26 / 04 / 2024

İGİADlı işadamları

İGİADlı işadamları

Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği önderliğinde Sudan Cumhuriyetine gezi düzenleyen işadamları yatırım yapma kararı aldı.Yatırımın ağırlıklı olarak tekstil, mobilya ve tarım sektörlerinde olacağı açıklandı.

Türk iş adamları 24 ülkede 56 otel işletiyor!

Türkiye’de son 15 yılın en gözde yatırım alanı turizm oldu. Türk iş adamları 24 ülkede 56 otel işletiyor.

Suriyeli işadamlarından Şanlıurfa'ya 40 milyon dolarlık yatırım!

Suriyeli işadamları, Şanlıurfa´da yatırım atağına geçti. Bölgede 40 milyon dolara 'Silver Nano Particles' teknolojisiyle organik gübre üretim tesisi kuruldu.

Eyüp Akbal: Tüm iş adamlarını yatırıma davet ediyorum!

Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, referandum sonrası görüşlerini paylaştı. Akbal, "Tüm iş adamlarını yatırıma davet ediyorum" dedi.

Suudi işadamlarından Türkiye'ye konut yatırımı!

Suudi işadamlarının gözü Türkiye'de. Rimall Invest Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tataroğlu, ülkemize yaptıkları yatırımları ve yapacakları projeleri anlattı.

Iraklı işadamlarından, Türklere 200 milyon dolarlık proje teklifi!

Başbakan Yıldırım’ın Irak ziyareti, iş dünyasında etkisini gösterdi. Iraklı işadamları ziyaretin ardından Türkiye’ye gelerek Bağdat’ta yapılacak 200 milyon dolarlık inşaat projesini Türkler’e teklif etti.

İzmir İş Sağlığı Güvenliği Zirvesi ve Fuarı 20-22 Ekim'de!

İzmir Sanayici ve İş Adamları Derneğince (İZSİAD) bu yıl üçüncüsü düzenlenecek İzmir İş Sağlığı Güvenliği Zirvesi ve Fuarı, 20-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Karadenizli işadamları ABD'de kasaba kuracak!

Karadenizli işadamları ABD’de bir Karadeniz kasabası kurmaya hazırlanıyor. Karadenizli İşadamları Derneği Başkanı Murat Camadan, “ABD’nin Starbucks’ı getirdiği gibi biz de Akçaabat köftesini oraya götüreceğiz” dedi.

65. Hükümet, Ankaralı iş adamlarına umut verdi!

Uzun yıllar Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak görev yapan Binali Yıldırım’ın Başbakanlığında kurulan 65’inci hükümet, Ankaralı iş adamlarına gelecek için umut verdi.

Türk iş adamları yatırım için ABD ve Çin'i tercih ediyor!

Türk iş adamlarının yurt dışı yatırımlarında en fazla dikkate aldığı unsur, Türkiye'nin muhatap ülkeyle ilişkisi oluyor. Yurtdışı Yatırım Endeksi'ne göre, en cazip ülkeler ise ABD ve Çin.

Güneydoğu’nun yeniden inşasını işadamları mı yapacak?

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Toledo gibi olacak” dediği, başta Sur ilçesi olmak üzere Güneydoğu’da terör nedeniyle yerle bir olan şehirlerin yeniden inşa işini, işadamlarına vermenin altyapısı hazırlandı.

İranlı işadamları Şam'da lüks gayrimenkuller alıyor!

Haber kaynaklarına göre hükümetle sıkı ilişki içinde olan varlıklı ve muhafazakar İranlı işadamları, Şam’ın zengin semtlerinde pahalı ve lüks mülkler satın alıyor.

Vodafone Arena'nın inşaatında iş güvenliği sağlanıyor mu?

Vodafone Arena'da iki yıl önce Ali Babuca adlı işçinin asansör boşluğuna düşerek yaralanmasına ilişkin kazadan bir gün önce de iş güvenlik defterine "Karanlık alanların aydınlatılmalı" yazılmış.

Kadir Topbaş'tan Singapurlu iş adamlarına yatırım çağrısı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Pakistan, Singapur ve Malezya'yı ziyaret etti. Topbaş görüşmelerde Singapurlu iş adamları ve sanayicileri Türkiye'ye yatırım yapmaya davet etti.

İGİADlı işadamları Haberi

İGİADlı işadamları

Üyesi olan firmaların dünya pazarına açılmasını sağlamak amacıyla geniş katılımlı organizasyonlar gerçekleştiren İGİAD, Sudan’a giderek burada iş görüşmelerinde bulundu. İGİAD’lı iş adamlarının katıldığı iş gezisinde grup, bakanlar düzeyinde karşılandı. Türkiye ile Sudan arasında karşılıklı olarak imzalanan Tarım anlaşması gereği oluşan teşviklere binaen özel davetler gerçekleştirildi.


22- 26 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen İş gezisinde; T.C. Hartum Büyükelçiliği, T.C. Ticaret Müşavirliği, TİKA Hartum Şubesi, Türk Sudan İş Adamları Derneği, Sudan İşadamları ve İşverenler Federasyonu, Yatırım Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, muhtelif STK lar, Türk ve Sudan menşeili işletmeler ziyaret edildi. İkili şirket görüşmeleri ile bir araya gelen iş adamaları çeşitli yatırım görüşmeleri yaptı. 


İGİAD yapılan toplantılar ve seminerler ile kuruluş amacı olan iş ahlakı konusunda bilgi ve tecrübelerini Türkiyeli ve Sudanlı iş adamları ile...