYON DOSYA DÜŞECEK

Öncelik olarak icra dairelerinde para alışverişi kalkacak. Parasal işlemler banka aracılığı ile yapılacak. Vatandaşları kedere boğan ev eşyalarına haciz konulması uygulamasına son verilecek. İcra memurları...