20 / 04 / 2024

iett blokları kentsel dönüşüm

iett blokları kentsel dönüşüm

Zeytinburnu Merkezefendi'de yer alan İ.E.T.T. Blokları'nda kentsel dönüşüm hazırlığı başladı.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt duyurdu! Bakırköy İş Bankası Blokları kentsel dönüşüm projesinde temeller atıldı! 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, Bakırköy İş Bankası Blokları İncirli parselindeki kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak yeni proje için temellerin atıldığının müjdesini verdi.

Veliefendi İşçi Blokları'nda dönüşüm başlıyor!

Zeytinburnu Veliefendi Mahallesi’nde bulunan İşçi Bloklarının kentsel dönüşümü için hak sahiplerinden meydana gelen sözcü bir grup ile yüklenici firma arasında imzalar atıldı.

Zeytinburnu İETT Blokları'nda geri sayım başladı! Maliklerle anlaşma yapıldı!

BOSS4 Gayrimenkul, Zeytinburnu'nda inşa edeceği İETT Blokları Kentsel Dönüşüm Projesi'nde maliklerle anlaşma yaptı. İşte ayrıntılar...

Güngören Şişecam Blokları rezerv yapı alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Güngören İlçesi, Gençosman Mahallesi Şişecam Blokları ve Çevresini Kapsayan Rezerv Yapı Alanının Bir Kısmına İlişkin Hazırlanan Kentsel Dönüşüm Projesine Yönelik 1/5000 Ölçekli NİP Değişikliği ve 1/1000 ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Zeytinburnu İETT Blokları'nı Akkuş Gayrimenkul dönüştürüyor!

Alya 4 Mevsim projesinin lansmanını gerçekleştiren Akkuş Gayrimenkul, Zeytinburnu İETT Blokları'nı dönüştürecek.

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm başladı!

Ankara'nın Altındağ ilçesine bağlı Türk-İş Blokları'nda kentsel dönüşüm çalışmaları başladı.  Çalışmalarda eski blokların yıkımı yapılıyor.

Bağcılar Kirazlı Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümde son durum!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, bugün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Bağcılar'da gerçekleştirilen kentsel dönüşüme ilişkin son bilgileri paylaştı. Kurt, "Riskli yapı ilan edilen blokların yıkımı bitmek üzere" dedi.

Rize Belediye Blokları yıkılıyor!

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde, deniz dolgusu üzerinde olan ve korozyon sebebiyle tehlike arz ettiği belirlenen Belediye Blokları'nın yıkımı sürüyor.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm projesi ihaleye çıkıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen  “Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında 4, 5, 6 ve 7. etaplarda yer alan 4 bin 477 konut ve ticari blokların yapım işi için ihale tarihi 7 Nisan olarak belirlendi. 

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Rize'de hız kesmeden devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında "Belediye Blokları"nın yıkımı sürüyor.

Rize Belediye Blokları'nda yıkım başladı!

Rize'de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde 1970'li senelerde deniz dolgusu üzerine yapılan, kentin ticaretinin yüzde 30'unun gerçekleştiği ve korozyon sebebiyle tehlike arz eden "Belediye Blokları"nın yıkımları başladı.

Kayseri Sahabiye Kentsel Dönüşüm projesi için yeni ihale 10 Aralık'ta!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kayseri’nin en prestijli projesi olan Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2’nci uygulama etabı bloklarından D blokun yapım ihalesi 10 Aralık Perşembe günü saat 11:00’de yapılacak. 

KİPTAŞ Okmeydanı Van Blokları'nda 80 daire hak sahiplerine dağıtılacak!

İBB iştiraki KİPTAŞ, Okmeydanı’nda kentsel dönüşüm sürecinde önemli bir yere sahip olan Van Blokları’ndaki 130 konutu teslime hazır hale getirdi. Beyoğlu Belediyesi ile ortak yürütülen çalışmalarda 80 konut hak sahiplerine dağıtılacak. 

iett blokları kentsel dönüşüm Haberi

iett blokları kentsel dönüşüm

İstanbul Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesinde bulunan, İ.E.T.T. Blokları'nda kentsel dönüşüm hazırlığı başladı.

Zeytinburnu  İ.E.T.T. Bloklarına ait plan değişikliği, 6306 sayılı “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun” kapsamında hazırlandı.

İETT Blokları için hazırlanan planlarda kullanım kararı mevcut kullanımındaki gibi, ‘’ Konut Alanı’’ kullanımı olarak önerildi. Yapılaşma koşulu ise çevresindeki mevcut emsaller dikkate alınarak E:1.50 ve Yençok: Z+5 Kat olarak belirlendi.

Alandaki mevcut yapılar riskli yapı sınıfına alınarak, mevcuttaki yaklaşık 43 yıllık blokların yıkılmasıyla ve konut sahiplerinin gelirleri ve sosyal yapıları değerlendirildiğinde, mevcut yapılaşma koşullarının aynen devam ettirilmesi durumunda, yeniden yapılanma için gerekli finansmanın sağlanamayacağı görüldü. Ayrıca, plan değişikliği ile alana getirilecek ek nüfusun ihtiyacı olabilecek yeşil alanlar için planlama alanında gerekli Park Alanları ayrıldı.

Planlama alanında, yaşayanların refahı ve kaliteli...