26 / 04 / 2024

ihtiyaç kredisinde yeni düzenleme

ihtiyaç kredisinde yeni düzenleme

İhtiyaç kredilerinin sınırlandırılması için harekete geçildi. Vatandaşların aylık gelirine göre çekilecek kredi miktarına limit getirilmesi gündemde. Vadelerin ise 36 ay olarak kalması planlanıyor.

Banka banka ihtiyaç kredilerinde yeni taksit oranları açıklandı!

Tüketici ve ticari kredilerde büyüme ocak ayının sonunda durağanlık yaşamaya devam ediyor. Merkez Bankası verilerine göre, tüketici kredi faiz oranlarında gevşeme yaşanırken, ticari kredilerde ise yükseliş devam ediyor.

İhtiyaç kredisinde faizler 7'yi geçti! 10 bin TL alan, 30 bin TL ödeyecek!

Mevduatın krediye dönüşümü zayıf seyrederken, bireysel kredilerdeki faiz artışı da devam ediyor. İhtiyaç kredisinde faizler 7'yi geçerken 10 bin TL alan, 30 bin TL ödüyor...

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı: AVM sektörü yeni yatırımlara ihtiyaç duyuyor!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD)   Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı, AVM sektöründe yeni yatırımlara ihtiyaç olduğunu söyledi.

İhtiyaç kredisinde vade sınırı ne kadar?

İhtiyaç kredisi almak isteyen milyonlarca kişi ihtiyaç kredisinde vade sınırının ne kadar olduğunu merak ediyor. Peki, ihtiyaç kredisinde vade sınırı ne kadar? İşte detaylar...

Denizbank'tan yeni müşterilere özel ihtiyaç kredisi: Hangi faiz oranıyla ve nasıl başvurulur?

Denizbank, yeni müşterilerini memnun etmek ve finansal ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmak için çekici bir kampanya sunuyor. Bu kampanya kapsamında, yeni müşterilere cazip fırsatlar sunuluyor. Peki Denizbank hangi faiz oranıyla ihtiyaç kredisi sunuyor, detaylar neler?

Vatandaşın bankadan kredi çekmesi artık hayal oldu!

Seçimlerin ardından geçen yaklaşık iki ayda faizler ihtiyaç kredisinde 6,5, taşıt kredisinde 10,5, konut kredisinde 14,7 ve ticari kredide 9,10 puan birden yükseldi.

İhtiyaç kredisinde faiz artışı durmuyor! Faizler son 5 yılın zirvesinde! İhtiyaç kredisi faizi yüzde 40’a dayandı!

Faiz oranlarındaki yükselişe rağmen tüketici kredilerine olan talep devam ediyor. İhtiyaç kredisi faizlerinin ise yüzde 39’lu seviyeleri aşarak son 5 yılın zirvesine çıktığı görülüyor.

Bankaların faiz oranları sil baştan değişti! İşte banka banka en güncel faiz oranları!

İnsanların anlık nakit ihtiyaçları için banklar belirli faiz oranları ile beraber ihtiyaca yönelik kredi fırsatları sunuyor. Her bankada farklılık gösteren oranlar sil baştan değişti. Konut kredisinde yüzde 1.20, 2.15, 3,75 gibi oranlar varken, ihtiyaç kredisinde 1,89 seviyesinden başlıyor.

İhtiyaç kredisi borçları 852 milyar lirayı aştı!

Merkez Bankası verilerine göre, ihtiyaç kredisinde ortalama yıllık faiz 5 Mayıs haftasında yüzde 34.30'a kadar çıkarak son 9 ayın zirvesini gördü.

Devlet, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yeni destekler sunuyor: 7200 TL yardım başvuruları başladı!

Devlet, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik destek ödemelerine devam ediyor ve yeni bir müjdeli haber daha verdi. Bu haberle birlikte, maddi sıkıntı yaşayan ailelerin yüzü bir kez daha gülecek. Ayrıntılar ise şöyle…

Ev alacaklar dikkat! İşte yeni kredilerle ay ay konut taksitleri!

Konut kredisinde limitler arttı fakat fiyatlar bütçeleri de  oldukça zorluyor. 5 milyon TL değerinde yeni bir konut alanların en düşük faizle dahi aylık taksitleri 74 bin TL'ye geliyor. İşte yeni kredilerle ay ay konut taksitleri...

Elektrik faturasını artık dert etmeyin! Yeni bir destek daha yolda!

Elektrik faturası artık sorun olmasın. Devlet ihtiyaç sahipleri için yeni çalışmalar yürütüyor. Onlardan biri de elektrik faturası için olacak. İşte detaylar!

E-ticarette şok gelişmeler! Yeni kanun ile sektörde neler değişecek? İşte, yeni E-Ticaret Kanunu!

Pandemi döneminde artan dijitalleşme ile birlikte artık hemen hemen bütün ihtiyaçlarımızı e-ticaret kanallarından karşılar olduk. E-ticaret hacmindeki artış şirketlere yeni bir pazarlama ve dağıtım kanalı açarken, şimdi gündemde yeni E-Ticaret Kanunu var.

ihtiyaç kredisinde yeni düzenleme Haberi

ihtiyaç kredisinde yeni düzenleme

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın bireysel kredilerin kısıtlanmasına ilişkin açıklamalarının detayları netleşmeye başladı. Son dönemde gittikçe artan bireysel krediler için Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Türkiye Bankalar Birliği ve Katılım Bankaları Birliği çalışma yapıyor.

 A haber'de yer alan habere göre; önümüzdeki hafta sonuna kadar çalışmalar sonlanacak. Kredi kartlarında olduğu gibi bireysel kredilerin gelire göre sınırlandırılması formülü gündemde.

KARTTA 4 KAT SINIRI VAR

 

Bankalar kredi kartı kullanıcıları için limitler belirler. İlk kez kredi kartı sahibi olacaklar için ilk yıl limiti aylık belgeli gelirlerinin 2 katıdır. Sonraki yıllarda ve öncesinde kredi kartı sahibi kişiler aylık net belgelenmiş gelirlerinin en fazla 4 katına kadar sahip olabilirler.

Tüketici kredilerinde durum böyle değil... Ekonomi yönetimi tüketici kredilerinde de benzer bir formül uygulamayı planlıyor. Buna göre ihtiyaç...