19 / 04 / 2024

İFM Merkez Bankasını kim inşa ediyor

İFM Merkez Bankasını kim inşa ediyor

İFM Merkez Bankası ihalesi iptal edildi ve 27 Temmuz'da yeniden yapılacak. 55 katlı olarak inşa edilecek Merkez Bankası binası işe başlandıktan 1.465 gün sonra bitirilecek.

Merkez Bankası'nın yeni başkanına dolardan ilk tepki! Dolar rekor tazeledi! 5 Şubat 2024 dolar/TL ne kadar?

Merkez Bankası'nın Başkanı Hafize Gaye Erkan hafta sonu görevinden istifa etmesinin ardından yerine Fatih Karahan atandı. Kritik kararın ardından dolar yeni haftada rekor tazeledi. Bugün dolar ne kadar? 5 Şubat 2024 dolar kuru kaç lira? 5 Şubat 2024 dolar kuru.

Çin Merkez Bankası'nın sosyal konut inşası için finansmanı artırması bekleniyor!

Goldman Sachs analistleri, Çin Merkez Bankası'nın Aralık ayında program aracılığıyla politika bankalarına 350 milyar CNY fon enjekte etmesinden sonra yayımladıkları araştırma notunda, Çin'in rehinli ek krediler yoluyla sosyal konut inşası için finansmanı artırabileceğini öngördü.

Küresel piyasalar Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararına kilitlendi!

Jeopolitik gelişmelere paralel olarak geçtiğimiz haftayı negatif tamamlayan küresel piyasalar, Avrupa Merkez Bankası’nın perşembe günü açıklanacak faiz kararını bekliyor.

Goldman, Merkez Bankası'nın yıl sonu yeni enflasyon beklentisini açıkladı!

Goldman Sachs, Merkez Bankası'nın 500 baz puanlık faiz artışınından sonra yağtığı değerlendirmede yıl sonu yeni enflasyon beklentisini açıkladı. 

Merkez Bankası'nın faiz artırımları bankacılık sektörünün ticari kredi iştahını kabarttı!

Merkez Bankası'nın son üç aydaki faiz artırımları ticari kredi faizlerinin yükselmesini sağladı. Kredilerin yükselmesi ise bankacılık sektörünün ticari kredi iştahını kabarttı. 

Merkez Bankası'nın rezerv satışı iddiaları Bakan Şimşek'in açıklamasıyla çürütüldü!

Merkez Bankası'nın rezerv satışı ile kurdaki yükselişi durdurmaya çalıştığı iddiasına Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bu iddia gerçeği yansıtmıyor" dedi.

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankasının faiz kararı ne olacak?

Merkez Bankası faiz kararının ne zaman açıklanacağı vatandaşların gündeminde yer alıyor. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu her ay belirlenen tarihlerde toplanıyor. Peki Merkez Bankasının faiz kararı ne olacak? İşte detaylar...

Merkez Bankası’nın KKM kararı dövize hücumu başlatır mı? Dolar ve eurosu olanlar mutlaka baksın!

Merkez Bankası’nın, Kur Korumalı Mevduat hesaplarını TL mevduata geçirme kararıyla birlikte, mevduat faizlerinin yükselmesi beklenirken, 3,4 trilyon liraya ulaşan KKM’den çözülecek paranın dövize yönelmesi yeni kur şokları riskine neden olacak.

KKM’de parası olanlar dikkat! Merkez Bankası’nın KKM kararı ne anlama geliyor?

Ekonomistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) TL mevduatları artıracak ve aynı zamanda Kur Korumalı Mevduat'ı (KKM) azaltacak düzenlemelerini yorumladı. Peki, TCMB’nin KKM kararı ne anlama geliyor? İşte detaylar...

Merkez Bankası’nın net rezervleri iki ayda 21,5 milyar dolar büyüdü!

Başkan değişiminin ardından yeniden rezerv biriktirmeye başlayan Merkez Bankası’nın “net” rezervinde 2 Haziran sonrasındaki on haftada toplam artış 21,5 milyar dolara ulaştı. Banka’nın brüt rezervi 116 milyar 319 milyon dolara ulaştı.

Küresel piyasalar Avrupa Merkez Bankası'nın kararını bekliyor! Borsa, altın dolar ve endeksler yükselişte mi?

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırmasından sonra sınırlı da olsa pozitif bir seyir kaydederken, bugün dikkatler Avrupa Merkez Bankası'nın para politikası kararlarına odaklandı.

Konut fiyatları ne olacak? Merkez Bankası'nın faiz kararı fiyatları nasıl etkileyecek? 

Ev alacak binlerce vatandaş, fiyatların düşmesini bekliyor. Peki Merkez Bankası'nın faiz kararı fiyatları nasıl etkileyecek? İşte ayrıntılar...

Asgari ücret 24 saatten az bir sürede 35 dolar eridi! Merkez Bankası'nın faiz kararı düşüşü yüzde 8'e yaklaştırdı! 

Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesinde 485 dolar seviyesinde denk olan asgari ücret, bu sabah 447 dolara kadar düşüş gösterdi. 24 saatten az bir zamanda asgari ücrette dolar bazındaki gerileme yüzde 8 seviyesine yaklaştı.

İFM Merkez Bankasını kim inşa ediyor Haberi

İFM Merkez Bankasını kim inşa ediyor

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) öncülüğünde Ümraniye'de inşa edilen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin (İFM) en önemli ayağı olan Merkez Bankası'nın ihalesi yeniden yapılacak. 


Yeni ihale 27 Temmuz'da

İFM Merkez Bankası ihalesi daha önce yapılmış ve teklif alınmıştı. İhalede YDA İnşaat 436 milyon 951 bin 681 68 TL, Makro İnşaat ise 100 milyon TL teklif vermişti. Ancak yapılan bu ihale iptal edildi ve 27 Temmuz'da yeniden ihaleye çıkılacak. 


55 katlı kule

İFM Merkez Bankası binası 55 katlı olarak inşa edilecek. Kulenin içerisinde ofis, ticaret alanı ve otel yer alacak.


TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan İFM projesiyle yılda yaklaşık 20 milyar Euro gelir elde edileceğini açıklamıştı. Turan İFM'yle ilgili olarak "İstanbul, finans merkezi olmak için Dubai, Pekin, ve Varşova gibi şehirlerle yarışıyor. Projede Merkez...