23 / 04 / 2024

iett tika bosna otobüs

iett tika bosna otobüs

İETT, Saraybosna Kamu Toplu Taşıma Şirketi GRAS’a 30 adet otobüs hibe etti. TİKA'nın katkılarıyla Saraybosna’ya ulaşan otobüslerin anahtarlarını GRAS Müdürü Avdo Vatriç’e Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay takdim etti.

Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metro Hattı 2025'te açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metro Hattı'nı 2025 yılında hizmete açacaklarını söyledi.

İnşaat sektöründe ihracat hamlesi! Bosna Hersek’e yalıtım köpüğü ithal edilecek!

İnşaat sektöründe hizmet veren bir Bosna Hersek firması, dünya ticaretinin buluşma noktası TurkishExporter’da bir ilan paylaştı. Söz konusu ilanda, Türkiye’den yalıtım köpüğü ithal edileceğini ifade etti.

Türkiye'de 1 milyon TL olan Fiat Egea, Bosna'da 460 bin TL! KDV ve ÖTV araç fiyatlarını katlıyor!

Otomobil fiyatları son günlerde sık sık gündem oluyor. Fiyatlarındaki yükselişlerin yanı sıra, yüksek vergi oranları aracın vergisiz fiyatını aşıyor. Türkiye'de 1 milyon TL olan sıfır araç, Bosna'da 460 bin TL'den satılıyor. 

Son dakika! Bosna Hersek'te 5,7 şiddetinde deprem

Son dakika haberine göre Bosna'da şiddetli bir deprem meydana geldi. Depremin ardından binalarda hasarlar meydana geldi. Depremin şiddetinin 5,7 olduğu açıklandı. Son dakika gelişmesinin ayrıntıları haberimizde...

Bosna Hersek ile Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşma imzalanacak! 

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Turkovic, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Turkovic, Bosna Hersek ve Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşmaların gündemlerinde yer aldığını dile getirdi.

Bosna Hersek'te dükkanlar Kovid-19 sebebiyle kepenk indiriyor!

Osmanlı döneminden kalma tarihi köprüsü ve çarşısı ile Bosna Hersek'in en önemli turizm şehirlerinden Mostar'daki birçok dükkan, Kovid-19 salgınıyla mücadelede alınan önlemler sebebiyle kepenk indiriyor.

Tika Gayrimenkul Emlak İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tika Gayrimenkul Emlak İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Recep Can ve Şeyda Gürkan ortaklığında kuruldu. 

Bosna Hersek'te Balkan Gençlik Okulu açıldı!

Bosna Hersek Saraybosna'da, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) desteğiyle gerçekleştirilen "Balkan Gençlik Okulu" projesi açıldı. 

TİKa, Bosna Hersek'teki Elçi İbrahim Paşa Medresesi'ni restore ediyor!

Bosna Hersek Travnik'te yer alan Elçi İbrahim Paşa Medresesi'nin orijinalindeki minareler, TİKA tarafından yürütülen restorasyon projesi ile 101 yıl sonra yeniden hayata geçirilecek...

Bosna Hersek'in yeni büyükelçilik binası açıldı!

Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçiliğinin Paris Caddesi'ndeki yeni binasının açılışı gerçekleştirildi.

MÜSİAD Bosna Hersek'te şube açtı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) Bosna Hersek Şubesi, başkent Saraybosna'da açıldı...

Konya Bosna Hersek Mahallesi emlak sektörünün gözdesi oldu!

Öğrencilerin yerleşkesi haline gelen Konya'nın Bosna Hersek Mahallesi yatırımcılarına kazandırıyor. Bölgede kira getirileri en üst seviyede seyrediyor.

Bosna-Hersek Ankara Büyükelçilik binası yenileniyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kardeş ülke Bosna-Hersek Ankara Büyükelçilik binasının tadilat çalışmalarını hayata geçiriyor.

iett tika bosna otobüs Haberi

iett tika bosna otobüs

Yeni alımlarla otobüs filosunu gençleştiren İETT, Türk işbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) katkısı ile kardeş ülke Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’ya 30 adet otobüs hibe etti.


GRAS Müdürü Avdo Vatriç yaptığı açıklamada Saraybosna Toplu Taşıma Şirketi’nin Saraybosnalıların ihtiyacına cevap veremediğini belirterek, ekonomik zorluklar yaşadıklarını bu nedenle yeni araç alamadıklarını, ellerinde bulunan otobüslerin yıprandığını ve sık sık arızalandığını ifade etti. 




İETT’nin yaptığı yardımın kendilerini çok memnun ettiğini dile getiren Vatriç, hibe edilen otobüslerin Saraybosna’nın toplu ulaşımının gelişmesine büyük katkı vereceğini kaydetti.


Otobüslerin Saraybosna’ya gönderilmeden önce İETT tarafından bakım, onarım ve istenilen renkte boyama işlemleri yapıldı. Tırlar üzerine yüklenerek Bosna’ya ulaştırılan otobüslerin Halkalı Gümrüğü’ndeki işlemlerini İETT yürütürken, teslimat ve Bosna gümrüğüne giriş işlemlerini TİKA...