26 / 04 / 2024

İhü külliye

İhü külliye

İbn Haldun Üniversitesi'ni teknolojik imkanlarla donatılan modern fakülte binaları ve derslikleri, kongre ve konferans salonları, yurtları, kütüphanesi, yeşil alanları ve sosyal donatılarıyla "kampüs üniversitesi" hüviyetine kavuşturan külliye yarın günü hizmete açılacak. 

Bodrum Belediyesi'nden Gökova'daki külliye inşaatı açıklaması: Yetki bizde değil!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Bodrum Gökova Koyu manzaralı arazide, 100 milyon TL mal olacak külliye inşaatına hukuki süreç bitmeden başladı. Bodrum Belediyesi ise MUÇEP’in mühürleme talebini, yetkinin kendilerinde olmadığın söyleyerek yanıtladı.

İHÜ'yü 'Kampüs Üniversite' kimliğine kavuşturan külliye inşaatı bitti! Yarın açılıyor!

İbn Haldun Üniversitesi'ni teknolojik imkanlarla donatılan modern fakülte binaları ve derslikleri, kongre ve konferans salonları, yurtları, kütüphanesi, yeşil alanları ve sosyal donatılarıyla "kampüs üniversitesi" hüviyetine kavuşturan külliye yarın günü hizmete açılacak. 

Şanlıurfa Eyüpnebi’deki cami ve külliye inşaatı tamamlanıyor!

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği ve Viranşehir Belediyesi işbirliğinde Eyüpnebi’de temeli atılan cami ve külliye inşaatı hız kesmeden devam ediyor.

Balkan Üniversitesi'ne külliye inşa ediliyor!

TBMM AK Parti İstanbul milletvekili ve Uluslararası Balkan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüseyin Bürge, ''Bu inşaat işadamlarının sahiplenmesiyle oluşan bir hadisedir. 60 bin metrekare kapalı alanı olan bir külliye olmasını hedeflediğimiz bir yer.''dedi.

Rusya Türk Akımı projesi için yeni hükümeti bekliyor!

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Rusya'dan doğalgaz taşıyacak "Türk Akımı" boru hattı projesini imzalamak için, Türkiye'de yeni hükümetin kurulmasını beklediklerini söyledi.

Çorlu Hükümet Konağı inşaatı 14 Nisan 2017'de bitecek!

Tekirdağ Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (Tekirdağ YİKOB) kontrolünde 2015 yılının Şubat ayında yer teslimi yapılan Çorlu Hükümet Konağı'nın inşaatı 14 Nisan 2017 günü bitecek.

Adıyaman Valiliği Hükümet Konağı’na onarım yapılıyor!

Adıyaman Valiliği Hükümet Konağı’na bakım ve onarım yapılıyor.Valilik yetkilileri, yeni binaya taşınana kadar mevcut binanın bakım ve onarımın yapılarak hizmet vermeye devam edileceği belirtildi.

Emine Günay: Yerli ve yabancı yatırımcı hükümeti bekliyor!

Başbakan Davutoğlu'nun Ekonomi Başdanışmanı Prof. Dr. Emine Nur Günay, ekonominin siyasi anlamda belirsizlik dönemlerini sevmediğini, yerli ve yabancı yatırımcının yeni hükümeti beklediğini söyledi.

Biga hükümet konağı hizmete girdi!

Biga’da geçen yıl yapımına başlanılan hükümet konağı tamamlanıp, hizmete girdi. Kaymakam Fatih Genel, "Yapıda, nüfus, yazı işleri, milli eğitim müdürlükleri ile Köylere Hizmet Götürme Birliği hizmet verecek" dedi.

2863 sayılı kanun ceza hükümleri!

2863 sayılı kanun, korunması gerekli taşınır ve taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları ile ilgili tanımları belirlemek, yapılacak işlem ve faaliyetleri düzenliyor. Peki, 2863 sayılı kanun ceza hükümleri nelerdir?

Kastamonu hükümet konağı restorasyonu ne zaman bitecek?

Kastamonu’da hükümet konağının restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Vali Şehmus Günaydın, “Valilik binamızı tarihi özelliğine uygun olarak yapıyoruz. Çalışmalar başladı ve kısa sürede tamamlamayı planlıyoruz" dedi.

Gayrimenkuldeki belirsizlikler hükümet kurulmadan giderilemez!

SVR Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Çubukçu, seçim döneminin sektörü ciddi ölçüde etkilediğini, taşların yerine oturması için hükümetin bir an önce kurularak ekonomiye yön verilmesi gerektiğini belirtiyor.

Kastamonu Hükümet Konağı’nın restorasyonu sürüyor!

Kastamonu’da hükümet konağının restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Vali Şehmus Günaydın, "Tarihi kimliği ve dokusuna uygun binayı Kastamonu’ya kazandıracağız." dedi.

İhü külliye Haberi

İhü külliye

Mimar Sinan'ın en önemli eserlerinden olan Üsküdar Atik Valide Sultan Külliyesi yerinde incelenerek projelendirilen ve temeli 22 Ekim 2018'de atılan İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi'nin yarın gerçekleştirilecek 1. faz açılışına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı belirtildi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; öğrencilerin ve akademik kadronun ders ve ders dışı tüm ihtiyaçlarını karşılayan külliye ile İHÜ, yeni teknolojik imkanlarla donatılan modern fakülte binaları ve derslikleri, kongre ve konferans salonları, yurtları, kütüphanesi, yeşil alanları, spor alanları, etkinlik ve dinlenme alanları, bisiklet yolları ve parkları gibi sosyal donatılarıyla "kampüs üniversitesi" kimliğine kavuşacak. 

Eğitim-öğretime dair fiziki imkanlar ve sosyal donatılar

Külliyenin 1. fazında inşası tamamlanan mevcut binalarda 12, 20, 30 ve 54 kişilik olmak üzere farklı büyüklüklerde 101 sınıf, 4 bilgisayar laboratuvarı ve 1 psikoloji...