19 / 04 / 2024

İflas davaları durdu mu

İflas davaları durdu mu

İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında yıl sonuna kadar esnaf ve sanatkârlar aleyhine mevcut borçları için icra takip işlemlerinin yapılmasının engellenmesi planlanıyor.

Son 10 yılda TOKİ'ye açılan davalar mecliste!

2015-2019 yılları arasında TOKİ tarafından yapılan ihalelere ve son 10 yılda TOKİ'ye açılan davalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Akar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tapu kadastro davalarından feragat edilmeli mi?

Gazeteci Bumin Doğrusöz,Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü davalarından acaba feragat edilmeli mi, edilmemeli mi sorusunun yanıtını madde madde açıkladı...

Orhangazi Kültür Merkezi'nin inşaatı durdu!

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan kültür merkezi inşaatı ödenek yetersizliğinden nedeniyle durdu. 

Kamulaştırmasız El Atma Davaları 1. Bölüm!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek, "Kamulaştırmasız El Atma Davaları " konusunu kaleme aldı. İşte Kamulaştırmasız El Atma Davaları...

Konut kredisi faiz oranlarındaki indirimler durdu mu?

Konut kredisi faiz oranlarında yaklaşık dört aydır devam eden indirimler son buldu. Bazı bankalarda ise kredi faiz oranları yeniden yükseldi. Konut kredisi faiz oranlarındaki düşüş neden durdu? Faiz indirimleri devam eder mi?

Alaçatı Havalimanı’nın inşaatı durdu mu?

Çeşme'deki Alaçatı Havalimanı inşaatı durdu. İYİ Partili Lütfü Türkkan konuyla ilgili olarak, “Çeşme’ye gerçek anlamda turist getirecek havalimanı bir tabela, bir konteynerden ibaret” dedi.

Babacan Central projesinde satışlar durdu! 

Babacan Holding bünyesindeki Babacan Yapı'nın 2017 yılında ön talep toplamaya başladığı Babacan Central projesinde satışlar durdu.

Etlik Şehir Hastanesi inşaatı durdu! 

Bu yıl tamamlanması planlanan Ankara'daki Etlik Şehir Hastanesi inşaatında çalışan işçilerin iddiaya göre ücretleri yatırılmıyor.İşçiler ücret alamadıkları için inşaat durdu. 

Mamak Devlet Hastanesi'nin inşaatı durdu mu?

Ankara'nın Mamak ilçesinde yüzde yetmişi tamamlanan 200 yatak kapasiteli Mamak Devlet Hastanesi inşaatının durduğu iddia edildi. Hastanenin ne zaman tamamlanacağı ise bilinmiyor.

Kağıthane nostaljik dekovil hattında inşaat durdu! 

Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Raylı Sistem Hattı projesini, 3 kilometrelik nostaljik hatta çeviren Kağıthane Belediyesi’nin başlattığı inşaat çalışması durdu.

Kamulaştırılma davalarına yönelik icra düzenlemesi!

Meclis'ten geçen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanarak yürürlüğe giren Torba Yasa'da kamulaştırma davalarına yönelik önemli bir düzenleme yapıldı.

Çanakkale Hilton Otel'in inşaatı durdu!

Hilton’un Çanakkale’de inşasına başladığı oteli Double Tree by Hilton'un inşaatı durdu. 

3 başlıkta kat irtifakı sahiplerinin borçları ve davalar!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi 'kat irtifakı sahiplerinin borçları ve davalar' konusunu kaleme aldı. İşte 3 başlıkta kat irtifakı sahiplerinin borçları ve davalar...

İflas davaları durdu mu Haberi

İflas davaları durdu mu

Tüm dünyayı derinden etkileyen yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgınıyla mücadele kapsamında İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi meclise sunuldu. 

Enaf ve sanatkârlara müjde

Komisyonda görüşmeleri devam eden kanun teklife göre COVİD-19 salgını nedeniyle 2020 yılı sonuna kadar esnaf ve sanatkârlar aleyhine mevcut borçları için icra takip işlemlerinin yapılmasının engellenmesi planlanıyor.

Yıl sonuna kadar durdurulacak

Görüşmeleri süren kanun teklifi eğer yasalaşırsa, yıl sonuna kadar esnaf ve sanatkârlar aleyhine mevcut borçları için icra takip işlemleri yapılamayacak. 

İCRA VE İFLAS KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ 

MADDE 1- 2004 Sayılı ve 9/6/1932 Tarihli İcra ve İflas Kanununa aşağıdaki geçici madde eklenmiştir. 
“GEÇİCİ MADDE 17- Bu Kanunun 60, 146, 148, 155, 156, 168 ve 171'inci maddeleri Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu'na bağlı odalara kayıtlı üyeler açısından,...