26 / 04 / 2024

icra takibinin kesinleşmesi

icra takibinin kesinleşmesi

Borçlu bir kimsenin borcunu ödememesi halinde alacaklı borcunun tahsili için, icra takibi talebinde bulunabiliyor. Peki, İcra Müdürlüğü vasıtası ile başlatılan icra takibi nasıl kesinleşir?

Binalarda hasar kaydı bilmecesi sürüyor! Önce az, sonra ağır hasarlı raporu verildi!

Elazığ’da 6 Şubat deprem felaketinin ardından incelenen çoğu binanın hasar kaydı, itirazlar sonucunda değişiyor. Ev sahipleri, hasar durumunun kesinleşmesi için açılan davaların sonuçlarını bekliyor.

Banka hesabına haciz gelirse ne yapılmalı?

Herkesin bildiği gibi, icra takibinin hüküm giymesi sonrasında, borcun tahsilatını sağlamak amacıyla borçlu tarafın sahip olduğu varlık, banka hesapları ve gayrimenkullerine haciz uygulanma süreci başlatılır. Peki banka hesabına haciz gelirse ne olur, süreçte ne yapılmalıdır?

Kiralık araçlar hakkında Yargıtay'dan karar çıktı!

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi kiralık araçla otoyoldan ihlalli geçiş yapılması nedeniyle araç sahibi hakkındaki icra takibinin reddedilmesini, araç sahibinin ödeme yaptıktan sonra ücreti kiracıdan tahsil etme imkanı bulunduğu gerekçesiyle bozdu

Doğa Koleji'nin sahiplerine 240 milyon liralık icra takibi!

Doğa Koleji'ni 2016'da Metal Yapı Konut'un sahibi Ömer Saçaklıoğlu almıştı. Türkiye'de 123 kampüsü olan Doğa Koleji'nin sahipleriyle ilgili Temmuz 'da icra takibi başlatıldı. Üç ayrı icra takibinin tutarı 240 milyon lira seviyesine ulaştı.

Gayrimenkul firmaları Kanal İstanbul çevresinden emlak topluyor!

Kanal İstanbul projesinin güzergahı kesinleşmesi sonrasında gayrimenkul piyasası da hareketlendi. Gayrimenkul firmaları çılgın projenin çevresinde emlak toplamaya başladı...

Varlık yönetimi icra dosyasını işleme koyabilir mi?

İcra takibinin kesinleşmesinden sonra, alacağın tahsili için gidilebilecek yollardan biri icra dosyasında talep açmak. Peki, varlık yönetimi icra dosyasını işleme koyabilir mi?

Meram'da kaçak yapılar yıkılıyor!

Meram'da kafe olarak işletilen bir yapı için aldığı yıkım kararının Konya İdare Mahkemesi kararları ile kesinleşmesi üzerine yıkımı gerçekleştirdi.

Dekon Senkron'da talep gün geçtikçe artıyor!

İhalenin gerçekleşmesiyle Merkez Bankası’nın İstanbul Finans Merkezi’ne gelmesinin kesinleşmesi gözleri Dekon Senkron’a çevirdi.

Caner Erkin icra takibini durdurdu!

Futbolcu Caner Erkin'in oğlunun giderlerini ödemediğini ileri süren Asena Atalay dava açıp, 450 bin liralık icra takibi başlattı. Caner Erkin'in avukatı Emrah Pamuk ise icra takibinin karara aykırı düzenlenmiş olduğu gerekçesiyle ödeme emrinin iptali için mahkemeye başvurdu.

Kepez'de kent parkı ve sağlık merkezi inşaatı bu yıl başlayacak!

Kepez Belediyesi, kent parkı ve belediye sağlık merkezi inşaa edecek. İhalenin kesinleşmesi ve yer teslimin ardından projelerin inşasının bu yıl içerisinde başlayacağı bildirildi.

Haciz işlemi nasıl kaldırılır?

İcra takibinin kesinleşmesinden sonra, alacağın tahsili için gidilebilecek birden fazla yol bulunuyor. Peki, haciz işlemi nasıl kaldırılır?

Sözlü kira sözleşmesi icra takibi!

Kiranın ödenmemesi, mal sahibine tahliye etme hakkını doğuruyor. Bu tahliye icra takibi ile de yapılabiliyor. Peki, sözlü kira sözleşmelerinde durum değişir mi? Sözlü kira sözleşmesi icra takibi nasıl olur?

İcradan mal kaçırma cezası!

Borçlunun borcunu alacaklıya ödeyememesi ve icra takibinin başlaması durumunda, taraflar bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Peki, borçlu taşınmazını satarsa ne olur? İcradan mal kaçırma cezası ne olur?

icra takibinin kesinleşmesi Haberi

icra takibinin kesinleşmesi

İcra takibi nasıl kesinleşir?

Borçlu bir kimsenin borcunu ödememesi halinde alacaklı borcunu icra yoluyla tahsil etmek isteyebiliyor. Alacaklının İcra Müdürlüğüne başvuruda bulunması yeterli oluyor. İcra Müdürlüğü borçluya bir tebligat gönderiyor. Bu tebligat sayesinde borçlu bilgilendirilmiş oluyor.


İcra takibi işlemine borçlunun itiraz etme hakkı bulunuyor. Bu itirazı sözlü ve yazılı olmak olarak iki şekilde yapabiliyor. Yazılı olarak itirazda İcra Hukuk Mahkemesine dilekçe ile başvuru yapabiliyor. Sözlü itiraz da icra memurunun zapt tutması ve bu zaptın borçlu veya vekili ve icra memuru tarafından imzalanması üzerine gerçekşmiş oluyor. Haciz işlemi ilgili açıklamalara İcra ve İflas Kanunu'nda yer veriliyor. İlgili Kanun Maddeleri aşağıda yer veriliyor;


Haciz: 

1 – Talep Müddeti 

Madde 78 – (Değişik: 3/7/1940 - 3890/1 md.) 

Ödeme emrindeki müddet geçtikten ve borçlu itiraz etmişise itirazı kaldırıldıktan sonra...