25 / 04 / 2024

İfrazen taksim nedir

İfrazen taksim nedir

İfrazen taksim nedir? İfrazen taksim hangi durumlarda gerçekleştirilir? İfrazen taksim işleminin mali yönü nedir? İfrazen taksim hakkında merak ettiğiniz herşey haberimizin devamında detaylı olarak yer alıyor..

Aynen taksim nedir? İşte detaylar!

Aynen taksim kavramını duyan pek çok kişi vardır. Ancak tam olarak ne anlama geldiği bilinmemektedir. İşte aynen taksime dair araştırılanlar!

Rızai taksim nedir?

Hisseli tapu sahiplerinin taşınmazlarının mülkiyet hakkı için yaptıkları işlemler arasında rızai taksim yer alıyor. Peki, rızai taksim nedir? Müşterek mülkiyete konu gayrimenkullerin rızaen taksiminin vergi mevzuatı karşısındaki durumu nedir?

Rızai taksim sözleşmesi nedir?

Hisseli tapu belgesinde gayrimenkulün hangi bölgesinin kime ait olduğu belirtilmiyor. Hissedarlar buna kendileri karar verebiliyor. Peki, rızai taksim sözleşmesi nedir?

Miras taksim sözleşmesi nedir?

Ölüm halinde yasal mirasçılara kalan malların bu mirasçılar arasında paylaştırılması işlemine miras taksimi deniyor. Miras taksimi işlemi tapuda veya noterde yapılabiliyor. Peki, miras taksim sözleşmesi nedir?

İfrazen taksim nedir?

İfrazen taksim nedir? İfrazen taksim hangi durumlarda gerçekleştirilir? İfrazen taksim işleminin mali yönü nedir? İfrazen taksim hakkında merak ettiğiniz herşey haberimizin devamında detaylı olarak yer alıyor..

Taksim tapu harcı!

Taksim tapu harcı bedeli nedir? Taksim işlemi için gerekli belgeler nelerdir? Ortaklığın giderilmesinde taksim konusu hakkında merak ettikleriniz için haberimizin devamını inceleyebilir ve detaylı bilgi edinebilirsiniz..

Taksim nedir?

Taksim nedir? Medeni Kanun'un Mülkiyet kısmında da yer taksim yani paylaşma konusu hakkında bilgi almak ve taksim nedir sorusunun cevabını öğrenmek istiyorsanız haberimizin devamını inceleyebilirsiniz..

Taksim projesi nedir?

Son günlerde gündemden düşmeyen Taksim projesi nedir? Projenin detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Mimarlar Taksim yayalaştırma projesine karşı!

Taksim’de yayalaştırma projesi için ilk kazma bu ay vurulacak...

Martı İstanbul Hotel bugün Taksim'de açılacak!

Martı Otel İşletmeleri, İstanbul Taksim'de bulunan Martı İstanbul Hotel'in bugün açılışını yapacak

Taksim Yayalaştırma projesi Harbiye ve Tarlabaşı'ndan başlayacak!

Taksim Meydanı’nı yayalara açacak projenin birinci etap ihalesi yapıldı. Buna göre projede ilk kazma Harbiye ve Tarlabaşı’nda vurulacak

Taksim Meydanı projesinin ilk etap ihalesine 11 firma katılacak!

Taksim'de yapılacak altgeçit için teklif verecek 11 firma belli oldu. Mimarlar "Altgeçit meydanın can damarını kesecek" diyor

Taksim Çiçek Pasajı'nda yangın çıktı!

İstanbul Taksim'de İstiklal Caddesi üzerinde bulunan tarihi Çiçek Pasajı'nın üst katında çıkan yangın büyümeden söndürüldü

İfrazen taksim nedir Haberi

İfrazen taksim nedir

İfrazen taksim nedir?


Taksim, tapuda müşterek veya iştirak halinde kayıtlı taşınmaz mallardaki ortaklığın sona erdirilmesi amacıyla yapılan  paylaşılma işlemidir (MK.698, 703). Peki ifrazen taksim nedir?


Taşınmaz sayısı paydaş sayısına denk gelmiyor veya hissedarlar arasında anlaşma sağlanamıyorsa bir taşınmaz mal parçalara ayrılarak (ifraz edilerek) taksim edilebiliyor. Buna ifrazen taksim denir. Bir hukuk terimi olarak ifraz esasında, ayırma anlamına geliyor. Bu durumda ifrazen taksim de ayırarak paylaşma, paylaştırma anlamına geliyor.


İfrazen taksim işlemlerinde taşınmaz malların bulunduğu yere göre taşınmaz malların ayrılması nedeniyle, belediye encümeni  veya il idare kurulunun olumlu kararı ve Kadastro Müdürlüğünce düzenlenmiş değişiklik beyannamesiyle birlikte yine tüm maliklerin veya yetkili vekillerinin katılımıyla ve tapu sicil müdürlüğünce resmi senet düzenlenmek suretiyle karşılanması gerekiyor.


İfrazen taksim işleminin mali yönü;


Müşterek mülkiyete konu olan taşınmaz malların ifrazen...