28 / 03 / 2024

İcra yoluyla gayrimenkul satışında KDV 2015

İcra yoluyla gayrimenkul satışında KDV 2015

İcra daireleri tarafından müzayede yoluyla yapılan taşınmaz satışları ile taşınmaz niteliğine haiz diğer mal ve hakların satışı KDV’ye tabi tutuluyor. İşte icra yoluyla gayrimenkul satışında KDV oranları..

10 ildeki 12 gayrimenkul satış yoluyla özelleştiriliyor! İstanbul, İzmir, Yalova, Bursa da aralarında! 

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 10 ildeki 12 gayrimenkul satış yoluyla özelleştirilecek. Peki hangi illerdeki gayrimenkullerin satışı yapılacak? Söz konusu gayrimenkullerin bedelleri ne kadar? 

Miras kalan gayrimenkuller için hangi işlemler yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras yoluyla gayrimenkul intikalinde tapu başvurusuna ilişkin detayları kaleme aldı. 

Ev alacaklar dikkat! İcradan ucuz konut fırsatı!

İcra yoluyla el konulmuş ev, arsa, dükkan, tarla gibi taşınmazlar gerçek bedellerinden çok daha ucuz fiyatlara satılıyor. Basın İlan Kurumu aracılığıyla belirli bir tarihte ilana çıkarılan ve ihale gününe kadar ilanda tutulan gayrimenkuller için icra ihaleleri düzenliyor.

Ucuza konut sahibi olmak isteyenlere 'icralık ev' fırsatı!

İcra yoluyla el konulmuş ev, arsa, dükkan, tarla gibi gayrimenkuller gerçek değerlerinden çok daha ucuza icradan satışa sunuluyor. 

Ev almayı düşünenler dikkat! Fiyatlar yarı yarıya daha ucuz!

İcra yoluyla el konulmuş konutlar ihale ile satılıyor. İcradan ev satışı ihaleleri Basın İlan Kurumu'nda yayınlanıyor. İşte icradan ev almanın detayları...

İcradan piyasa fiyatının altında satılık evler!

İcra yoluyla el konulan evleri daha uygun fiyata almak isteyen kişiler ''İcradan ev veya konut nasıl alınır?'' sorusunun cevabını araştırıyor. İşte icradan ev ve konut satın alırken dikkat edilmesi gerekenler...

Veraset yoluyla intikal eden gayrimenkulün satışında vergi!

Gayrimenkullerin iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde belli koşullarda değer artış kazancı vergisi doğuyor. Peki, veraset yoluyla intikal eden gayrimenkulün satışında vergi ödenir mi?

Kırklareli'de icradan 2.1 milyon TL'ye 3 gayrimenkul!

Kırklareli İcra dairesi tarafından Merkez'de bulunan 3 gayrimenkulün satışı 2 milyon 185 bin 959 TL'ye ihale ediliyor.

Bakırköy'de icradan 2.1 milyon TL'ye satılık 8 gayrimenkul!

Bakırköy Osmaniye Mahallesi'nde bulunan mimari proje içerisinde yer alan 8 gayrimenkul, Bakırköy 18. İcra Dairesi tarafından 21 Nisan 2015 günü 09:25 ile 11:55 arası ihale ediliyor.

Kocaeli Çayırova'da 18 gayrimenkul satılıyor!

Kocaeli İli Çayırova İlçesi'nde yer alan 18 adet gayrimenkul Gebze 1. İcra Dairesi tarafından 27 Nisan 2015 günü saat 10:00 ile 10:05 arasında ihaleye çıkarılıyor.

Karaburun'da 5.1 milyon TL'ye satılık 4 gayrimenkul!

Karaburun İcra Dairesi tarafından İzmir'in Karaburun ilçesinde binalı arsa ve dükkan vasıflı 4 gayrimenkulün satışı Açık Artırma Usulü ile 5 milyon 111 bin 107,9 TL'ye ihale edilecek.

Konya'da 2 milyon 850 bin TL'ye satılık gayrimenkul!

Konya İli Karatay İlçesi'nde yer alan 48.254,00 metrekare yüzölçümüne sahip olan gayrimenkul Konya İcra Dairesi tarafından 31 Mart 2015 günü saat 10:40 ile 10:45 arasında ihale ediliyor.

Sarıyer'de 15.8 milyon TL'ye satılık 2 gayrimenkul!

İstanbul Sarıyer'de bulunan 414,40 metrekare, 90,66 metrekare yüzölçümüne sahip 2 gayrimenkul İstanbul 10. İcra Dairesi'nden 17 Mart 2015 günü saat 10:00 ile 10:10 arası ihaleye çıkıyor.

İcra yoluyla gayrimenkul satışında KDV 2015 Haberi

İcra yoluyla gayrimenkul satışında KDV 2015

İcra yoluyla gayrimenkul satışında KDV!

İcra daireleri, mahkeme satış memurlukları, belediyeler ve diğer kamu veya özel hukuk tüzel kişileri tarafından müzayede yoluyla yapılan taşınmaz satışları ile taşınmaz niteliğine haiz diğer mal ve hakların satışı KDV Kanununun 1/3-d maddesine göre KDV’ye tabi tutuluyor.


İcra yoluyla gayrimenkul satışında KDV oranları, 2014 yılında Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan rehber kapsamında açıklanıyor


Rehbere göre; Müzayede yoluyla satılan net alanı 150 m² ye kadar konutlar %1 oranında KDV’ye tabidir. 


150 m² lik alanın hesabında 30 Seri No.lu KDV Genel Tebliğinin (E) bölümünde açıklandığı gibi, genel olarak duvar yüzlerinde 2,5 cm sıva bulunduğu kabul edilerek, proje üzerinde gösterilmiş bulunan kaba yapı boyutlarının her birinden 5 er cm düşülecektir.


Ancak, konutlarda kapı ve pencere şeritleri, duman ve çöp bacası çıkıntıları, ışıklıklar...