28 / 03 / 2024

İESOB esnafı

İESOB esnafı

İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, kamu mülklerinde gerekse özel mülklerde kiracı olarak faaliyet gösteren esnaf sanatkarlar açısından sevindirici olduğunun altını çizdi.

İzmir Birliği esnafı kira yükünden kurtuluyor!

İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, kamu mülklerinde gerekse özel mülklerde kiracı olarak faaliyet gösteren esnaf sanatkarlar açısından sevindirici olduğunun altını çizdi.

İzmir Tire'deki yol çalışmaları esnafı bezdirdi!

İzmir Tire'de uzun süre önce başlatılan altyapı çalışmaları bölge esnafını bezdirdi. Türkocağı Caddesi esnaflarından Mustafa Bingöl, "Aylardır devam eden çalışmalar yüzünden neredeyse hiç iş yapamaz duruma geldik''dedi.

Balıkesirli esnaf ve sanatkara modern hizmet binası geliyor!

Balıkesir Umum Madeni Eşya Esnaf Ve Sanatkarlar Odası’nın olağanüstü genel kurulu, dün gerçekleşti. Tek maddelik kongrede, kongreye katılan üyeler, yönetime Oda Hizmet Binası yapımı konusunda yetki verdi

Sur'daki kira uygulaması esnafı sevindirdi!

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait iş yerlerinden 6 ay daha kira alınmayacağı yönündeki açıklaması, esnafı sevindirdi.

Koçarlı esnafı EXP0 2016 fuarını ziyaret etti!

Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Antalya Expo Center'da düzenlenen EXPO 2016 Fuarını ziyaret ettiler.

Kentsel dönüşümde esnaf stratejik konuma sahip!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Davutdede Mahallesi Kurtuluş Caddesi'ndeki esnafı ziyaret etti. Başkan Edebali, Türkiye'ye rol model olacak kentsel dönüşüm projesinde bölge esnafının stratejik bir konuma sahip olduğunu söyledi.

Esenler esnafına akıllı ruhsat müjdesi!

İstanbul Esenler'deki işyerlerine ait tüm verilerin kayıt altında tutulduğu ve tek bir çatı altında bulunduğu esnaf sicil kayıtları oluşturuluyor. Proje bu yılın Ekim ayına kadar tamamlanacak.

Terör mağduru esnafın kredi bakiyesi 345 milyon lira!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, terör olayları nedeniyle zarar gören esnaf ve sanatkarların kredi borçlarının bir yıl erteleneceğini anımsatarak "Söz konusu dört ilde 8 bini aşkın esnafımıza ait 345 milyon lira civarında kredi bakiyesi bulunmaktadır." dedi

Bendevi Palandöken: Terör mağduru esnafın kredi borcu ertelensin!

Terör mağduru esnafın kredi borcunun ertelenmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirten Bendevi Palandöken, kredi ertelemesinin tüm esnafı kapsamasını istedi.

Terör mağduru esnafın kredi borcu 1 yıl ertelenecek!

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, terör olayları nedeniyle mağdur olan esnaf ve sanatkarların Türkiye Halk Bankası AŞ'den kullandıkları düşük faizli kredi borçlarının 1 yıl erteleneceğini bildirdi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün Sur'daki kira affı esnafı sevindirdi!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kasım 2015 ile Nisan 2016 tarihleri arasındaki kira borçlarını affetti. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde saldırılar nedeniyle mağdur olan esnafın kira borçlarını affetmesi esnafı sevindirdi.

Tokat Esnaf Sanatkarlar Kooperatifi binasının temeli atıldı!

Tokat'ta 630 metrekare oturum alanı 5 bin metrekare kapalı alanı olacak olan Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi binasının temeli törenle atıldı.

Adıyaman Şire Pazarı esnafı otopark istiyor!

Adıyaman Şire Pazarı esnafı otopark sorunu olduğu için vatandaşların şire pazarına geleme konusunda büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirtti. Esnaf, bulundukları yerde otopark olmadığı için vatandaşın şire pazarına gelemediğini vurguladı.

İESOB esnafı Haberi

İESOB esnafı

Kamu ve özel mülklerin kiralarındaki artışların artık tüketici enflasyonunun 12 aylık ortalamasına göre yapılacağını söyleyen İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, beklentileri tam karşılamasa da yeni uygulamadan memnun olduklarının altını çizdi.

Kanalben Gazetesi'nde yer alan habere göre Mutlu, ‘İzmir Birliği bundan önce her platformda hastaneler, okullar gibi kamu kurumlarında ve belediye mülklerinde kiracı olarak faaliyette bulunan esnaf sanatkarların kira bedellerinin bir yıl boyunca dondurulması tezini savunmaktaydı. Özellikle okul ve hastanelerde kantin işletmeciliği yapan üyelerimiz açısından talebimiz bu şekildeydi. Gelinen noktada beklentimiz tam olarak karşılanmamıştır. Ancak eskiye nazaran durumun iyileştirilmesi, üyelerimizin sırtındaki yükü hafifletecektir. Zira, kamu mülklerinde kiracı olan üyelerimiz yüzde 46 oranlarını gören kira artışları ile karşı karşıya kalmış iken, son genelge ile kira artış oranlarının yüzde 16 seviyelerine kadar düşebileceği anlaşılmaktadır.’...