26 / 04 / 2024

ikinci abdülhamit ve kanal istanbul

ikinci abdülhamit ve kanal istanbul

Tarihçi-Yazar Mustafa Armağan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ ın açıkladığı İstanbul’un batı yakasına yapılacak olan Kanal İstanbul Projesi’ ni hayata geçirmek isteyen Sultan 2. Abdülhamit’i anlatacak.

İkinci torba yasa ve 100 bin taşerona kadroda flaş gelişme! Torba yasada son durum peş peşe açıklandı!

TBMM, insanların gelirlerini artırmak ve emeklilik süreçlerini kolaylaştırmak için önemli düzenlemeleri ele almak üzere harekete geçiyor. Söz konusu düzenlemelerin merkezinde emeklilerin aylıklarında iyileştirmeler ve taşeron işçilere kadro verilmesi gibi konular yer alıyor. İşte detaylar...

Diplomasi faaliyetleri küresel piyasalarda umut oldu! Yatırımcılar az da olsa sakinleşti!

İsrail, kuzey sınırında Hizbullah ile çatışmaya başlarken, ABD Dışişleri Bakanı Blinken bir kez daha ülkeye gidiyor. ABD, Katar ve Çin ile temasa geçerken, diplomatik adımlardaki hareketlilik geçen hafta güvenli limanlara yönelen yatırımcıları sakinleştirdi. 

İkinci el araç ve gayrimenkul alım-satımında yeni dönem! Yönetmelik değişti, bakın yeni düzenlemeler neler getiriyor?

Gayrimenkul ve ikinci el araç ticaretinde yeni dönem başlıyor. Uzmanlar yeni dönemde güven ve şeffaflığın ön planda olacağını belirtiyor.

Küresel piyasalar, merkez bankalarının faiz kararlarına odaklandı! Altın, dolar ve borsa yeni haftaya nasıl başladı?

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, ABD, Avrupa ve Japonya merkez bankalarının para politikalarının açıklanacağı haftaya temkinli başladı.

ABD’li Goldman Sachs: Hindistan ekonomisi ABD’yi geçecek

ABD’nin büyük bankalarından Goldman Sachs, Hindistan ekonomisine yönelik bir rapor yayımladı. Rapora göre, Hindistan 2075 yılında ABD, Almanya ve Japonya’yı geride bırakarak dünyanın en büyük 2’nci ekonomisi olacak.

Merkez Bankası'ndan dev adım! Bu kararla dünya bankaları arasına girdi!

Büyük merkez bankaları son 1 senedeki toplantılarının yüzde 86'sında faiz artırdı. ABD, Avrupa ve Kanada'nın da aralarında bulunduğu 10 büyük merkez bankasının son 1 senedeki 77 toplantısının 66'sından faiz artış kararı çıktı. TCMB de son toplantısında faiz yükselterek parasal sıkılaşmada diğer ülke

Uzmanlardan kritik uyarı! Enflasyon baskısı arttıkça faiz oranları yükselecek

Beklenenden daha güçlü olan ABD enflasyonu ve tüketici harcamalarındaki artış ve gelecekteki para politikasına ilişkin tahminler hızla değişirken, dünya çapında faiz oranlarının daha da yükseleceği yönündeki beklentiler kuvvetlendi.

Dolardaki endişelerin azalması altın fiyatlarını düşürdü!

ABD piyasalarında ABD devletinin ve FDIC'ın attığı adımlarla Silikon Vadisi krizi azalırken, döviz piyasaları da sakin hal aldı. Endişelerin azalmasıyla dolar yeniden güçlenmeye çalışırken altın fiyatları geriledi.

Piyasalar yeni haftaya kilitlendi! Bu detayları gözden geçirmeden yatırım yapmayın

Küresel piyasalar ABD, Avrupa ve İngiltere merkez bankalarının para politikası kararlarını duyurduğu haftada karışık bir seyir yaşarken, gelecek hafta gözler başta Fed Başkanı olmak üzere dünya genelinde merkez bankası yetkililerinin sözle yönlendirmeleri ve açıklanacak makroekonomik verilere döndü.

Uzun bir aradan sonra yatırımcıların yüzü güldü! Borsa yükselişe geçti! En fazla hangi sektör prim yaptı?

ABD, Avrupa ve İngiltere merkez bankalarının faiz kararlarının ardından küresel piyasalar karışık bir seyir izlerken, Borsa İstanbul günü yükselişle kapattı. BIST 100 endeksi yüzde 0,82 oranında değer kazandı.

İstanbul Beşiktaş'taki 19 bin metrekarelik eski kışla arazisi konut imarına açıldı! 5 katlı binalar yapılacak!

2. Abdülhamit tarafından yaptırılan Beşiktaş’taki Orhaniye Kışlası sınırları içindeyken 2018'de azınlık vakfına devredilen, Musevi Mezarlığı’nın ve Yıldız Parkı’nın ortasında yer alan 19 bin metrekarelik arazi, resmen konut imarına açıldı. İşte ayrıntılar...

Dünyanın ‘en değerli’ markaları ABD ve Çin’den… Bakın hangi markalar var?

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance, "Dünyanın En Değerli 500 Markası" araştırmasının sonuçlarını açıkladı. En değerli markalarda ABD, Çin ve Japonya başı çekerken, teknoloji şirketleri liderliği kaptırmadı.

ABD son noktayı koydu! Huawei ve ZTE adaya veda ediyor!

ABD, Huawei ve ZTE cihazlarının ithalatını yasakladı. Bu markaların telekomünikasyon ekipmanları altyapıda kullanılmayacak.

ikinci abdülhamit ve kanal istanbul Haberi

ikinci abdülhamit ve kanal istanbul

Bağcılar Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan konferansa katılacak olan tarihçi-yazar Mustafa Armağan, padişahlığı döneminde Kanal İstanbul Projesi’ni hayata geçirmeyi düşünen 2. Abdülhamit Han’ı anlatacak.


Tarihçi-Yazar Mustafa Armağan konferansta Sultan 2. Abdülhamit Han’ın Kanal İstanbul Projesi’ni niçin hayata geçirmek istediğini anlatacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın inşa edileceğini açıkladığı Asrın Projesi olarak adlandırılan Kanal İstanbul Osmanlı padişahları için de büyük önem taşıyordu. Padişahlığı döneminde 1500’den fazla eser yaptıran Sultan 2. Abdülhamit çok istediği halde bu büyük projeyi hayata geçirememişti. Çok önemli projelerle yakından ilgilenen Sultan 2.Abdülhamit 1500’den fazlasını yaptırmasına rağmen bazılarını ise hayata geçirme fırsatı bulamamıştı. Kanal İstanbul Projesi de bunlardan birisiydi. Beyşehir Gölü'nden, kanallar vasıtasıyla Konya Ovası'na su getirme projesi de O’na aitti. Tamamlanamayan bu projenin kanalları ve köprüleri halen kullanılıyor....