28 / 03 / 2024

iki yakayı birleştiren yeni metro hattı

iki yakayı birleştiren yeni metro hattı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Bakırköy İncirli’den Kadıköy Söğütlüçeşme’ye kadar uzayacak 28 kilometrelik yeni metro hattı için çalışmalara başladı.İstanbul Boğaz Köprüsü’nün kuzeyine bir köprü daha yapılması öngörülüyor...

Binalarda birleştirilen dairelerden 2 adet aidat mı alınır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda birleştiren dairelerden nasıl aidat alınacağını kaleme aldı.

Rusya ile Çin'i birleştiren ilk otoyol köprüsünün inşası tamamlandı!

Rusya ile Çin'i Amur Nehri üzerinden birleştiren ilk otoyol köprüsünün inşaatı tamamlandı. 300 milyon dolara mal olan köprü projesinin Nisan 2020'de hizmete girmesi planlanıyor.

Decoyap Bodrum 22-25 Ocak 2020’de!

İnşaat sektörü turizmin göz bebeği Bodrum’da bir araya gelecek. Ege’nin iki yakasını birleştiren ‘Bodrum Dekorasyon Tadilat ve İnşaat Malzemeleri Fuarı Decoyap Bodrum’ 22-25 Ocak 2020’ tarihleri arasında yapılacak.

İzmir Narlıdere Metrosu’nda iki istasyon birleşti!

Çalışmalarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımına devam ettiği Fahrettin Altay ile Narlıdere arasındaki 7,2 kilometrelik metro hattında ilk iki istasyon birbirine bağlandı.

Arsuz-Samandağ Karayolu Projesi’nde sona yaklaşıldı!

Hatay'da deniz kıyısından iki turistik ilçeyi bağlayacak Arsuz-Samandağ kara yolu projesinin inşaatı tamamlanmak üzere. Hatay Valisi Rahmi Doğan, "Bu yol sadece iki ilçeyi birleştiren bir yol değil. Samandağ gibi Türkiye'nin en güzel yerlerinden birini turizme açmış olacağız inşallah" dedi…

Bina yapmak için iki arsa birleştirilebilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Müteahhit bizim arsaya bina yapacaktı. İki arsayı birleştirdi, sonra da ortadan kayboldu. Şimdi ortada birleşmiş iki arsa ve birkaç ortak var. Ne yapabiliriz?'' sorusunu yanıtladı. 

Samsun İlkadım'da katlı otopark ve AVM projesine iptal!

Samsun'da İlkadım Belediye Başkanı Demirtaş'ın katlı otopark ve alışveriş merkezi yapmayı planladığı iki parseli birleştiren imar planı kararı iptal edildi.

Çağan Irmak Galata’dan iki daire aldı!

Çektiği filmleri ve müzikleriyle adından sıkça söz ettiren Çağan Irmak, Galata’dan iki daire satın aldı. Irmak, iki dairesini birleştirip home ofis olarak kullanmak istiyor.

Kuzey Marmara Otoyolu 61 bölgeye değer kattı!

Türkiye'de ve dünyada ulaşım projelerinin gittiği her yer değer kazanıyor. İstanbul Boğaz'nın iki yakasını üçüncü kez birleştiren Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bağlantı yollarını kapsayan Kuzey Marmara Otoyolu da daha tamamlanmadan çevresindeki 61 bölgeye değer katmış durumda.

Adıyaman'daki bin 800 yıllık köprü yeniden inşa ediliyor!

Adıyaman'da 200 yıl önce dinamit koyularak yıkılan tarihi köprü yeniden inşa ediliyor. Türkiye’nin en önemli tarihi eserlerinden biri olan köprü iki yakayı birleştiriyor.

Beyazıt Öztürk Bebek'ten villa aldı!

Ayazağaza'da orman içindeki bir siteden 2.5 milyon liraya aldığı iki daireyi birleştiren Beyazıt Öztürk, aradığı huzuru yeni yuvasında da bulamadı ve eski semti Bebek'e geri döndü.

Üsküdar Meydanı yeni yüzüyle görücüye çıkacak!

İstanbul'da iki yakayı birleştiren Marmaray’ın inşasıyla yıllardır meydan olma özelliğini kaybeden Üsküdar Meydanı, yeniden tasarlanıyor.

İki köprünün geliri Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü karşılamıyor mu?

İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakalarını birleştiren 2 köprünün yıllık geliri Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü inşa eden firmaya yapılan ödemeyi karşılamaya yetmiyor.

iki yakayı birleştiren yeni metro hattı Haberi

iki yakayı birleştiren yeni metro hattı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Bakırköy İncirli’den Kadıköy Söğütlüçeşme’ye kadar uzayacak 28 kilometrelik yeni metro hattı için çalışmalara başladı. Metrobüs hattı güzergâhında yapılması planlanan metro için, yeni bir tüp tünel veya İstanbul Boğaz Köprüsü’nün kuzeyine bir köprü daha yapılması öngörülüyor.



İstanbul Büyükşehir Belediye, kentin trafik sorununa çözüm için ürettiği raylı sistemlere yeni bir proje ekliyor. İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın seçim döneminde dile getirdiği metrobüs hattının metroya dönüştürülmesi için çalışmalar başladı. İBB, metrobüs hattına paralel metro hattı için 20 Ağustos’ta danışmanlık ihalesine çıkacak. İncirli-Söğütlüçeşme metrosu için fizibilite çalışmasının ardından İstanbul Boğazı’nın nasıl geçileceği, istasyonların nereye konulacağı belli olacak. Yeni metro hattı Kadıköy, Üsküdar, Beşiktaş, Kağıthane, Beyoğlu, Eyüp, Zeytinburnu, Güngören ve Bahçelievler’den geçerek İncirli’ye gelecek. İstanbul trafiğinin en yoğun olduğu bölgede kurulacak olan...