20 / 04 / 2024

İfraz dosyasında olması gerekenler neler

İfraz dosyasında olması gerekenler neler

İfraz ile tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmaz malın düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılmasına deniyor. Peki, İfraz dosyasında olması gerekenler neler?

Danıştay 13. Dairesi, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ihalesini iptal etti!

Danıştay 13. Dairesi tarafından Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi inşaatının Cumhurbaşkanlığı’nın icraat programında olmasının ‘ihalede ivedilik’ şartını yerine getirmediğini ifade etti. Alınan bir son dakika kararıyla Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ihalesi iptal edildi.

Büyükçekmece'deki ölüm villalarında şok eden gerçek! 36 villa fazladan yapılmış!

Büyükçekmece’deki ölüm villaları dosyasında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Söz konusu ölüm villalarında 36 villanın fazladan yapıldığının bilgisine ulaşıldı. 

İstanbul'da en ucuz 2+1 yeni evi almak için hane geliri en az ne kadar olmalı? Araştırma sonucu dudak uçuklattı!

TSKB Gayrimenkul Değerleme, bir hanenin yeni bir ev alması için aylık gelirinin ne kadar olması gerektiği üzerine bir araştırma yaptı. Buna göre, ilan sitelerindeki en ucuz 2+1 yeni evi satın almak için, İstanbul’da aile geliri en az 88 bin TL-373 bin TL arasında olması gerektiği sonucu ortaya çıktı

Flaş iddia! Trafik cezalarında devrim gibi bir dönem! Sistem baştan sona değişiyor!

Hükümet vergi sisteminde modernleşmeyi masaya yatırırken, başta trafik olmak üzere, para cezalarının gelirle bağlantılı olmasını gündeme aldı. Bir diğer değişiklik de trafik cezalarında olması öngörülüyor. Bu kapsamda, sistemin baştan sona değişeceği iddia ediliyor.

Kiralık evlerde iş çığırında çıktı! 20 bin lira gelir bile yetersiz

Fahiş kira artışları milyonlarca kişinin ortak sorunu oldu. İstanbul’da merkezi ilçelerde 2+1 ev kiralamak için hane gelirinin en az 30-60 bin lira bandında olması gerekiyor. Şehrin gelişim çeperlerinde dahi en düşük gelir beklentisi 20-25 bin lira seviyesinde. İşte tüm detaylar...

Dolar korkusu bakın ne yaptırdı! 1 doların geleceği seviyeyi duyanlar oraya akın etti

Seçim evveli Kapalıçarşı'da döviz hareketliliği meydana geldi ve ekonomistler dolarla alakalı öngörülerini paylaşıyor. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, son yaptığı paylaşımda doların gerçek enflasyon baz alındığında 35-40 TL bandında olması gerektiğine vurgu yaptı. Detaylar haberimizde.

Nihayet beklenen gün yaklaştı! İşte doğalgaz faturalarında indirimin olacağı tarih

Doğalgaz indirimi için heyecanlı bekleyiş başladı! 20 Nisan 2023 tarihi sonrası doğalgaz faturalarında olması kuvvetle muhtemel indirim haberleri vatandaşı mutlu etti. İşte konu ile ilgili detaylar.

Kirasını düzgün ödeyen kiracı nasıl çıkarılır? Kiracıya ihtarname çekildikten sonraki süreç nasıl işler?

Kiracılar ve aynı şekilde ev sahipleri kendi haklarının farkında olması gerekir. Özellikle kiracı çıkartma durumu merakla araştırılmaktadır. İşte detaylar!

Sunny Flora Çelik Kettle fiyatı ne kadar, en uygun nereden alınır? 22 Mart 2023 fiyat listesi...

Sunny Flora Paslanmaz Çelik Kettle, çay, kahve ya da yemek yaparken ihtiyacınız olan sıcak suyun her an elinizin altında olmasını sağlar. Peki, Sunny Flora Çelik Kettle kaç litre? Sunny Flora Çelik Kettle kaç TL? İşte detaylar...

Kahramanmaraş depreminden sonra sayı 11.1 milyona ulaştı!  

Türkiye'nin deprem kuşağında olması ve son yaşadığımız Kahramanmaraş depreminden sonra, Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK)'ın önemi bir kere daha anlaşıldı.  Türkiye'yi hüzne boğan 2 depremin ardından DASK yaptıranlara bakıldığında poliçe sayısı 11.1 milyon adete ulaştı.

Oturduğumuz ev sağlam mı? Depreme karşı dayanıklı mı? Yıkılma riski var mı? İşte bu soruların yanıtları...

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve toplam 10 ili etkileyen deprem felaketleri bölgede büyük hasarlara ve can kayıplarına yol açtı. Ülkemizin deprem kuşağında olması sebebiyle şimdi herkes aynı soruları soruyor: “Oturduğum ev sağlam mı? Ne kadar güvenilir? Yıkılma riski var mı?”

Kırmızı et için müthiş iddia! Fiyatların yükselmesi için depolarda bekletiyorlar!

Son günlerde sıkça yapılan zamlarla adından epeyce söz ettiren kırmızı etteki fiyat artışlarının sadece maliyetlerin artmasından değil, fırsatçıların iş başında olmasından kaynaklandığı iddia edildi.

Sıfır Citroen C3'ün fiyatı 500 bin liranın altında! Elinizi çabuk tutun! İşte 17 Aralık 2022 fiyat listesi...

Citroen C3'in aralık ayı fiyatları açıklandı. Sıfır otomobillerin fiyatlarının günde güne artarken Citroen C3'ün 500 bin liranın altında olması dikkat çekti. Peki Citroen C3 ne kadar?

İfraz dosyasında olması gerekenler neler Haberi

İfraz dosyasında olması gerekenler neler

İfraz kelime manası olarak Ayırma anlamına geliyor.  (ifraz) tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmaz malın düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilmesi işlemi olarak ifade ediliyor. 


İfraz işlemini yaptırmak için Harita Mühendislik firamasıyla anlaşma sağlamanız gerekiyor. Anlaşmayı sağladıktan sonra noterden tüm malikler Harita Mühendisi adına ifraz işlemlerini yapabilir diye vekalet çıkarmanız önem teşkil ediyor. 


İfraz işlemi yapılırken, imar planlarına uygun şekilde parselasyon haritaları hazırlanıyor ve imar kanunun 15 maddesine göre kamuya terk edilen alanlar bu haritalarda belirleniyor. 


İfraz işlemi öncelikle taşınmazın değerini arttırmak için yapılıyor.  Daha çabuk satılmasını sağlamak için yapılabiliyor.  Hazırlanan imar planının kolay uygulanmasını temin için yapılması gerekli oluyor. 


İmar kanunun 16. maddesi “ Belediye ve mücavir alan hudutları içindeki taşınmazların resen veya müracaat...